Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Dobra i solidna ładowarka AA i AAA w miare mała (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dobra-solidna-ladowarka-aa-aaa-miare-mala-70022/)

Matefusz 04.12.2008 14:07

Racja. Ja posiadam BC-700 od kilku miesięcy i pięknie śmiga. Teraz do rodziny doszła jeszcze BC-900 :)

romanesco 04.12.2008 14:19

Cytat:

Napisany przez Matefusz (Post 983831)
Racja. Ja posiadam BC-700 od kilku miesięcy i pięknie śmiga. Teraz do rodziny doszła jeszcze BC-900 :)

:hmm: kilka miesięcy, mówisz. No ja też ją mam kilka, ale czy jest niezawodna to trzeba poczekać dłużej, może rok ;) Wtedy się przekonamy :taktak:

joujoujou 04.12.2008 14:38

Moja BC-700 działa już ponad rok. :spoko:

prometeusz 04.12.2008 14:47

Moja prawie 2:D
http://forum.cdrinfo.pl/f5/dobra-i-s...tml#post735921
Jak widac mnie czas nie oszczedza, a ladowarka wyglada jak w dniu zakupu:haha:

Zetoxa 04.12.2008 15:15

bo ty Promuś swoją już dawno przepiłeś :ysz:

Matefusz 04.12.2008 15:16

Cytat:

Napisany przez romanesco (Post 983834)
:hmm: kilka miesięcy, mówisz. No ja też ją mam kilka, ale czy jest niezawodna to trzeba poczekać dłużej, może rok ;) Wtedy się przekonamy :taktak:

Jak na razie jestem z niej bardzo zadowolony. No i inni piszą, że wytrzymuje im długo :) Warto było wydać tyle kasy.

Zetoxa 04.12.2008 15:18

dużo szkodników z naszego forum ma BC-700:spoko:
nikomu nie padła jeszcze :nie:

grzeniu 04.12.2008 16:36

Na żadną chińszczyznę nie ma gwarancji, tzn jest ale od sprzedawcy bo tak wymaga nasze prawo.
Odpowiednia cena załatwia wszystko.

sobrus 04.12.2008 16:44

Moja BC700 też ma sie dobrze, właściwie jak ją z kurzu odczyścić to wygląda jak nówka :)
Dla przedłuzenia życia powinno się wyciągać zasilacz z kontaktu jak nie jest używana.
Ale pewnie nikomu sie nie chce...

ro29 04.12.2008 16:46

Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 983829)
a na co ci gwarancja,
(...)

?? :wow:

Gwarancja jest po to, żeby przez określony okres czasu być spokojnym i jeśli nastąpi awaria lub problemy to mieć mozliwość bezpłatnego ich usunięcia (pomijam koszty np. odesłania czy zawozu do serwisu) - przecież to chyba każdy wie !! A po drugie - to też swoiste potwierdzenie przez producenta, że odpowiada za to co wyprodukował (wiem, że w dzisiejszych czasach w większości to iluzja - ale tak powinno być !!).

Ja rozumiem - jeśli kupujemy coś za 20-30 ... a może i 40 zł - to sam czasem zamiast męczyć się z gwarancją kupuję nowe ... ale tutaj mówimy to urządzeniu za 100-130 zł - więc - jak dla mnie - to już nie są małe pieniądze (i nie jest w tym momencie ważne czy kogoś stać na kolejny zakup czy nie) - chodzi o zasady !

A że nie słyszałeś o popsutej BC-700 ... ja może o popsutej to chyba też nie - ale o problemach owszem ... nie ma możliwości żeby sprzęt w dzisiejszych czasach był w 100 % niezawodny ... nie mówiąc już o egzemplarzach BC-900 które wybuchały - żeby nie ten fakt, to w ostatnich tygodniach bym już kupił tą BC-900 - ale nie chcę stracić wzroku lub być poranionym ... ponoć była to wina oprogramowania i w wersji BC 33 to usunięto - ale pewności nie ma :(

ro29

Zetoxa 04.12.2008 16:49

marudzisz strasznie :>
powtarzam, nikomu nie padła jeszcze bc-700,
nikt nie miał z nią problemu,
tylko tyle i aż tyle.
po prostu, czasem zdarzają się kultowe produkty,
jak Benq 1640, jak bc-700.

Cytat:

Napisany przez sobrus (Post 983861)
Dla przedłuzenia życia powinno się wyciągać zasilacz z kontaktu jak nie jest używana.
Ale pewnie nikomu sie nie chce...

