![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Gość
|
Cytat:
Oto "moj" config na ktorym aktualnie sie bawie. asus 5ps, ATI 128 i jakies zintegrowane gowno. 192 MB ram 100mhz, Monitor 15 cali. Cd-rom 24x samsung, Nagrywara 24x10x40 sony, hdd 8.4 WD & barracuda 80 GB ktora stoi na polce bo jej super plyta nie widzi, a biosa nie moge uploadowacv bo to tak naprawde nie moj sprzet i wlasciciel - analfabeta komputerowy, Mowi ze cos popsuje. A na moim sprzecie co mialem nigdy nic nie popsulem ale dobra poczekam i juz niedlugo bedzie zemsta mojego kompa nie dotkie a o DSL bedzie mogl pomarzyc. a procek amd k6-2 400 mhz |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Gość
|
A co do mojego dysku bo barracuda jest moja i mam tam bardzo wazne inforamcje, to czy ma ktos jakis pomysl, mam ten disc wizard ale gdy go moj dysk podlacze do tego shitu to gdy go szuka na IDE to sie tak jaby wiesz tzn zatrzumje sie i nic nie idzie przez bardzo dlugo, a gdy dam none na ten kanal ide to przejdzie ale wtedy disc wizard sie zapetla tzn ciagle cos tam gada i gdy dam ok wylacza kompa i to samo w kolko, ma ktos jakis pomysl. A z tym Liteonem i traktorem to sobie tak powiedzialem bo "uslyszalem" na forum ze glosno wyjedza. Wiekszosc z was taka sama opinie ma o LG bo wyciaga wnoski od kloegow ktorzy mieli pecha a reszta co im LG nie pasuje to musielscie miec pecha
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Gość
|
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
Chyba musze sie wziasc za powazna obrone sprzetu LG. Wiem ze stali bywalcy raczej przeczytali testy napedow RW ale ludzie ktorzy tutaj wchodza i tylko zucaja haslami "LG to gowno" postanowilem zrobic porownanie napedow LG GCE-8400B; LiteOn LTR-40125S; Plextor PX-W4012A; Teac CD-W540E. Wszystkie porownania wzialem ze strony cdrinfo.pl.
Runda pierwsza: Wielkosc bufora. 1. LG - 2mb (wtescie pisalo ze 8, ale podobno jest teraz 2) 2. LiteOn - 2mb 3. Plextor - 4mb 4. Teac - 6mb Podsumowanie: No dobra moze LG ma maly bufor, ale wystarcza. Runda 2: Odczyt plyt CD speed 1. LG - Nie ma zadnych problemow z odczytem plytek (z tego co widze na rysunkach) 2. LiteOn - rowniez jak LG 0 problemow 3. Plextor - Przy koncu plytki cos zwolnil i cos sie pieprzyc zaczelo. 4. Teac - Tutaj tez przy koncu cos sie zaczelo dziac ale tylko na porysowanej plytce Podsumowanie: 1 miejsce LG & LiteOn 2 Teac a na koncu SUPER drogi Plextor Runda 3: Odczyt plyt audio. Pod uwage wezne: Zaawansowany test odczytu audio przeprowadzony przy użyciu programu CDSpeed i specjalnie przygotowanej przez niego płyty CD. 1. LG - srednia szybkosc: 29.70 2. LiteOn - srednia szybkosc: 32.35 3. Plextor - srednia szybkosc: 24.02 4. Teac - srednia szybkosc: 35.22 Wszystkie nagrywarki mialy Quality score: 100.0 Podsumowanie: 1 miejsce zdecydowanie Teac, Drugie LiteOn a tuz za nim LG. A na samym koncu super drogi Plextor. Runda 4: Odczyt korekcja: Poniżej prezentuje tabelę z wynikami uzyskanymi przy odczycie mocno porysowanej, tłoczonej płyty audio CD w programie Nero CD Speed - test CD Quality (im mniej błędów tym lepiej): 1.LG - 0 2.Liteon - 0 3.Plextor - Nie zwraca bledow c2 4.Teac - 0 Tutaj prawie wszystkie uzadzenia maja taka sama korekcje bledow0 poniższe wartości pochodzą z programu CDDAE. Nagrywarki odczytują tą samą porysowaną, tłoczoną płytę audio CD - sam test polega na dwukrotnym odczycie wszystkich ścieżek audio i zmierzeniu rozbieżności w odczycie (im mniej błędów tym lepiej): 1.LG - 2982 2.Liteon - 0 3.Plextor - 49 970 236 4.Teac - 2307 Bez komentarza sami widzicie. Poniżej prezentujemy wyniki odczytu zniszczonej, tłoczonej płyty CD z danymi. Im więcej sektorów odczytuje napęd tym ocena jego korekcji danych jest wyższa: Pierwsza liczba tO: Procentowa ilość poprawnie odczytanych sektorów (bez korekcji) a druga to: Procentowa ilość poprawnie odczytanych sektorów (z korekcją): 1.LG - 60,77% 91,89% 2.Liteon - 61,44% 89.29% 3.Plextor - Nie bylo w tescie, albo zle szukalem 4.Teac - 69,79% 86,93% Wyraznie widac ze Plextor to zlom reszta sprawuje sie znakomicie. Plextor ma taka korekcje bledow jak by chcial a nie mogl. NIe chce mi sie reszty przepisywac ale jak chcecie zobaczyc reszte to tutaj: CDRINFO.PL Podsumowanie: LG i Liteon to nagrywarki ktore sa najlepsze i pod wzgledem uzytkowania i CENY. Popatrzcie na super Plextora kijowa korekcja bledow za taka cene. Jescze jedno ja tych liczb