Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   e-banki (https://forum.cdrinfo.pl/f5/e-banki-17120/)

B@rtek 06.09.2005 13:36

Cytat:

Napisany przez Oktawian_15
Juz po wszystkim :D zołozyłem wniosek o izzykonto w Mbanku :D :Pc Umowe przysla poczta mama podpisze adesle sie i po wszystkim :D :)

Nie będziesz załował :D

Ja mam konto od początku 2004r. i wtedy jeszcze płaciłem 2zł za karte, ale teraz jest za free, bo zrobilismy na forum małe zamieszanie odnosnie opłat... i mBank wkońcu zdjał opłatę :)

Młodzi gniewni :D :P

@nimmid
Zapomnij o wpłacaniu pieniędzy przez kasy różnych banków :taktak:

Ja zawsze wpłącam w agencji banku PKO BP i płace 3zł a nie np. 8zł :D

Wypłata w kasie bakku tez jest droższa od wypłaty w bankomacie innego banku :|

A więc robi się tak:

Wpłaty:
Agencja PKO BP 3zł

Wypłaty:
Bankomaty WBK i Euronet - free
Ewentualnie inne bankomaty - min. 5zł

nimmid 06.09.2005 13:22

a jakbym chcial wplacic powiedzmy w PKO kase na konto w mBanku to jaka jest prowizja(o ile to mozliwe:>)? no i podobnie z wyplata.

Eliasz 26.08.2005 11:02

Cytat:

Napisany przez nimal
[...]
bo sklepy internetowe/sprzedwacy allegro maja najczesciej konto mBank :)

albo w INTELIGO :> ;)
pzdr.

Oktawian89 26.08.2005 10:44

Juz po wszystkim :D zołozyłem wniosek o izzykonto w Mbanku :D :Pc Umowe przysla poczta mama podpisze adesle sie i po wszystkim :D :)

nimal 26.08.2005 07:49

mBank - imho w tej chwili najlepszy, od paru alt najlepszy :)
dopre oprocentowanie, kilka kont z darmowymi przelewanmi pomiedzy nimi, wygodny, szybki i bezpieczny panel zarzadzania kontami, sporo opcji dodatkowych i bardzo popularby w polskich sklepach sposob placenia mtransferem...
jedyna wada - 50gr za przelez poza mBank
ale takich przelewow mam moze z 5 miesiecznie
bo sklepy internetowe/sprzedwacy allegro maja najczesciej konto mBank :)

ro29 26.08.2005 00:15

Cytat:

Napisany przez rosol
Ja mam inteligo. (...) A zalozylem W inteligo a nie w mbanku dlatego, ze mam w miescie oddzial PKO BP wiec wplaty mam za darmo. Ale jesli mialbym oddzial mBanku oczywisciscie wybralbym mBank.

Witam !
Ja podobnie - jak już kiedyś pisałem - co prawda w Poznaniu jest mBank, ale w pobliżu miejsc gdzie bywam, nie ma ani bankomatów bez prowizji, ani mBanku - więc wybrałem Inteligo - mam 100 metrów do bankomatu, a w zapasie jeszcze trzy.
Choć ofertę mają ogólnie gorszą niż mBank.

Pozdrawiam

ro29

rosol 26.08.2005 00:08

Ja mam inteligo. Zaozylem jak mialem 17 lat i potrzebny byl podpis rodzica. Teraz mam juz 18 i konto jest juz pelnoprawnie MOJE :) A zalozylem W inteligo a nie w mbanku dlatego, ze mam w miescie oddzial PKO BP wiec wplaty mam za darmo. Ale jesli mialbym oddzial mBanku oczywisciscie wybralbym mBank.

B@rtek 25.08.2005 21:57

Ja ma konto w mBanku i jestem bardzo zadowlony :D

Karta za darmo itp.

Jedyne te 50gr za przelew zewnętrzny, ale z tego co zauważyłem to większośc sprzedających na allegro ma konto w MBanku, więc przelewy mam za darmo :)

Bezpłatna wypłata z bankomatów Euronet i WBK :)

Bardzo dobra infolinia :D

Czego więcej chcieć?

Kiedyś miałem Inteligo, ale zrezygnowałem ze względu na opłaty (karta, przelewy...) :taktak:

Eliasz 25.08.2005 21:10

Cytat:

Napisany przez Oktawian_15
Mam skonczone 16 lat :P i chialem sobie zalozyc konto ... Tylko gdzie ? Czytałem troche i z tego co pisza to w Mbanku jest zupełnie darmowe Ekonto... bez wpłat minimalnych itp czyli cos idealnego dla mnie ? nie wiem ma kto s tam konta ?

W PKO BP można założyć konto poniżej 18 roku życia - nazywa się to chyba GRAFFITI, do otwarcia konta i jakichś większych tanzakcji wymagana jest zgoda (podpis) rodziców, po skończeniu 18 lat nie jest to już wymagane. Można też później przejść na INTELIGO.

