Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Dość mam qfa IE :/ (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dosc-mam-qfa-ie-36989/)

Piterniel 12.07.2004 17:05

Cytat:

Napisany przez namor
jako domyślna -Opera 7.52 ale do przegląania tego forum (tylko tego) nadal używam IE bo na Operze coś bardzo powoli w czytują się strony

Spróbuj Mozilla lub FireFox`a one są szybsze od Opery ;).

PRZYNAJMNIEJ U MNIE

piotrek123 12.07.2004 18:18

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Spróbuj raz jeszcze, czasami pierwsze wrażenie jest błędne i warto dać drugą szansę. A w tym przypadku - warto :)

A właśnie, przeinstalowałem wczoraj Windowsa (ale teraz śmiga :) ) i zainstalowałem przy okazji najnowszą Operę. W sumie zmian jakiś większych nie zauważyłem (poza drobnymi wizualnymi i nieco zmienionym sposobem - na lepsze - edycji różnych pasków i ustawień). Największa różnica, jaką zauważyłem to to, że mój awatar - kulka - kręci się teraz wolniej ;)
Co ciekawe, pod Explorerem zawsze tak było, tylko pod Operą zasuwała jak głupia. Coś się zmieniło? Mam nadzieję, że nie w kierunku Explorera :)

Teraz testuje FireFoxa, i jak narazie podoba mi się:spoko:. Co do twojego avatara to u mnie kręci się dużo szybciej niż na IE(zasuwa nieźle||)

smolik 12.07.2004 21:33

Zdecydowanie opera choc czasem ale bardzo rzadko IE. Rozmyślam nad przetestowaniem Mozilli :)

czero 12.07.2004 22:15

Oczywiscie OperA 7.52 :D

nimal 12.07.2004 22:26

Cytat:

Napisany przez woitas
tak na marginesie: kto się odważy sprawdzić to:

"Zmienić stronę startową (prawie na stałe)
wejdź na stronę:
h**p://w*w.whatsfind.com/page.html

UWAGA NIE WCHODŹ NA NIĄ !!!
Strona startowa zmieni się i rejestr zostaje zablokowany!!! a w IE w opcjach się nie da zmienić."

odwarzylem sie.. i nic sie nie stalo
takie numery nie moga zrobic nic nikomu, kto ma w miare zabezpieczony komp - firewall itd, wtedy nawet IE nie padnie ;) ale oczywiscie Opera rulesss :serdusz:

Ormianin 13.07.2004 00:21

Ja tylko male okruchy do watku dorzuce... zgadzam sie z Sidem, Nimalem trzeba wyprobowac kazda z przegladarek, poznac co w trawie piszczy, ale prosze was bardzo nie starajcie sie jak swiadkowie Jehowy za wszelka cene propagowac z fanatyzmem tej opery, to przesada... faktem jest ze to dobra przegladarka alternatywna do IE, ale niestety w przypadku bankow on-line oraz innych uslug w necie sie juz nie sprawdza, pod tym wzgledem lepsza jest juz mozilla, ktora ja osobiscie bardzo sobie cenie... w zyciu codziennym uzywam MyIE 2 i dobrze sie z nim czuje, jak dotad mimo tej calej burzy z dziurami IE jakos sobie dzialam na tym calkiem fajnie, od czasu do czasu wlacze mozille oraz opere, ale to juz kwestia gusta i tyle.... bez obrazy ze jestem ploretariat czy jakis tam plebs bo uzywam "gupiego i badziewnego" IE, to mi sie nie miesci w glowie jesli pojawiaja sie takie opisy, tu mam uznanie dla Ciapka, ktory nie ulega trenda mody przegladarkowej, chlopak jest klasik i tyle :)

MaciejT 13.07.2004 00:36

Na Operze nie dzialaja: poczta PF, bramka EraOmnix <podstawowa dziala, Omnix juz nie>, a na Mozilli działają... :)

Legam 13.07.2004 00:37

Jeżeli ktoś szuka szybkiej i przejrzystej przeglądarki, to szczerze polecam Firefoxa.
Strony wczytują się bardzo szybko i nie zauważyłem na razie żadnych błędów.