nie zmyslilem to FAKTY. Chyba ze CDRINFO.PL klamie a w to watpie. Jescze jedna wazna rzecz otoz serwis. Tylko LG daje nowy sprzet prawie od reki, a na reszte musicie czekac. Wiec nie mowcie mi o zywotnosci bo dopki jest sprzet na gwarancji to zawsze mozna go wymienic a gdy sie gwarancja skonczy to do tego czasu napewno trafisz juz na dobry sprzet. Albo dostaniesz go za pierwszym razem albo po reklamacji 1 2 czy tam ktorejs z kolei Co wy na to za ta cene to LG bardzo sie oplaca jest lepszy od Plextora tak samo LITE-ON, Teac tez jest bardzo dobry ale juz nie tak tani jak tamte napedy. POWTARZAM DLA TYCH CO TYLKO HASLAMI ZUCAJA LG TO GOWNO W TAKIM RAZIE CZYM DLA WAS JEST PLEXTOR SKORO WYPADA GORZEJ W TESTACH OD SPRZETOW Z "NIZSZEJ POLKI". To chyba tyle na dzisiaj. Milego Dnia |
![]() |
![]() |
#6 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
![]()
Zakończmy ten temat, bo jest on żałosny i do niczego nie doprowadzi
![]() Każdy wie jakie jest LG. Najwięcej problemów mają posiadacze LG, ale może ty jesteś wyjątkiem od tej reguły. Nie będę się wypowiadał na temat innego sprzętu - mam tylko CD firmy LG, ale bardzo chciałbym mieć coś innego; niestety brak pieniędzy nie pozwala mi na zakup Plextor'a albo Teac'a.
![]() |
#7 | |
Gość
|
Cytat:
NIE PRZESADZAJMY ! ..jezeli chodzi o cene i mozliwosci, to LG jest naprawde bardzo dobrym sprzetem! PS: to juz moj ostatni post na temat LG versus ...caly swiat! Serio! |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Gość
|
Sadze, ze moje i innych zwolennikow LG argumenty wygraly. Jestem z tego zadowolony poniewaz ktos na poczatku tego postu powiedzial ze byl juz kiedys zwolennik LG i juz sie nie odzywa. Ja sie bede odzywal do poki moge. I naprawde LG oferuje bardzo dobry sprzet za niska cene. Dziekuje za udzial w tej dyskusji.
Czy lubisz LG czy nie ja i tak lubie cie:-D :-D . W moim sercu LG i na dobre i na zle. Jak ktos chce cos powiedziec jescze to niech gada. |
![]() |
![]() |
#9 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 02.01.2002
![]() |
Witam !
No to podsumowywując: Na godzinę 18:36 16 wrzesnia 2002 czasu Polskiego ![]() Absolutly record Świata !!!! A czy to wazne kto jaką nagrywarkę posiada - chyba nie. Każdy ma to co chciał miec lub ma to na co mógł sobie pozwolic ew to co mu najbardziej odpowiada możliwościami do ceny. Nie ważne Więc czy masz Plextora czy LG wazne że masz nagrywarkę i jesteś tutaj z nami wymieniasz się doswiadczeniami i w miarę możliwości pomagasz innym. Chyba taki jest cel istnienia tego FORUM. Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów z tego forum bez względu czy mają LG czy Plextora. Mateusz. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Gość
|
Cytat:
Dziekuje wszystkim za udzial w najwiekszej dyskusji w historii tego forum. Przemek. |
|
![]() |
![]() |
#11 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
no piekny post myslalem ze nigdy to sie nie stanie
![]() I tak uwazam, ze Ci co pisza o kumplach, bratach itd i ich sprzecie to sa malo wiarygodni. Kazdy ma prawo miec swoje zdanie, a moje jest ..... "kto czyta nie bladzi"
![]() |
#12 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 17.11.2002
![]() |
Mam lg x48 cdr/rw i musze przyznac ze jej wybrednosc dopalila mi na niektorych tylko plytach. Nagrywalem duzo na nonameach i powiem szczerze ze wiele z nich dziala mi z vmax wieksza niz deklarowana.
Nieliczne plyty nagrywaja sie wolniej(Akoss,TDK dView). Przez miesiac wypalilem okolo 240 plyt(nagrywam masowo) i przyznam ze wszystkie sie czytaja na innych cdekach.Spalilem raptem 3 plyty mysle ze z powodu sprzedawcy gieldowego(klej na sciezkach?!?!? - plyty byle sklejone tasma klejaca po bokach).Wypalanie x48 w CAV na koncowych sciezkach osiagam x50!?!?! w nero cdspeed. PCAV 40x jak zloto. Moze nowy bios pomogl? Nie wiem.. Wiem tylko tyle ze przygotowany bylem do narzekania tymczasem jest calkiem ok ![]()
![]() |
#13 |
Costam
Data rejestracji: 20.05.2002
![]() |
O nie kto wskrzesil ten beznadziejny post o shicie pod nazwa LG. :-D
![]() |
#14 |
Pilot oblatywacz
Data rejestracji: 12.05.2002
![]() |
![]()
ale gigant.
A ja np nie lubie LG bo nie. Aha i mialemtaki cdrom 52x i on nie wzbudzal mojego zaufania i slabo zrzucal audio8)
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
ja mam LG 48/16/48 i jestem z niego baaardzo zadowolony
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|