![]() |
... o ile pod winXP nie widac różnicy w szybkości ładowania forum pomiędzy Operą a Firefoxem, o tyle pod win2003 wyraźnie szybciej ładuje Firefox, inne strony zresztą również.
|
Cytat:
nie wiem jak, ale kiedyś to przypadakiem zrobiłem. muszę tylko dojść jak. :ja_chce: (tak na marginesie, świetna jest ta ikonka :D) |
Cytat:
Aha, a jaką wersję Opery masz? Bo w 7.21 nie miałem z tym problemu, dopiero w 7.52. |
Używam AvantBrowser i mimo iż to tylko "nakładka" to posiada wiele zalet jakich IE nie ma, jednocześnie działają stare "przyzwyczajenia" a wygląd stron sie nie zmienia.
|
Możecie mi powiedzieć jak zmusić Firefoxa do używania gestów gryzoniem? Ściągnąłem (a właściwie kliknąłem install, coś tam pobrało i tyle, żadnej inforamcji czy zainstalowało ani nic) rozszerzenie "Mouse Gestures" ze tej stronki http://texturizer.net/firefox/extensions/#mousegest ,no i pupa....Narzędzia-->Rozszerzenia żadna nowa opcja się nie pojawiła, w Narzędzia-->Opcje też nic nie widzę....to jak to zrobić?
|
Raczej w wtyczkasz szukaj ;)
|
Nie wydaje mi się żeby to były wtyczki, a jestem przekonany że są to dodatki. Poczytaj tutaj http://beta.firefox.pl/marcoos/pomoc/extensions.html
|
To w FireFox nazywa się dodatki (dodatki, wtyczki, ulepszenia, pulg-in`y) to nie to samo :). Tam powinna być chyba konfiguracja
|
Już chyba wiem dalczego gesty nie chcą działać :/ "Uwaga dla wersji Firefox0.9 zmienił się instalator dodatków, dodatki niedostosowane mogą nie działać a już na pewno nie będą widoczne w menedżerze dodatków, wiec nie będzie mozna wejść do ich usatwień, ani ich wyłączyć/odinstalować."
cytat za stroną mozilla.pl Qrde a tak chciałem mieć te gesty, człowiek przyzwyczaił się do nich w Operze a tu na razie nie działają. Szkoda, bede musiał obyć się bez nich, bo nie zrezygnuję z Firefoxa. Forum na Firefoxie otwiera się praktycznie natychmiast, a na Operze trwa to kawałek czasu. Wychodzi na to że będzie u mnie królował duecik Opera 7.51 & Firefox 0.9 :) |
Cytat:
Zainstaluj wersje 0.8 (www.mozillaorg.pl i wersje testowe). Tutaj działają gesty :) |
Dzięki Piterniel wszystko działa pięknie :) Tylko jeszcze muszę przerobić te gesty żeby były identyczne do tych z Opery ;) i pełnia szczęścia gotowa.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 23:00. |