Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   e-banki (https://forum.cdrinfo.pl/f5/e-banki-17120/)

sobi1 19.02.2003 15:26

Ja jestem szczęśliwym posiadaczem kont w mBanku i Banku śląskim. Obsługa przez internet jest darmowa,przelewy również z tym że śląski pobiera 2 złocisze co miesiąc za prowadzenie. Jestem z nich zadowolony. Śląski do wpłat gotówkowych, a w mBanku przechowuje kase.Wypłaty z mBanku w Euronecie są darmowe - limit 5 tyś/dzień.

Ormianin 19.02.2003 20:18

Cytat:

sobi1 napisa***322;(a)
Ja jestem szczęśliwym posiadaczem kont w mBanku i Banku śląskim. Obsługa przez internet jest darmowa,przelewy również z tym że śląski pobiera 2 złocisze co miesiąc za prowadzenie. Jestem z nich zadowolony. Śląski do wpłat gotówkowych, a w mBanku przechowuje kase.Wypłaty z mBanku w Euronecie są darmowe - limit 5 tyś/dzień.
Mysle ze Inteligo pod tym wzgledem jest ciekawsze, a dla darmowych przelewow jak najbardzej mbank... osobiscie zastanawiam sie na LGnet lub lukasem... albo ? coz jest tego duzo do wyboru

Wojtek Toruń 19.02.2003 21:16

Polecam jak wyżej mBank.
Cała moja rodzina ma tam konta.
Prowadzenie za darmo, oprocentowanie wysokie,szybko działają,
przelewy traktowane jako eliksir.
Trzymam tam pieniądze i jeszcze ani złotówki mi nie zabrali.
Karta visa za darmo i z Euronetów wypłaty bezpłatnie.
Wada mała ale występująca : nie można zmienic PIN-kodu do karty.
Pozdrawiam
PS. Jeszcze jedno mozesz założyć konto nie wpłacając nic i nie ma wymogu stałych wpłat.

Fikander 20.02.2003 00:03

polecam mBank - sam używam ;)
najpopularniejszy w Polsce w chwili obecnej ebank
fajną opcją jest mTransfer - sprawdź to sobie ('wspópracuje' m.in. z Helionem, Allegro)
wydali teraz jakąś nową kartę - sprawdź na Interii - zniżki i takie tam
można bezpiecznie płacić w intecie (choć za to trzeba zapłacić na początku-wydanie 'dodatkowej' karty)

Martin_TP 20.02.2003 00:10

Ja rowniez polecam mBank. Wysokie oprocentowanie, karta Visa Electron, prowadzenie rachunki i przelewy i wyplaty w bankomatach euronetu - to wszystko za darmo. Mila i wygodna obsluga poprzez net i mLinie.

darsoon 20.02.2003 10:58

Ja mam konto w e-pko. Dla studentów jest obniżona opłata za prowadzenie konta do 3 pln/miesiąc. Darmowe przelewy do każdego banku, wypłaty w bankomatach PKO BP SA bez opłat. Info o zmianie salda na sms lub e-mail lub bez powiadamiania :-)).
Przelew z konta na 2 konto w PKO "idzie" od kilku do kilkudziesięciu minut, czyli bardzo szybko. Do innego banku nie powinno być większych opóźnień bo wszystkie transakcje rozliczane są elektronicznie w systemie ELIKSIR.

Jednak to co jest dla mnie najważniejsze to bezpieczeństwo. Z tego co wiem jest to jedno z najlepiej zabezpieczonych e-kont. Do zalogowania trzeba znać identyfikator i hasło, dopiero wtedy generowany jest ciąg liczb i liter, który trzeba wpisać do tokena. Token na podstawie tego ciągu generuje odpowiedź - kolejny ciąg znaków, który wpisuje się na stronce. Token dodatkowo zabezpieczony jest pinem.
Może ta procedura logowania brzmi dosyć skomplikowanie ale w praktyce czynności te zajmują niewiele czasu a zabezpieczenie dostępu przez token jest dużo lepsze niż np. zdrapki z kodami.

Jak już ktoś wspomniał były problemy ze zbyt dużą liczbą userów ale to już chyba przeszłość. Polecam e-superkonto.

Pozdro

larynx 20.02.2003 11:43

odradzam konto w lucas banku.Internet rzadko działa i nic nie informuja o tym na stronie glownej.

pepperman 20.02.2003 14:54

Cytat:

darsoon napisal(a)
Przelew z konta na 2 konto w PKO "idzie" od kilku do kilkudziesięciu
minut

no to w mbanku jest znaaaacznie szybciej. zreszta nie chce miec do czynienia z PKO...

