![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
egipski bóg
Data rejestracji: 28.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dysk Samsunga!?
Chcial bym sie dowiedziec co inni uzytkownicy forum uwazaja na temat dysku Samsung SpinPoint 160 GB SP1614N (7200, 8MB cache) ATA/133!? byc moze ktos taki posiada?!
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Maciek: Reaktywacja
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 18.11.2002
![]() |
moim zdaniem Samsung jest liderem wśród dysków twardych
ja mam 80GB SP80812N (różnica w porównaniu z tym co podajesz to tylko pojemność), no i co moge powiedzieć... sprawuje się rewelacyjnie, więc z tym bedzie tak samo
|
|
|
#3 | |
|
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
Cytat:
|
|
|
|
#4 |
|
egipski bóg
wczesniej rozwazalem kupno Segate o takich samych parametrach (podobno czesto gubi partycje ?? ), jednak patrzac na komentarze w www.komputronik.pl, samsung wypada lepiej, a cena jest nizsza...
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Get a Mac!
![]() Data rejestracji: 18.04.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Seagate gubi partycje? Pierwsze slysze... Mam 2 seagate'y, przymierzam sie do kupna trzeciego - tylko tej firmie ufam!
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
Ja mam seagata od ponad 4 lat i nigdy partycji nie zgubił, ani się nie wysypał.
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
no no no sam posiadam Samsung SpinPoint 160 GB SP1614C sATA.
Widze znaczący wzrost zaufania do tej firmy. coraz więcej, że tak to nazwe cenionych userów poleca te dyski. Sam kiedy zmieniałem kompa a w starym miałem 20GB Samsunga wiedziałem że nowym wyborem będzie również Samsung. Czy sata czy ata133? Zdania są podzielone. Ja wziąłem sata - może z tego, że to nowość, niby szybszy transfer, a oczywistą sprawą jest to, że kabelki są węższe od taki plus![]() Cichutki, bezproblemowo działający jak narazie dysk. 20 GB śmiga do dziś w komputerze mojej mamy.pozdrawiam i polecam.
|
|
|
#8 |
|
Mistrzunio!
Data rejestracji: 17.05.2005
![]() |
Mam w swoim komputerze jeden dysk Samsunga (20GB). Działa cicho i dosyć dobrze (choć raz się wysypał logicznie). W nowej konfiguracji wstawię Samsunga albo Maxtora bo ufam dyskom tych producentów. Maxtor jest niby lepszy, ale Samsung dostaje ostatnio lepsze recki. Ciężki wybór.
|
|
|
#9 |
|
egipski bóg
ja nie mowie, ze Segate gubi partycje, tylko powoluje sie na komentarze innych urzytkownikow, a ile jest w tym prawdy to nie wiem
prawdo podobnie kupil bym Segate, ale niestety skonczyly sie w hurtowni, a co do wyboru miedzy ata, a sata to wybral bym ten drugi, gdyby tylko moja plyta obslugiwala...
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Darkly dreaming...
Data rejestracji: 10.08.2004
![]() |
Mam dokladnie tego Samsunga...
Co moge powiedziec? Jest ok, chociaz bez wielkich rewelacji. Transfer nie jest zbyt szybki, spodziewalem sie, ze bedze lepszy. Czesto zdarza mu sie chrobotac podczas zapisu/odczytu. Moze po prostu trafilem na kiepski egzemlarz... Mialem okazje pouzywac Seageata 200GB kumpla- dysk cichy, szybki... Gdybym teraz kupowal dysk, na pewno zdecydowalbym sie na Seageata... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Capo di tutti capi
Data rejestracji: 24.09.2002
![]() |
Witam!
Mam zarowno Seagate, jak i Samsungi, te pierwsze cenie sobie od lat, te drugie od niedawna, ale musze przyznac, ze sa bardzo obiecujace - ciche, wydajne i poki co niezawodne ![]() Nastepny dysk: Samsung
|
|
|
#12 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
juz pisalem na poczatku mojej przygody z tym forum ze bralem duza ilosc tych wlasnie dyskow i do dzis po 2 latach bardzo mocnego uzytkowania zaden nie padl, powiem wiecej zaden nie ma problemow z niczym
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
|
|
|
#13 |
|
...niepoprawny marzyciel.
Data rejestracji: 25.06.2002
![]() |
popieram zdanie poprzednikow...Samsungi dla mnie są bardzo dobrymi dyskami, jednak od niedawna rowniez polecam Samsungi - kiedys bylo gorzej...padalo mi duzo dyskow.Teraz postarali sie z fabryki...elegancko chodza, cicho...wydajnie!
|
|
|
|
#14 |
|
Koordynator
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 03.03.2003
![]() |
Mam dokladnie taki dysk o jaki pytasz... jest szybciutki... Do chlodnych nie nalezy... mniej wiecej to samo co Segate... Ale jezeli ktos mi powie ze jest cichy to go chyba zabije smiechem... Mam Segata 40 juz 2 lata i jest cichszy niz nowka blaszka Samsung... ogolnie... wez segate jak zalezy Ci na tym zeby cicho bylo...
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
Kazdy bedzie chwalil to co ma
![]() Ja uzywam (uzywalem) dyskow IBM, Maxtor, Samsung i jakos nie mialem z nimi problemow. Jedynie Seagate padl mi, ale to nie z jego winy. A najbardziej jestem zadowolony i przywiazany do IBMa. |
|
|
|
![]() |
|
|