Pierwsze wrażenie po instalacji tej przeglądarki było takie, że wreszcie mam pod ręką wszystko czego mi trzeba bez zbędnych ozdobników.

Miałem już na dysku wszystkie ww. przeglądarki, a pozostanę przy Firefoxie.

CIAPEK 13.07.2004 00:46

Cytat:

Napisany przez REi
Tak wnioskuje z tych wypowiedzi ze twoj "znający się na rzeczy" kolega jest po prostu LAMEREM(...)

nie wysuwaj tak daleko idących wniosków na temat kogoś o kim masz nikłe-bardzo wręcz nikłe pojęcie. :nie:
Mylisz się.
Cytat:

Napisany przez Ormianin
(...)tu mam uznanie dla Ciapka, ktory nie ulega trenda mody przegladarkowej, chlopak jest klasik i tyle :)

miło mi :D :)
ogólnie dobra wypowiedź.

P.S.
Wogóle z tego tematu/ankiety można zauważyć ciekawą rzecz. W tej chwili uzytkownicy Opery to znaczna część forum 48% do 22% (IE).
W rzeczywistości w "sieci" jest inaczej. Opera to 3,7% polskich użytkowników --> najnowsze rankingi (badania)
Może i szkoda...

krzpac 13.07.2004 01:10

dobra pierwszy raz od jakis 3-4 lat zainstalowałem Opere i pytanie skąd pobrać jezyk polski do Opery ? oraz czy Opera może importować katalog Ulubione czy musze wszytko ręcznie wpisywać ?

edit.
pliki językowe juz mam :)

czero 13.07.2004 01:20

Cytat:

Napisany przez krzpac
...oraz czy Opera może importować katalog Ulubione czy musze wszytko ręcznie wpisywać ?

Moze :).
Menedzer zakladek-> plik-> "importuj ulubione IE" ;).

Co do spolszczenia to jest tutaj: http://my.opera.com/community/customize/langs/

krzpac 13.07.2004 01:22

gdzie w Operze znajdują się ustawienia dotyczące ActiveX ?

dzięki Czero http://forum.cdrinfo.pl/images/smilies/piwo.gif

-Sid-The-Rat=> 13.07.2004 09:00

Ilość załączników: 1
activex jest wynalazkiem ms i jest zalezny od IE [a wlasciwie od calego systemu], to w nim musisz to ustawiac - nie wiem w sumie po co - jedyne zastosowanie to chyba tylko skaner antywirusowy online - bo mam 2k3 gdzie activeX jest domyslnie wylaczony i zabity i jakos wszystkie strony dzialaja

co do pf to az poswiecilem minute zeby zalozyc tam konto i sprawdzic - ery juz nie chce mi sie sprawdzac
na pf najdluzje trwa ladowanie jakiegos systemu banerow/zliczania odwiedzin pod adresem dc1.sabela.com.pl - jestem ciekaw co to jest

ciapus - nikt nie mowi ze opery uzywa 99% ludzkosci - zauwaz ze tu nigdzie nie padlo takie stwierdzenie, najczesciej dyskusja wyglada tak ze uzytkownicy alt. browserow je chwala i polecaja a uzytkownicy IE rzucaja cyferkami jak to tych pierwszych jest malo, nie wiem czy zauwazasz ale to nie jest dyskusja na ten sam temat, co wiecej czesto osobnicy z drugiej grupy posuwaja sie do takich wypowiedzi w jakich przedstawil sie twoj znajomy [trzy zdania i wyszedl na tego na kogo wyszedl - trzeba miec talent] nie mogac znalesc argumentow w funkcjonalnosci IE, obrazaja rozmowcow [im mlodszy 'ekspert' tym bardziej]

dla mnie liczba uzytkownikow nie jest zadnym argumentem w sprawie jakosci produktu

ps. andy - jak juz cos robisz to rob to z glowa - firefox wyszedl juz w wersji 0.9 i sadze ze lepiej przetestowac jego, niz archiwalna wersje 0.7

andy 13.07.2004 09:29

Tak po niektórych wypowiedziach wziołem się za przetestowanie Firefoxa 0,7PL.

kodziu 13.07.2004 09:56

Firefox jest już w wersji 0.9PL więc @ndy idź za radą Sida i zainstaluj nową wersje.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:37.