![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#46 |
|
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
wiecie co wam powiem... to czy sie system da zawiesic czy nie to kwestia umiejetnsci i szczescia, ja potrafie zawiesic nawet czysty system patrzac w monitor - tak samo win jak i lin. pwiem jedno, p 15-20 godzinach pracy linux nadaje sie wciaz do pracy, ale win juz jest przerobiony, bez wiekszej ilosci pamieci i szybkiego prcesora tylko pnowne uruchmienie. jedynie t mnie przekonuje do linuxa no i mze jego cena (cale 9h na dvd - 3.5GB)
kozystam z obu, i oba maja mnostw zalet i wad - poprstu dla mnie wada moz byc to c dla kogs innego jest zaleta. komputera uzywam do surfowania w isieci, sluchania muzyki, ogladania filmw, kopiwania i nagrywania filmow i czasem do gier(na bie platfory dostepne sa wersje) musze powiedziec ze wole linuxa, ale bez win nie da sie obejsc. Jedynym sposbem na stwierdzenie ktory lepszy jest wyprbowanie obu i decyzja na podstawie własnych doświadczeń to tyle, dziekuje za wysłuchanie ide spac bo za fajnie sie kreci
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#47 | |
|
ClassicGOD
Data rejestracji: 24.02.2004
![]() |
Cytat:
PS. MDK jest znany ze zwisow - polecam Aurox'a
|
|
|
|
#48 | |
|
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#49 | |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
ale razcej nie system sie zawiesza tylko komputer ... zycie
|
|
|
|
#50 |
|
..:: NYC ::..
Data rejestracji: 24.08.2003
![]() |
Ja planuje zainstalowanie Linuxa jus od jkaichs 5 lat
i jeszcze mi sie jakos nie zebralo![]() Po drodze zdarlem prawie wszystkie Windowsy Wygladalo to tak:: Windows 95 - no fajnie cos nowego Win98/98SE/ME - nieporozumienie Win2000 bylem bardzo zadowlony ze stabilnosci pierwszy windows ktory sie malo zawieszal (musze zaznaczyc ze wykasowalem go tylko ze wzgledu na pojawienie sie XP) Win XP - najdluzej dzialajacy u mnie system ponad poltora roku bez formata (nic dziwnego skoro oprarty tak samo jak Wn 2000 na Technologii NT) Win2003 - od ok roku - na poczatku troszke pracy ze skonfigurowaniem ale jesli ktos ma jako takie pojecie o komputerach to nie bedzei mil wiekszych problemow z konfiguracja (zreszta chyba nie musze tego mowic niektorym uzytkownikom) Teraz czekam na Longhorna ale to pewnie po wymianie procesora na x64 zobaczymy A co do linuxa mam nadzieje ze uda mi sie w niedlugim czasie zainstalowac ale nie mysle zebym zrezygnowal z wimdows przynajmniej w niedlugiej przyszlosci: 1. nie chce mi sie szukac odpowiednilow programow ktore jak mozna sie domyslec mam wszystkie na Windowsa 2. W domu mam 3 komputery i Laptopa wiec jednen inny system oznaczal by porblemy i problemy z ktorymi nie mam zabardzo czasu i checi walczyc (windowsy same w sobie dostarczaja ich wystarczajoco duzo czasami )A tak wogole to mowcie sobie co chcecie ale gdyby nie Gates i Windowsy to przwdopodobnie nie siedzielibyscie dzis przed komputerem. Juz napewno nie przed tak wydajnym.
|
|
|
#51 | |
|
Pingwin specjalista.
Cytat:
![]() PS Szkoda, że ja wykopali z rynku, Amisia swego czasu miałą dużą przewagę bo miała "okienka" a do PC trzeba było umieć skomplikowana obsluge. PC wygrał otwartą architekturą.
|
|
|
|
#52 | |
|
inżynier systemowy
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
zeby nie gates nie siedzielibysmy przed PC tylko zarlibysmy jabłka i tyle, jak nie gates to kto inny. |
|
|
|
|
|
|
#53 | |
|
Pingwin specjalista.
Cytat:
nie byłoby MS tylko Commodore, nie byłoby Billa Gates'a tylko Toronto Jack Tramiel nie byłoby windowsa tylko Workbench ??
|
|
|
|
#54 | |
|
inżynier systemowy
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
a linux tez by byl, ale swiat bylby piekniejszy. Zawsze manie dziwilo jak taki gigant jak commodre dal sie wywalic z rynku. |
|
|
|
|
|
|
#55 | |
|
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Witam
Cytat:
wszystko jest kwestią chęci i kasy ![]() proponuję pooglądać najnowsze modele Pegasusa (Z9) - http://www.efunzine.com/efnz.php?a=p...0d8465fb724fd0 oraz Amiga One (Red MicroA1) - http://www.efunzine.com/efnz.php?a=p...0d8465fb724fd0 na Pegasusie jest standardowo instalowany system MorphOS, a na A1 AmigaOS4 (prerelease) lub LinuxPPC, więcej o tych systemach jest tu : http://www.pegasos.pl/?peggy=4 a jak się nie ma się funduszy to można uderzyć w to : http://www.efunzine.com/efnz.php?a=p...0d8465fb724fd0 ![]() aby było śmieszniej, wszystko dostępne u nas za pośrednictwem netu pozdrawiam
|
|
|
|
|
#56 | |
|
Pingwin specjalista.
Cytat:
Gdyby rynek opanowała Amiga, wszystko byłoby pisane głównie pod nią...gry/programy/itd... A tak co...wykrwawie sie na nią i co dalej... A ja ciągle mówię sobie, że naprawie kiedyś moją A500. Całe pudło dyskietek a amisia w idealnym stanie, tylko coś grafika nawaliła - z tego co sie dowiedziałem usterkę da się naprawić za 50zł Ale nie bede dawał jej w obce łapy
|
|
|
|
#57 | ||
|
Guru
Data rejestracji: 01.10.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
można też emulować programy Mac-a i Amigi nie zaprzeczam jednak, że te komputery będą wymagać nieco więcej zachodu (przynajmniej na początku użytkowania) niż pecety, których wszędzie pełno i każdy wie co i jak jednak potem jak już wszystko będzie działać tak jak chcemy to satysfakcja z użytkowania maszyny będzie wielka do tego mam raczej pewność, że ktoś kto kupuje coś takiego ma także peceta, więc w razie potrzeby korzysta z niego Cytat:
|
|
|
|
|
#58 | |
|
PiwoWar
Data rejestracji: 01.12.2003
![]() |
Cytat:
bo mam od niedawna radka 9600 pro |
|
|
|
|
|
|
#59 |
|
conquer all
Data rejestracji: 10.01.2005
![]() |
moja przygoda z linuxem hmmm właśnie się zaczyna, ściągam mandake10 na dvd za 14 godzin będe instalował
![]() a póki co czytam faq'i i czekam na zdziwioną minę brata kiedy zamiast WIN XP załaduje mu sie Linux peace PS coś czuję, że napisze jakiegos posta dot. problemów z konfiguracja pingwina, a może nie
|
|
|
|
|
|
#60 | |
|
inżynier systemowy
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
oczywiscie http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?p=340235 chodzi o niedostswanie sterownikow do polskich realiow ![]() wszystko tu jest |
|
|
|
|
![]() |
|
|