żebyś wiedział, nikomu się nie chce :D

ro29 04.12.2008 17:32

Witam !

Cytat:

Napisany przez romanesco (Post 983834)

Racja, racja - mój pierwszy egzemplarz MW 8168 GS też przez ponad pół roku działał bardzo dobrze - jakby poszukać w archiwum tegoż tematu to sam ją w połowie 2005 roku chwaliłem i polecałem :(

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
dużo szkodników z naszego forum ma BC-700
nikomu nie padła jeszcze

OK - jest to jakiś przegląd świadczący, że to dobry produkt - ale nie można uogólniać - ile procent ze sprzedanych tych ładowarek jest w rękach użytkowników Forum - może z 0,001 ?

Cytat:

Napisany przez grzeniu
Na żadną chińszczyznę nie ma gwarancji, tzn jest ale od sprzedawcy bo tak wymaga nasze prawo.
Odpowiednia cena załatwia wszystko.

Upss - ale chyba nie tak do końca - owszem na typową chińszczyznę "no name" to owszem - tak jest, że sprzedawcy/dystrybutorzy dają gwarancję.
Ale na produkty "normalnych" firm z Europy czy USA itp. - które produkują w Chinach - to przecież nadal one lub ich lokalni przedstawiciele udzielają gwarancji.

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
nikt nie miał z nią problemu,

Polecam Google ;)

Cytat:

Napisany przez sobrus
(...) Dla przedłuzenia życia powinno się wyciągać zasilacz z kontaktu jak nie jest używana.Ale pewnie nikomu sie nie chce...

Cytat:

Napisany przez Zetoxa
(...) żebyś wiedział, nikomu się nie chce

To miały być żarty ?

To Wy nie odłączacie urządzenia, które nie ma wyłącznika od zasilania po zakończeniu pracy ???
Ja sobie nie wyobrażam tego ...

Pozdrawiam
"Nikt"

Zetoxa 04.12.2008 18:00

od półtora roku nie wyłączam :spoko:
i żyję :ysz:

sobrus 04.12.2008 18:44

Ja czasem wyłączam, ale użytkowników w domu jest dużo (służy chociażby do ładowania padów do xboxa) i nie wszyscy wyłączają, pomijając że tak jak patrze to ciągle coś w niej siedzi (nie wiem kto i kiedy to wsadził).
A ja nie mam zamiaru chodzić co 5 minut i sprawdzać czy już naładowane i czy jest odłączona - więc tak sobie jakoś siedzi...
co do gwarancji to oczywiście rok przynajmniej powinien być, ale z 2 latami to bym nie przesadzał. Spójrz - większość laptopów, nawet tych renomowanych firm ma 12 miesiecy. To dopiero jest ból.

ro29 04.12.2008 18:53

Cytat:

Napisany przez Zetoxa (Post 983878)
od półtora roku nie wyłączam :spoko:
i żyję :ysz:

Znam takich co telewizory wyłączają tylko jak wyjeżdzają na wakacje ... albo nawet i nie ... i też żyją :)

Ale ponieważ w przypadku tej ładowarki podłączamy zasilacz, który jest osobny ... to ja bym się po prostu bał że się przegrzeje i nastąpi awaria, pożar itp.

Ale tak się składa, że troszkę na elektronice się znam - i jest to nie tylko moja opinia - bo swego czasu dyskutowałem z kolegami na ten temat - i dla własnego bezpieczeństwa należy jak najmniej urządzeń nieużywanych pozostawiać na czuwaniu czy włączeniu np. zasilacza.

Pomijam już kwestie oszczędności czy właśnie przedłużenia żywotności ...

A sprawa jest o tyle istotna, że w dzisiejszych czasach wiadomo jak produkty w większości są projektowane i produkowane - "byle taniej i byle było" :(

To tyle ode mnie ...

Pozdrawiam
ro29
(czyli "NIKT" ;) )

EDIT:
@sobrus
Akurat u mnie tylko ja używam ładowarki - i na dzień dzisiejszy tylko do ładowania akumulatorków do cyfrówki.
Ale wiem, że w przypadku kilku użytkowników mogą być problemy z odpowiednim podejściem do sprawy ...
A co do gwarancji - moje pytanie związane było z tym, że myślałem, że w przypadku jednak jakiejś "konkretnej" firmy jest to z góry przypisane ...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:22.