![]() |
Cytat:
format c: jest to najważniejsza komenda, system musi ją zażywać systematycznie jak narkotyk :P PS. Jak doszedł vat na neta to mi zaproponowali albo będę bulic 49 zł i bedzie trafer 7-10 kB/s albo będę bulić 60 zł i zostanie transfer 14 kB/s + dodadzą mi 1 kB/s więcej |
Cytat:
Start/Uruchom/command cd.. cd.. tree D: dir exit To była konsola MS :D |
Cytat:
Poza tym zabawa z konsola wydaje mi sie ciekawa i interesujaca :) pozdro ;) |
Cytat:
Ja mam pakiet (w LAN) niby 64kbps, za 49pln a doje jak widzisz 50-70kb/s, Teraz wszedł VAT i zaproponowali mi podwyzke ceny - ale nie za frajer :) bo podbiją pakiet z 64kbps na 128kbps (zacieram rączki ile na tym pociągne) za 49+VAT :D jak widać da się... no ale to zależy od tego kto siedzi najwyzej |
Cytat:
Co do cierpliwości to mam i to dużo :D raz kompa nie wyłanczałem trzy tygodnie żeby zassać pewien plik => a potem było upomnienie admina na piśmie o zapychaniu łacza :P PS. Narazie mam 49% zassane może za dwa dni już będzie :D |
Cytat:
Oreintuje się w RedHacie/Fedorze/MDK/Auroxie... :) To na pewno się różni... taki prosty przykład: rpm/deb - wogóle z czym innym to sie je Ale dalej się nie zgadzam że MDK jest podobny do Windows... Możesz bardziej to uzasadnić ?? co chcesz powiedzieć przez podobieństwo, fakt ma auto-montowanie i bawić sie nie trzeba no ale to wg. mnie plus :D Porównując Windows przy MDK to anorektyk jest ;) |
@Patrix
Nie mówię o Mandrake'u (Mandrivie, czy jak to się teraz zwie) - to wiele od Windowsa się nie różni. Zainstaluj sobie Slacka, czy Debiana i wtedy zobaczysz, o czym mówię ;) |
Cytat:
Podobnie zresztą było z FireFoxem - stał się popularny, więcej ludzi zaczęło się mu przyglądać i od razu znaleźli kilka luk ;p |
Cytat:
a przed aktualizacją musze zrobić jeszcze kopie 10.1 ;) Cytat:
oto poprawiona wersja: Cytat:
Bill nie zintegrował z Windowsem pakietu Office :D, brak kodeków.... (raczej ubogo, bo IE i WMP odrazu wywalam...) W Linuksie masz OpenOffice, kodeki.... (tego softu jest masa) Cytat:
Serwer - to jest oczywiste :D |
Linux na serwer - jak najbardziej. Desktop - jeszcze nie, ale już jest coraz lepiej. Co ciekawe, jest to opinia mojego znajomego - zapalonego linuksowca :)
Jeżeli chodzi o szybkość, stabilność itd, to weźcie pod uwagę to, że instalując linuksa macie prawie goły system (nie licząc oczywiście jakichś multimedialnych distro). Użytkownik instalujący Windowsa ma domyślnie masę programów (potrzebnych, czy nie to już temat na inną dyskusję). IMHO pod względem wydajności i stabilności W XP niewiele już brakuje do porządnie działającego systemu. Jeżeli ktoś ma w miarę stabilny komputer, nie instaluje każdego dema, jakie wpadnie mu pod rękę, patrzy, gdzie klika, to jest ok :) Mój XP wytrzymał 8 mc-y i zmieniłem go tylko z powodu wymiany dysku. |
Cytat:
Pozdro ;) |
Hehe, wlasnie przed chwila zawiesiłem linuksa. Programisci cos niedopracowali mplayera. Otóz postanowilem sprawdzic co sie stanie gdy w trybie tekstowym odtworze... film - otoz przy tej operacji mandriva zaliczyla totalna zwieche - zero reakcji na jakiekolwiek skroty klawiszowe. Oczywiscie cale zdarzenie mialo miejsce w trybie unit 3.
|
Linuksa nie używałem nigdy w życiu ale planuję instalację owego systemu w najbliższej przyszłości :)
A dlaczego? Z ciekawości - jak dotąd nie słyszałem złego słowa o tym systemie, chciałbym więc zobaczyć jak to wygląda w praktyce. Tym bardziej, że jedyny mój kontakt z Linuksem, jak do tej pory, to oglądanie screenów ;p Poza tym jest darmowy a co do gier - ostatnio w ogóle nie gram. |
A ja dodam kilka swoich opinii. Od razu napisze że nie chce wojny:)
Cytat:
Linux jest za free i to jest jego dużym atutem. Co do innych rzeczy jak szybkość czy stabilność niech wypowie się ktoś używający obu systemów. Pozdro P.S. Napisałem sowja opinie i nie miała ona na celu obrazy nikogo ani niczego. |
@Patrix jak możesz to podaj mi linka do tej wersji co ściągałeś :taktak:
EDIT: Już mam :) |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:25. |