![]() |
Cytat:
Pamięć podręczna RAM - jeśli masz 128 RAMu i mniej możesz nawet wyłączyć. Jeśli więcej 4 do 10. Poza tym zobacz ile masz wolnego RAMu i sam zadecyduj. |
Ilość załączników: 1
dziwna sprawa.
szukałem info o telefonie samsung sgh-x600. wszedłem na oficjalną stronkę. przypadek sprawił, że kliknąłem na ikonkę InIE w operce. potem sprawdziłem, jak to wygląda pod mozillą. pod operą brakuje czegoś bardzo ważnego... :O co może być tego powodem? sprawdzałem w validatorze no i masakra :ysz: |
czy tam nie ma javascryptu w tym "downloadcenter"? pewnie brakuje jednego znacznika (mialem z tym pare razy do czynienie, czasem wystarczy doslownie JEDEN znak brakujacy w kodzie) i atomagicznie opera nie wyswietli tego...
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Pamięc podręczna dysku w Operze to coś w podobie jak Tempolary Internet files w IE ? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja bardzo sie przyzwyczajam, do np. programow zdecydowalem sie na akurat Opere a nie Mozille[tak mi polecono...na forum naturalnie], i tak juz zostanie tym bardziej ze nie ma tak wielkiej roznicy[chyba] miedzy tymi przegladarkami....
>>mr_spock jedno ale.... "Opera chodzi szybciej, a IE jest bleee" ta sa dyskusje na poziomie - wyzszosc swiat wielkiej nocy nad swietami bozego narodzenia..." Wydaje mi sie ze jest na poziomie, jak cos jest lepsze to jest i tyle...sprawy interfejsu to wygoda - rzecz wzgledna.... "Nawet jesli tak jest, to 1sek. mnie naprawde nie zbawi, a te ciagle rozjezdzajace sie forum i splaszczone obrazki potrafia zdenerwowac... - a jako, ze jestem masachista jade na operce" Jak najbardziej popieram, mam podobnie....choc ja nawet nie wiem jak i co, wyglada nie na Operze...o IE juz dawno zapomnialem...:mruga:...u mnie jak wlacze IE pokazuje sie "Nie można wyświetlić strony"....:jezyk: "80% internautow nie ma pojecia, ze istanieja inne przegladarki, a to wiekszosc dyktuje warunki" I znow mysle podobnie..... PS. Zetoxa dzieki za zdjecie.... :mruga: UpDate: Jak sie tak przygladam tej FireFox to ona nawet interfejsowo za pomoca skina i ustawienia[paskow...itp.] moze wygladac tak jak Opera....[zgadza sie....???] Teraz: robcie tak aby sondazach, ankietach itp. wygrywaly[..jako najpopularniejsza..] Opera/Mozillia dla dobra swiata[czyt. aby pozbyc sie balaganu i chamstwa], a korzystajcie z czego chcecie....:jezyk:..... |
dowiedziałem się dzisiaj fajnej rzeczy.
wiecie, że po wpisaniu w operze w pasku adresu "g szukane slowo" otwiera się google z wynikami wyszukiwania? |
Cytat:
|
Cytat:
|
musisz podczas ładowania strony kliknąć na nim prawym klawiszem i wybrać dostosuj pasek narzędzi.
a zaznaczasz pokazywanie go na górze. |
Heh... tylko 2 dni mnie nie bylo i jak dyskusja sie rozwinela :)
Wiec tak: przetestowalem Opere i Mozille Firefoxa (zwyklej Mozilli juz mi sie nie chcialo). Jak na razie zostaje przy Firfoxie... szybki, prosty, finkcjonalny bez zbednych wodotryskow... taki sobie za***osty szary programik :) Dlaczego nie Opera? Dlatego, ze forum, nie tylko to mi sie wolno laduje (choc sa i takie co normalnie chodza... ale akutar nie te na ktorych mi zalezy), maly bug w kodzie i juz sie zaczyna niewesolo, najlepsza optymalizacja na HTML 4.01, a jest przeciez jeszcze wiele stronek zgodych, badz nawet nie calkowicie ze starszymi specyfikacjami... W kazdym razie Operka jest na hdd... i nich sobie lezy bo duzo nie zajmuje... zrszta nie wiem dlaczego mam prbm z jej odinstalowaniem.... brakuje mu jakiegos install.dat i nie chce ruszyc (mowa o ver.7.52) pozdro 4@LL i dzienks za wyczerpujace info :) |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:19. |