![]() |
Cytat:
Ja mam konto od początku 2004r. i wtedy jeszcze płaciłem 2zł za karte, ale teraz jest za free, bo zrobilismy na forum małe zamieszanie odnosnie opłat... i mBank wkońcu zdjał opłatę :) Młodzi gniewni :D :P @nimmid Zapomnij o wpłacaniu pieniędzy przez kasy różnych banków :taktak: Ja zawsze wpłącam w agencji banku PKO BP i płace 3zł a nie np. 8zł :D Wypłata w kasie bakku tez jest droższa od wypłaty w bankomacie innego banku :| A więc robi się tak: Wpłaty: Agencja PKO BP 3zł Wypłaty: Bankomaty WBK i Euronet - free Ewentualnie inne bankomaty - min. 5zł |
a jakbym chcial wplacic powiedzmy w PKO kase na konto w mBanku to jaka jest prowizja(o ile to mozliwe:>)? no i podobnie z wyplata.
|
Cytat:
pzdr. |
Juz po wszystkim :D zołozyłem wniosek o izzykonto w Mbanku :D :Pc Umowe przysla poczta mama podpisze adesle sie i po wszystkim :D :)
|
mBank - imho w tej chwili najlepszy, od paru alt najlepszy :)
dopre oprocentowanie, kilka kont z darmowymi przelewanmi pomiedzy nimi, wygodny, szybki i bezpieczny panel zarzadzania kontami, sporo opcji dodatkowych i bardzo popularby w polskich sklepach sposob placenia mtransferem... jedyna wada - 50gr za przelez poza mBank ale takich przelewow mam moze z 5 miesiecznie bo sklepy internetowe/sprzedwacy allegro maja najczesciej konto mBank :) |
Cytat:
Ja podobnie - jak już kiedyś pisałem - co prawda w Poznaniu jest mBank, ale w pobliżu miejsc gdzie bywam, nie ma ani bankomatów bez prowizji, ani mBanku - więc wybrałem Inteligo - mam 100 metrów do bankomatu, a w zapasie jeszcze trzy. Choć ofertę mają ogólnie gorszą niż mBank. Pozdrawiam ro29 |
Ja mam inteligo. Zaozylem jak mialem 17 lat i potrzebny byl podpis rodzica. Teraz mam juz 18 i konto jest juz pelnoprawnie MOJE :) A zalozylem W inteligo a nie w mbanku dlatego, ze mam w miescie oddzial PKO BP wiec wplaty mam za darmo. Ale jesli mialbym oddzial mBanku oczywisciscie wybralbym mBank.
|
Ja ma konto w mBanku i jestem bardzo zadowlony :D
Karta za darmo itp. Jedyne te 50gr za przelew zewnętrzny, ale z tego co zauważyłem to większośc sprzedających na allegro ma konto w MBanku, więc przelewy mam za darmo :) Bezpłatna wypłata z bankomatów Euronet i WBK :) Bardzo dobra infolinia :D Czego więcej chcieć? Kiedyś miałem Inteligo, ale zrezygnowałem ze względu na opłaty (karta, przelewy...) :taktak: |
Cytat:
@Piotrek123 a gdzie ty chcesz lecieć jak na koncie masz mniej niż 100zł :> no chyba że lecisz bułgarskimi liniami lotniczymi, gdzie nie ma foteli, są tylko miejsca stojące ^_^^_^^_^ A tak serio, to jeśli obsługują karty Visa Electron to chyba nie ma problemu |
Ja mam w Inteligo, ale obecnie poniżej 100zł:), będe musiał bulić opłatę.
Trzeba będzie pare groszy dorzucić:) Przy okazji pytanko: Czy ktoś z was płacił za samolot kartą visa electron przez neta? Zastanawiam się nad EasyJet lub Ryanair |
Mam skonczone 16 lat :P i chialem sobie zalozyc konto ... Tylko gdzie ? Czytałem troche i z tego co pisza to w Mbanku jest zupełnie darmowe Ekonto... bez wpłat minimalnych itp czyli cos idealnego dla mnie ? nie wiem ma kto s tam konta ?
|
Cytat:
|
Witam !
Ostatnio rzadziej się tutaj pojawiam, najpierw nie miałem przez kilka dni łacza stałego (ale stwierdziłem, że nie ma to sensu i wróciłem do Neostrady ;) ), a ostatnio jakoś czasu brak... Ale przechodząc do tematu - właśnie sobie założyłem e-konto w Inteligo. W sumie planowałem to już dawno - ale jakoś nie wychodziło, teraz było mi już jakieś konto pilnie potrzebne i wybór padł właśnie na Inteligo. Załapałem się też jeszcze na promocyjną darmową prenumeratę PCWorld na pół roku. A dlaczego Inteligo ? W sumie nie analizowałem zbytnio ofert - wybrałem Inteligo chyba z dwóch głównych powodów: - po pierwsze - w pobliżu nie mam darmowego bankomatu mBank - a PKO mam jeden niespełna 100 metrów od domu, a następne dwa w promieniu kilometra ! - możliwość darmowych wpłat w każdej jednostce PKO No i jeszcze zaważył w pewnym stopniu fakt tej promocji z prenumeratą. A wady - niestety jest ich trochę. Przede wszystkim jest ogólnie gorsza oferta niż mBank - opłata za posiadanie karty Visa, przelewy 99 groszy, a przede wszystkim brak dobrej oferty lokat - szczególnie przy mniejszych kwotach (chyba np. w mBank'u można ulować np. 500 zł - bo w Inteligo nie). No i kiepskie oprocentowanie - jeśli dobrze pamiętam to chyba aktualnie 1 %. Więc jak widać - trochę zalet, trochę wad. Mi jak na razie wystarczy, problemów jeszcze nie miałem - zobaczymy jak będzie dalej. Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
bezproblemowo mogę wpłacać pieniądze w sieci pko bp. opłaty też nie są aż ta duże (a napewno niższe niż w rachunkach tradycyjnych). no i jest dobrze zabezpieczone (karta kodów etc). |
Ja mam w Inteligo i jestem zadowolony, wielkim plusem jest możliwość płacenia w necie kartą Visa Electron.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:11. |