Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Dość mam qfa IE :/ (https://forum.cdrinfo.pl/f5/dosc-mam-qfa-ie-36989/)

czero 13.07.2004 01:20

Cytat:

Napisany przez krzpac
...oraz czy Opera może importować katalog Ulubione czy musze wszytko ręcznie wpisywać ?

Moze :).
Menedzer zakladek-> plik-> "importuj ulubione IE" ;).

Co do spolszczenia to jest tutaj: http://my.opera.com/community/customize/langs/

krzpac 13.07.2004 01:10

dobra pierwszy raz od jakis 3-4 lat zainstalowałem Opere i pytanie skąd pobrać jezyk polski do Opery ? oraz czy Opera może importować katalog Ulubione czy musze wszytko ręcznie wpisywać ?

edit.
pliki językowe juz mam :)

CIAPEK 13.07.2004 00:46

Cytat:

Napisany przez REi
Tak wnioskuje z tych wypowiedzi ze twoj "znający się na rzeczy" kolega jest po prostu LAMEREM(...)

nie wysuwaj tak daleko idących wniosków na temat kogoś o kim masz nikłe-bardzo wręcz nikłe pojęcie. :nie:
Mylisz się.
Cytat:

Napisany przez Ormianin
(...)tu mam uznanie dla Ciapka, ktory nie ulega trenda mody przegladarkowej, chlopak jest klasik i tyle :)

miło mi :D :)
ogólnie dobra wypowiedź.

P.S.
Wogóle z tego tematu/ankiety można zauważyć ciekawą rzecz. W tej chwili uzytkownicy Opery to znaczna część forum 48% do 22% (IE).
W rzeczywistości w "sieci" jest inaczej. Opera to 3,7% polskich użytkowników --> najnowsze rankingi (badania)
Może i szkoda...

Legam 13.07.2004 00:37

Jeżeli ktoś szuka szybkiej i przejrzystej przeglądarki, to szczerze polecam Firefoxa.
Strony wczytują się bardzo szybko i nie zauważyłem na razie żadnych błędów.

Pierwsze wrażenie po instalacji tej przeglądarki było takie, że wreszcie mam pod ręką wszystko czego mi trzeba bez zbędnych ozdobników.

Miałem już na dysku wszystkie ww. przeglądarki, a pozostanę przy Firefoxie.

MaciejT 13.07.2004 00:36

Na Operze nie dzialaja: poczta PF, bramka EraOmnix <podstawowa dziala, Omnix juz nie>, a na Mozilli działają... :)

Ormianin 13.07.2004 00:21

Ja tylko male okruchy do watku dorzuce... zgadzam sie z Sidem, Nimalem trzeba wyprobowac kazda z przegladarek, poznac co w trawie piszczy, ale prosze was bardzo nie starajcie sie jak swiadkowie Jehowy za wszelka cene propagowac z fanatyzmem tej opery, to przesada... faktem jest ze to dobra przegladarka alternatywna do IE, ale niestety w przypadku bankow on-line oraz innych uslug w necie sie juz nie sprawdza, pod tym wzgledem lepsza jest juz mozilla, ktora ja osobiscie bardzo sobie cenie... w zyciu codziennym uzywam MyIE 2 i dobrze sie z nim czuje, jak dotad mimo tej calej burzy z dziurami IE jakos sobie dzialam na tym calkiem fajnie, od czasu do czasu wlacze mozille oraz opere, ale to juz kwestia gusta i tyle.... bez obrazy ze jestem ploretariat czy jakis tam plebs bo uzywam "gupiego i badziewnego" IE, to mi sie nie miesci w glowie jesli pojawiaja sie takie opisy, tu mam uznanie dla Ciapka, ktory nie ulega trenda mody przegladarkowej, chlopak jest klasik i tyle :)

nimal 12.07.2004 22:26

Cytat:

Napisany przez woitas
tak na marginesie: kto się odważy sprawdzić to:

"Zmienić stronę startową (prawie na stałe)
wejdź na stronę:
h**p://w*w.whatsfind.com/page.html

UWAGA NIE WCHODŹ NA NIĄ !!!
Strona startowa zmieni się i rejestr zostaje zablokowany!!! a w IE w opcjach się nie da zmienić."

odwarzylem sie.. i nic sie nie stalo
takie numery nie moga zrobic nic nikomu, kto ma w miare zabezpieczony komp - firewall itd, wtedy nawet IE nie padnie ;) ale oczywiscie Opera rulesss :serdusz:

czero 12.07.2004 22:15

Oczywiscie OperA 7.52 :D

smolik 12.07.2004 21:33

Zdecydowanie opera choc czasem ale bardzo rzadko IE. Rozmyślam nad przetestowaniem Mozilli :)

piotrek123 12.07.2004 18:18

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Spróbuj raz jeszcze, czasami pierwsze wrażenie jest błędne i warto dać drugą szansę. A w tym przypadku - warto :)

A właśnie, przeinstalowałem wczoraj Windowsa (ale teraz śmiga :) ) i zainstalowałem przy okazji najnowszą Operę. W sumie zmian jakiś większych nie zauważyłem (poza drobnymi wizualnymi i nieco zmienionym sposobem - na lepsze - edycji różnych pasków i ustawień). Największa różnica, jaką zauważyłem to to, że mój awatar - kulka - kręci się teraz wolniej ;)
Co ciekawe, pod Explorerem zawsze tak było, tylko pod Operą zasuwała jak głupia. Coś się zmieniło? Mam nadzieję, że nie w kierunku Explorera :)

Teraz testuje FireFoxa, i jak narazie podoba mi się:spoko:. Co do twojego avatara to u mnie kręci się dużo szybciej niż na IE(zasuwa nieźle||)

Piterniel 12.07.2004 17:05

Cytat:

Napisany przez namor
jako domyślna -Opera 7.52 ale do przegląania tego forum (tylko tego) nadal używam IE bo na Operze coś bardzo powoli w czytują się strony

Spróbuj Mozilla lub FireFox`a one są szybsze od Opery ;).

PRZYNAJMNIEJ U MNIE

namor 12.07.2004 17:00

jako domyślna -Opera 7.52 ale do przegląania tego forum (tylko tego) nadal używam IE bo na Operze coś bardzo powoli w czytują się strony

eloise 12.07.2004 16:54

odnośnie Opery - taka mała ciekawostka

http://www.win-os.pl/modules.php?op=...8b609c62e87a72

aha, używam Opery, początki były dość ciężkie, obecnie jest OK

bakupl 12.07.2004 16:46

Opera 7.52 PL zarejestrowana :)

Pierwszy 12.07.2004 16:42

Klik - bez obawy :spoko:

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:07.