Pedros 20.02.2003 15:20

jak tak mówicie to sobie chyba założę eKonto w mBanku

Ormianin 20.02.2003 15:21

Cytat:

pepperman napisa***322;(a)
no to w mbanku jest znaaaacznie szybciej. zreszta nie chce miec do czynienia z PKO...
Potrafi issc nawet do 3 dni... slyszalem o takich przypadkach na listach dyskusyjnych poswieconych bankowosci... PKO coz jak wiele bankow, Inteligo jest dzis wlasnoscia PKO BP, a ten e-pko jest za drogie, jakos w regulaminie nie moge sie doczytac o darmowych przelewach do innego banku... w odroznieniu od mbanku

pepperman 20.02.2003 15:59

moze i niektorzy mieli klopoty, ale mnie to jak na razie nie dotknelo. wszystkie przelewy na konta wenwetrzne mbanku byly realizowane blsykawicznie. tak samo dobrze bylo z przelewami zenterznymi.
kiedys mialem konto w inteligo, ale w koncu dalem sobie spokoj. zrezygnowalem bo nie widzialo mi sie placenie za dostep do moich pieniedzy (via bankomaty), ktory z racji banku wirtualnego byl przeciez najszybsza i praktycznie jedyna droga dostepu do gotowki. teraz kiedy polknelo ich PKO na pewno mozna korzystac z bankomatow PKO (chyba za darmo?), ale jestem zadowolony z mbanku dlatego to mi wystarczy.

Krzycho83 20.02.2003 17:52

Polecam jak najbardziej mBank. Oferuje nam darmowe operacje przez internet, sprawne działanie i co najważniejsze, wysoki % odsetek. Wrzuciłem oprocentowanie w poszczególnych bankach w celu porównania. ;p

mBank
eKONTO
4,50%
4,59%

PKO BP SA
SUPERKONTO
0,60%
0,60%

SUPERKONTO Student
0,60%
0,60%

Złote konto
1,60%
1,61%

Graffiti konto Młodych
0,60%
0,60%

e-SUPERKONTO
4,10%
4,18%

Pekao SA
Eurokonto www
0,50%
0,50%

Eurokonto
0,50%
0,50%

Nordea Bank
Konto Nordea
2,70%
2,73%

Volkswagen Bank
Plus Konto
5,85%
6,01%

25000-50000
5,90%
6,06%

50000-100000
5,95%
6,11%

>100000
6,00%
6,17%

konto e-direct
>1
6,00%
6,17%

Inteligo
Inteligo Konto
4,80%
4,91%

4000-50000
5,47%
5,61%

>50000
6,05%
6,22%

Jak widać konkurenca wysiada przy mBanku, który nie pobiera nic za prowadzenie rachunku ;)

Franc 20.02.2003 18:17

Ja mam konto w mBank, polecił mi szwagier, założyłem konto i nie żałuję

forest 20.02.2003 19:55

Mam konto w inteligo od dość dawna.
Ogólnie jestem zadowolony, ale wolałbym miec darmowe przelewy tak jak w mBanku dlatego zastanawiam się nad otwarcie drugiego konta w m, bo kiedy robię duzo przelewów to troszku kasy niepotrzebnie ubywa:(
Zachęciła mnie promocja "w kręgu przyjaciół" Dostałem dzięki temu 100zł ,a moja siostra 50:)
Pozdrawiam,
Jeśli ktos chciałby założyć konto w inteligo prosze o kontakt Ty i JA dostaniemy po 50zł.
F.

Ormianin 20.02.2003 20:42

Cytat:

pepperman napisa***322;(a)
[...]
kiedys mialem konto w inteligo, ale w koncu dalem sobie spokoj. zrezygnowalem bo nie widzialo mi sie placenie za dostep do moich pieniedzy (via bankomaty), ktory z racji banku wirtualnego byl przeciez najszybsza i praktycznie jedyna droga dostepu do gotowki. teraz kiedy polknelo ich PKO na pewno mozna korzystac z bankomatow PKO (chyba za darmo?), ale jestem zadowolony z mbanku dlatego to mi wystarczy.

Tak teraz jest tak ze w bankomatach PKO BP i Euronetach dostep darmowy dla Inteligo... mbank tyle lepszy ze darmowe zewnetrzne przelewy
Tak naprawde Inteligo ma swoje zalety i mbank ma swoje... mysle, ze roznice sa, jednak subtelne, ogolnie oplaca sie posiadac dwa te konta

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:53.