![]() |
Cytat:
A Co do tej ilości kodu to pisałem z pamięci. Więc mogłem troszeczke zawyżyć. Co do stabilności np. MDK to kilka osób pisało ,że czasami robi zwiechy i nic tylko restart pomaga. U mnie XP się ani razu nie zawiesił :> Nie jestem zwolennikiem ani windy ani lina. Ale dla mnie Windows wygrywa narazie z Linuchem jako system dla przeciętnego użyszkodnika. Więcej oprogramowania, bardziej multimedialny. Choć może niedługo lizne Linux'a ale to nie zmieni faktu że XP będzie jako pierwszy:P:) Pozdro |
ja tez sie przenioslem 4 dni temu na linuxa :D nawet mi sie podoba , prawie ak jak widowz :D
pozdrawiam |
Ja już od ponad miesiąca planuje przesiadkę na Linux'a - czekam tylko na new HDD i ... :)
Przygodę z Linux'em czas zacząć ;p |
3 powody istotne:
1. Bezpieczeństwo. 2. Niezawodność. 3. Open source. Dlatego wole Linuxa. |
Cytat:
|
Cytat:
wlasnie ja tez tak postapilem - prawie zadne obeznanie z tym systemem i tylko ciekawosc i jeszcze raz ciekawosc. Tak formalnie mam zainstalowany(osobista instalacja nie przez znajomego :fiu: )MandrakeLinux 10.1 PowerPack....no i zassalem 4 cd Mandrive-Linuxa. No i tyle jak na razie sukcesow z linuxem...bo samych poleceń to jeszcze dlugo nie opanuje,a kompliacje jadra(linuxa oczywiscie ;) ) to dla mnie kosmos... |
Cytat:
|
Dlaczego linux? - Bo tak jest zabawniej :D
Wybacz andy ale musze: Cytat:
po2 Windowsa uzywa nie 95% userow a 58% potem linux zajmuje 21% rynku reszta to MacOS i inne unixy. Najnowsze prognozy mowia ze jezeli ekspansja linuxa nie zwolni to przejmnie on rynek przed 2010r. po3 na linuxa wyszlo zaledwie 20% mniej wirow niz dla win tylko ze jak linux jest dobrze skonfigurowany a user nie siedzi na koncie ROOT to wirus moze sobie podzialac najwyzej do restartu systemu. |
Cytat:
Dlatego właśnie MDK (ciekawe, jaki skrót ma Mandriva teraz? ;)), RedHat itp to dla mnie multimedialne distros ;) |
Cytat:
chyba ktos ma ATI ;) przynajmniej ja tak miałem na radku :D |
takie samo zdanie mam jak Bartez@ ...
linux uzywam kilku lat ale tylko jako serwer ... KDE zainstalowalem kilka razy tak do oblukania linux'a kocham za linie polecen, skrypty, conf'y ... miod z boczkiem zycie :D |
w linuksie klawikord i i-net działa jak należy :) ostatnio pod XP zaginęła literka ć!! jest c, są inne znaki diakrytyczne a ć niema!!
donośnie i-net'u pod XP chodzi jak by chciał a nie mógł. poczta się nie odbiera, azor ledwo dyszy i ogólnie kibel a pod linuksem chodzi jak strzała. żeby było smieszniej w obu systemach do poczty używam Operowego M2 i pod XP padlina a pod linem OK :) P.S. Oba systemy maja wszystko poustawiane tak samo |
Cytat:
No ale fakt, linuksa da się zawiesić... Ja nie lubie choinki na żadnym sys...zawsze używam któryś z domyślnich styli KDE :) |
Linuxa uzywalem przez ponad 2mies.
ale to jest bez sensu... po co sobie rwac wlosy z glowy Billy Boy odemnie kasy nie dostaje, bo mam pirata. Linuch sie nie zawiesza? Za kazdym rezem jak wsadzalem mp3 do tego pseldo winampa to nawet kursor przestawal dzalac, a jedyny przycisk dzialajacy to byl reset. Madrake (bo taki mam) wyglada jeszcze bardziej kuglarsko i ma wiecej wodotryskow niz Xp za wszystkimi "dodatkami" - kalendarzyki i inne teamy Wiem, ze kiedys bedzie sie trzeba przekonac, ja jednak podejscie #1 oblalem. |
Cytat:
linucha uzywam okazyjnie.... ot tak dla egzotyki ;) jak to wyglada i z czym to sie je ;) z czasem sie moze przeniose....... ps. wkurza juz mnie to mowienie o "niezawodnosci" i "stabilnosci" linucha.... mowicie chyba nie o linuchu tylko a jadrze? ;) bo cala reszta jest taka jak ja ktos napisze, a z doswiadczenia wiem ze nie wszyscy pisza bezblednie...... i co z tego ze jak mi cos przywiesi to sobie dam killa i juz po sprawie? a w xp - ctrl-alt-delete i mam to samo... zadna roznica + niezaprzeczalna wada linucha - niekompatybilnosc wersji w dol..... cos co kiedys dzialalo po zmianie jadra na nowsze albo zmianie wersji biblioteki moze okazac sie na smietnik itd. |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:10. |