![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#706 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jakbys sie zastanawial co to jest za rower
http://www.rowerymerida.pl/produkt95...er-merida.html Jeszcze asfaltu nie widzial, tylko kostke na parkingu ![]() (nie moj, ale jak nie wykupia to w grudni bede mial taki sam)
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#707 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Jako, ze mam starego andka i nie moglem skalibrowac ustrojstwa to tylko testowo odpalilem
![]() ![]() ![]() Wiatrak raczej wymagany o ile nie chce sie przegrzac organizmu ![]() Operacja odchudzanie czas start.
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
![]() |
#708 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nie dostosowałeś prędkości do warunków jazdy!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#709 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
|
![]() |
![]() |
![]() |
#710 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
ciekawe, czy ukaraja rowerzyste
bo jak najbardziej mu sie nalezy |
![]() |
![]() |
![]() |
#711 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Jak i sporej grupie kierowcow i pieszych
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#712 |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Czołem, kupuję buty SPD. Do tej pory nie miałem przyjemności więc narazie nie szaleję z ceną - do 300zł.
Zastanawiam się pomiędzy: - SH-M089 (spinka + 2x rzep) - SH-XC31 (3x rzep) No i nie wiem... - spinka dociska, noga ponoć pewnie siedzi, ale jak strzeli po gwarancji to but kaput. - rzep rzepowi nierówny, ale jak zacznie puszczać to but do szewca i ten je odczaruje Między tymi butami jest jakieś 25zł różnicy. ![]() ![]()
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 21.12.2015 o godz. 22:46 |
![]() |
![]() |
![]() |
#713 |
ZnakJaworznickiegoBikera
1. Czy masz zamiar jezdzic przypiety?
2. Do jakiego jezdzenia te buty? XC, enduro, szosa...(mozna jeszcze kilka wymienic)
![]() |
![]() |
![]() |
#714 |
Pingwin specjalista.
Skoro szukam butów SPD to odpowiedź jest oczywista SPD
![]() Wyżej wymienione buty to buty MTB, więc nie wiem czym wzbudziłem podejrzenie szosowe. W przedziale do 300,- wybór jest niestety mały...
![]() |
#715 |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
Najważniejsze w butach SPD to sztywność podeszwy. Kiedy sam się decydowałem na SPD to wybrałem SHIMANO SPD SHM-065.
Mają one 5/10 w skali sztywności. Dzięki temu masz dobre przełożenie noga pedał oraz możesz w nich chodzić - nie polecam po asfalcie bo noga się szybko męczy. Drugą ważną rzeczą to izolacja po przykręceniu bloków. Jeżeli będziesz miał mikro szparki to błoto i woda łatwo przenikną do buta. W tych co ja mam nie jest to idealne... Dla mnie się one sprawdziły idealnie (przejechałem ok 1500 km) gdzie 1k było do Zakopca i z powrotem. Jako pedały mam SHIMANO PD M-520 + adapter SM PD-22, który idealnie sprawdza się wtedy kiedy jadę w normalnych butach czy jak jadę po mieście w butach SPD i chcę być wypięty dla bezpieczeństwa. Przygotuj się też na bolesną naukę jazdy w tych zapięciach. Sam zaliczyłem ok 6 placków z czego połowa była epicka! (skrzyżowania). Podjeżdżasz, próbujesz się zatrzymać i gleba... ![]() Na pewno jak się przyzwyczaisz to stwierdzisz, że bez nich jazda jest jest tragiczna.
![]() |
#716 |
Pingwin specjalista.
Izolacja pod blokami to nie problem, srebrna taśma z włóknami i sprawa załatwiona.
Bolesnej nauki mam zamiar uniknąć, widziałem instrukcję jakiegoś Amerykanina na YT i gadał aby ćwiczyć najpierw mocno w domu pod ścianą każdą stronę ![]() Oba modele buta mają indeks 5.
amiga500site Ostatnio zmieniany przez Patrix : 22.12.2015 o godz. 00:45 |
![]() |
![]() |
![]() |
#717 | |
logged out
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 12.07.2003
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#718 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
potwierdzam
po paru dniach jezdzenia w SPD, zachwycony, ze obylo sie bez owych episkich upadkow, w koncu pojechalismy ekipa na czterodniowa wycieczke 3 episkie pady zaliczone i to z sakwami ![]() buty - jak juz padlo, jak najtwardsze sam mam takie tylko na rzep wersja eko - kupione w sklepie internetowym z UK dozucil bym od siebie - zwroc uwage, zeby srodek podeszwy mial kwalek miekkiej gumy przyruszaniu mozna wtedy nie wpinac bloku, tylko stanac srodkiem buta moje mialy tam twardy plastik, co konczylo sie uslizgiem podkleilem guma i jest super a nowsza wersja moich butow juz ma tam pasek gumy (angole tez sie ucza)
Radek Nimal - bo życie jest zbyt krótkie, żeby tracić czas blog o głupich pomysłach Życie z Chromebookiem - mój kanał na YT Ostatnio zmieniany przez nimal : 22.12.2015 o godz. 07:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#719 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Pady w SPD to zaliczylem na szosie kolegi z 10 lat temu
![]() Od tamtej pory zmienila sie jedna rzecz...stojke robie bez problemu. Od 4 lat (a moze 5 ![]() https://youtu.be/lxjNADtngNI Juz nie pamietam ile bylo ale chyba 30+, na szosie mi sie wypial pedal jak jemu (najprawdopodobniej) albo jakis kamyczek i kolo ujechalo. ![]() ![]() ![]()
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM Ostatnio zmieniany przez demek : 22.12.2015 o godz. 12:01 |
![]() |
![]() |
![]() |
#720 |
Pingwin specjalista.
Brr straszcie dalej, po prostu ćwiczyć i ćwiczyć,
mam zamiar przynajmniej na początku wypinać się wcześniej a nie dopiero jak trzeba stanąć, zobaczymy mam zamiar uchronić się od wszelkich gleb ![]()
![]() |
Tagi |
dętka, pedałowanie, pedały, szprycha |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
prenumerowane dyskusje | rycho | Propozycje, sugestie, błędy forum | 3 | 30.12.2006 12:38 |
Rowerowe peer-to-peer | raven66 | Off topic | 2 | 26.08.2005 10:27 |
dyskusje o nero 6 | -Sid-The-Rat=> | Napędy optyczne CD | 1 | 14.07.2003 18:29 |
zaprenumerowane dyskusje | mapsajm | Propozycje, sugestie, błędy forum | 4 | 31.08.2002 20:47 |