![]() |
Ja jestem szczęśliwym posiadaczem kont w mBanku i Banku śląskim. Obsługa przez internet jest darmowa,przelewy również z tym że śląski pobiera 2 złocisze co miesiąc za prowadzenie. Jestem z nich zadowolony. Śląski do wpłat gotówkowych, a w mBanku przechowuje kase.Wypłaty z mBanku w Euronecie są darmowe - limit 5 tyś/dzień.
|
Cytat:
|
Polecam jak wyżej mBank.
Cała moja rodzina ma tam konta. Prowadzenie za darmo, oprocentowanie wysokie,szybko działają, przelewy traktowane jako eliksir. Trzymam tam pieniądze i jeszcze ani złotówki mi nie zabrali. Karta visa za darmo i z Euronetów wypłaty bezpłatnie. Wada mała ale występująca : nie można zmienic PIN-kodu do karty. Pozdrawiam PS. Jeszcze jedno mozesz założyć konto nie wpłacając nic i nie ma wymogu stałych wpłat. |
polecam mBank - sam używam ;)
najpopularniejszy w Polsce w chwili obecnej ebank fajną opcją jest mTransfer - sprawdź to sobie ('wspópracuje' m.in. z Helionem, Allegro) wydali teraz jakąś nową kartę - sprawdź na Interii - zniżki i takie tam można bezpiecznie płacić w intecie (choć za to trzeba zapłacić na początku-wydanie 'dodatkowej' karty) |
Ja rowniez polecam mBank. Wysokie oprocentowanie, karta Visa Electron, prowadzenie rachunki i przelewy i wyplaty w bankomatach euronetu - to wszystko za darmo. Mila i wygodna obsluga poprzez net i mLinie.
|
Ja mam konto w e-pko. Dla studentów jest obniżona opłata za prowadzenie konta do 3 pln/miesiąc. Darmowe przelewy do każdego banku, wypłaty w bankomatach PKO BP SA bez opłat. Info o zmianie salda na sms lub e-mail lub bez powiadamiania :-)).
Przelew z konta na 2 konto w PKO "idzie" od kilku do kilkudziesięciu minut, czyli bardzo szybko. Do innego banku nie powinno być większych opóźnień bo wszystkie transakcje rozliczane są elektronicznie w systemie ELIKSIR. Jednak to co jest dla mnie najważniejsze to bezpieczeństwo. Z tego co wiem jest to jedno z najlepiej zabezpieczonych e-kont. Do zalogowania trzeba znać identyfikator i hasło, dopiero wtedy generowany jest ciąg liczb i liter, który trzeba wpisać do tokena. Token na podstawie tego ciągu generuje odpowiedź - kolejny ciąg znaków, który wpisuje się na stronce. Token dodatkowo zabezpieczony jest pinem. Może ta procedura logowania brzmi dosyć skomplikowanie ale w praktyce czynności te zajmują niewiele czasu a zabezpieczenie dostępu przez token jest dużo lepsze niż np. zdrapki z kodami. Jak już ktoś wspomniał były problemy ze zbyt dużą liczbą userów ale to już chyba przeszłość. Polecam e-superkonto. Pozdro |
odradzam konto w lucas banku.Internet rzadko działa i nic nie informuja o tym na stronie glownej.
|
Cytat:
|
jak tak mówicie to sobie chyba założę eKonto w mBanku
|
Cytat:
|
moze i niektorzy mieli klopoty, ale mnie to jak na razie nie dotknelo. wszystkie przelewy na konta wenwetrzne mbanku byly realizowane blsykawicznie. tak samo dobrze bylo z przelewami zenterznymi.
kiedys mialem konto w inteligo, ale w koncu dalem sobie spokoj. zrezygnowalem bo nie widzialo mi sie placenie za dostep do moich pieniedzy (via bankomaty), ktory z racji banku wirtualnego byl przeciez najszybsza i praktycznie jedyna droga dostepu do gotowki. teraz kiedy polknelo ich PKO na pewno mozna korzystac z bankomatow PKO (chyba za darmo?), ale jestem zadowolony z mbanku dlatego to mi wystarczy. |
Polecam jak najbardziej mBank. Oferuje nam darmowe operacje przez internet, sprawne działanie i co najważniejsze, wysoki % odsetek. Wrzuciłem oprocentowanie w poszczególnych bankach w celu porównania. ;p
mBank eKONTO 4,50% 4,59% PKO BP SA SUPERKONTO 0,60% 0,60% SUPERKONTO Student 0,60% 0,60% Złote konto 1,60% 1,61% Graffiti konto Młodych 0,60% 0,60% e-SUPERKONTO 4,10% 4,18% Pekao SA Eurokonto www 0,50% 0,50% Eurokonto 0,50% 0,50% Nordea Bank Konto Nordea 2,70% 2,73% Volkswagen Bank Plus Konto 5,85% 6,01% 25000-50000 5,90% 6,06% 50000-100000 5,95% 6,11% >100000 6,00% 6,17% konto e-direct >1 6,00% 6,17% Inteligo Inteligo Konto 4,80% 4,91% 4000-50000 5,47% 5,61% >50000 6,05% 6,22% Jak widać konkurenca wysiada przy mBanku, który nie pobiera nic za prowadzenie rachunku ;) |
Ja mam konto w mBank, polecił mi szwagier, założyłem konto i nie żałuję
|
Mam konto w inteligo od dość dawna.
Ogólnie jestem zadowolony, ale wolałbym miec darmowe przelewy tak jak w mBanku dlatego zastanawiam się nad otwarcie drugiego konta w m, bo kiedy robię duzo przelewów to troszku kasy niepotrzebnie ubywa:( Zachęciła mnie promocja "w kręgu przyjaciół" Dostałem dzięki temu 100zł ,a moja siostra 50:) Pozdrawiam, Jeśli ktos chciałby założyć konto w inteligo prosze o kontakt Ty i JA dostaniemy po 50zł. F. |
Cytat:
Tak naprawde Inteligo ma swoje zalety i mbank ma swoje... mysle, ze roznice sa, jednak subtelne, ogolnie oplaca sie posiadac dwa te konta |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:53. |