@Piotrek123 a gdzie ty chcesz lecieć jak na koncie masz mniej niż 100zł :> no chyba że lecisz bułgarskimi liniami lotniczymi, gdzie nie ma foteli, są tylko miejsca stojące ^_^^_^^_^
A tak serio, to jeśli obsługują karty Visa Electron to chyba nie ma problemu

piotrek123 25.08.2005 10:52

Ja mam w Inteligo, ale obecnie poniżej 100zł:), będe musiał bulić opłatę.
Trzeba będzie pare groszy dorzucić:)
Przy okazji pytanko:
Czy ktoś z was płacił za samolot kartą visa electron przez neta? Zastanawiam się nad EasyJet lub Ryanair

Oktawian89 25.08.2005 10:26

Mam skonczone 16 lat :P i chialem sobie zalozyc konto ... Tylko gdzie ? Czytałem troche i z tego co pisza to w Mbanku jest zupełnie darmowe Ekonto... bez wpłat minimalnych itp czyli cos idealnego dla mnie ? nie wiem ma kto s tam konta ?

bgn 23.08.2005 08:15

Cytat:

Napisany przez Wojtek Toruń
Tylko dodam że mBank ma sporą sieć bankomatów gdzie można wypłacić bezpłatnie pieniążki:wszystkie Euronety + bankomaty BZ WBK.
Wada mBanku - nie wypłacisz natychmiast bardzo dużej gotówki.
Do opłat, zakupów i allegro OK ( te 50 groszy za przelew można przeboleć )

To trzeba się przeniesc do siostry - czyli multibanku. W wielu wiekszych miastach multibank ma swoje placowki z panienka i tam mozesz wplacic pieniadze.Biezace oprocentowania rachunkow sa ta male, ze wlasciwie wszystko jedno gdzie sie ma konto.Przelewy, zlecenia stale realizowane przez internet, wap i multilinie sa za free, obsuga konta +karty 5 zl , 7 dla kont wspolnych( dwoch wlascicieli+pelnomocnik) visa elektron za free wszedie, visa classic 30 zeta rocznie - pelna obsluga przez internet. I powiazany z kontem rachunek oszczednosciowy - cos w rodzaju e-maxa w mbanku.A bankoamty takie same jak w mbanku ( mbank i multinabk - to produkty tego samego Banku Rozwoju eksportu). A i tu i tu mozna doladowanywac telefon , nawet heyah Zetoxa

ro29 23.08.2005 01:13

Witam !
Ostatnio rzadziej się tutaj pojawiam, najpierw nie miałem przez kilka dni łacza stałego (ale stwierdziłem, że nie ma to sensu i wróciłem do Neostrady ;) ), a ostatnio jakoś czasu brak...

Ale przechodząc do tematu - właśnie sobie założyłem e-konto w Inteligo. W sumie planowałem to już dawno - ale jakoś nie wychodziło, teraz było mi już jakieś konto pilnie potrzebne i wybór padł właśnie na Inteligo. Załapałem się też jeszcze na promocyjną darmową prenumeratę PCWorld na pół roku.

A dlaczego Inteligo ?
W sumie nie analizowałem zbytnio ofert - wybrałem Inteligo chyba z dwóch głównych powodów:
- po pierwsze - w pobliżu nie mam darmowego bankomatu mBank - a PKO mam jeden niespełna 100 metrów od domu, a następne dwa w promieniu kilometra !
- możliwość darmowych wpłat w każdej jednostce PKO
No i jeszcze zaważył w pewnym stopniu fakt tej promocji z prenumeratą.

A wady - niestety jest ich trochę. Przede wszystkim jest ogólnie gorsza oferta niż mBank - opłata za posiadanie karty Visa, przelewy 99 groszy, a przede wszystkim brak dobrej oferty lokat - szczególnie przy mniejszych kwotach (chyba np. w mBank'u można ulować np. 500 zł - bo w Inteligo nie).
No i kiepskie oprocentowanie - jeśli dobrze pamiętam to chyba aktualnie 1 %.

Więc jak widać - trochę zalet, trochę wad. Mi jak na razie wystarczy, problemów jeszcze nie miałem - zobaczymy jak będzie dalej.

Pozdrawiam
ro29

woitas 22.08.2005 16:24

Cytat:

Napisany przez Air
Ja mam w Inteligo i jestem zadowolony, wielkim plusem jest możliwość płacenia w necie kartą Visa Electron.

też jestem zadowolony.
bezproblemowo mogę wpłacać pieniądze w sieci pko bp.
opłaty też nie są aż ta duże (a napewno niższe niż w rachunkach tradycyjnych).
no i jest dobrze zabezpieczone (karta kodów etc).

Air 22.08.2005 15:20

Ja mam w Inteligo i jestem zadowolony, wielkim plusem jest możliwość płacenia w necie kartą Visa Electron.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:11.