![]() |
Cytat:
obecnie jedynie mbank jest najbardzej atrakcyjny... 50 groszy za przelew jest niczym przy oplatach za prowadzenie rachunku i karty kredytowej... ja nie robie specjalnie wiele przelewow zewnetrznych wiec mi to malo przeszkadza... Inteligo, jest tez nadal dosc atrakcyjne (tym bardzej ze czesc rzeczy mozna zalatwic w kazdym oddziale budynku banku PKO BP), jesli utrzymujesz 99 zl na rachunku to kasy nie pobieraja, jesli schodzisz nizej niz ta suma, placisz... kazdy bank ma swoje kruczki i regulamin, z ktorym kazdy powinnien sie zapoznac... Lukas wprowadzil oplaty, Volkswagen tez... obecnie tylko mbank |
Tylko dodam że mBank ma sporą sieć bankomatów gdzie można wypłacić bezpłatnie pieniążki:wszystkie Euronety + bankomaty BZ WBK.
Wada mBanku - nie wypłacisz natychmiast bardzo dużej gotówki. Do opłat, zakupów i allegro OK ( te 50 groszy za przelew można przeboleć ) |
ja jestem w mBanku i jestem zadowolona:)
mam zalozone eKonto (jest ono darmowe) jedynym minusem jest jak narazie malo bankomatow:) moj brat rowniez ma konto w mBanku i niw narzeka sobie:) |
jak się ma 20 przelewów zewnętrznych, to mBank robi się okropnie drogi, wolę zapłacić w BSK 5 zł za prowadzenie rachunku i mieć za darmo przelewy.
|
a ja mam konto w INTELIGO (PKO BP)
Moze przelewy zewnetrzne drogie, ale reszta OK, obsluga w PKO BP, duzo bankomatow, jak dla mnie OK |
Ja mam w Inteligo i jestem zadowolony, wielkim plusem jest możliwość płacenia w necie kartą Visa Electron.
|
Cytat:
bezproblemowo mogę wpłacać pieniądze w sieci pko bp. opłaty też nie są aż ta duże (a napewno niższe niż w rachunkach tradycyjnych). no i jest dobrze zabezpieczone (karta kodów etc). |
Witam !
Ostatnio rzadziej się tutaj pojawiam, najpierw nie miałem przez kilka dni łacza stałego (ale stwierdziłem, że nie ma to sensu i wróciłem do Neostrady ;) ), a ostatnio jakoś czasu brak... Ale przechodząc do tematu - właśnie sobie założyłem e-konto w Inteligo. W sumie planowałem to już dawno - ale jakoś nie wychodziło, teraz było mi już jakieś konto pilnie potrzebne i wybór padł właśnie na Inteligo. Załapałem się też jeszcze na promocyjną darmową prenumeratę PCWorld na pół roku. A dlaczego Inteligo ? W sumie nie analizowałem zbytnio ofert - wybrałem Inteligo chyba z dwóch głównych powodów: - po pierwsze - w pobliżu nie mam darmowego bankomatu mBank - a PKO mam jeden niespełna 100 metrów od domu, a następne dwa w promieniu kilometra ! - możliwość darmowych wpłat w każdej jednostce PKO No i jeszcze zaważył w pewnym stopniu fakt tej promocji z prenumeratą. A wady - niestety jest ich trochę. Przede wszystkim jest ogólnie gorsza oferta niż mBank - opłata za posiadanie karty Visa, przelewy 99 groszy, a przede wszystkim brak dobrej oferty lokat - szczególnie przy mniejszych kwotach (chyba np. w mBank'u można ulować np. 500 zł - bo w Inteligo nie). No i kiepskie oprocentowanie - jeśli dobrze pamiętam to chyba aktualnie 1 %. Więc jak widać - trochę zalet, trochę wad. Mi jak na razie wystarczy, problemów jeszcze nie miałem - zobaczymy jak będzie dalej. Pozdrawiam ro29 |
Cytat:
|
Mam skonczone 16 lat :P i chialem sobie zalozyc konto ... Tylko gdzie ? Czytałem troche i z tego co pisza to w Mbanku jest zupełnie darmowe Ekonto... bez wpłat minimalnych itp czyli cos idealnego dla mnie ? nie wiem ma kto s tam konta ?
|
Ja mam w Inteligo, ale obecnie poniżej 100zł:), będe musiał bulić opłatę.
Trzeba będzie pare groszy dorzucić:) Przy okazji pytanko: Czy ktoś z was płacił za samolot kartą visa electron przez neta? Zastanawiam się nad EasyJet lub Ryanair |
Cytat:
@Piotrek123 a gdzie ty chcesz lecieć jak na koncie masz mniej niż 100zł :> no chyba że lecisz bułgarskimi liniami lotniczymi, gdzie nie ma foteli, są tylko miejsca stojące ^_^^_^^_^ A tak serio, to jeśli obsługują karty Visa Electron to chyba nie ma problemu |
Ja ma konto w mBanku i jestem bardzo zadowlony :D
Karta za darmo itp. Jedyne te 50gr za przelew zewnętrzny, ale z tego co zauważyłem to większośc sprzedających na allegro ma konto w MBanku, więc przelewy mam za darmo :) Bezpłatna wypłata z bankomatów Euronet i WBK :) Bardzo dobra infolinia :D Czego więcej chcieć? Kiedyś miałem Inteligo, ale zrezygnowałem ze względu na opłaty (karta, przelewy...) :taktak: |
Ja mam inteligo. Zaozylem jak mialem 17 lat i potrzebny byl podpis rodzica. Teraz mam juz 18 i konto jest juz pelnoprawnie MOJE :) A zalozylem W inteligo a nie w mbanku dlatego, ze mam w miescie oddzial PKO BP wiec wplaty mam za darmo. Ale jesli mialbym oddzial mBanku oczywisciscie wybralbym mBank.
|
Cytat:
Ja podobnie - jak już kiedyś pisałem - co prawda w Poznaniu jest mBank, ale w pobliżu miejsc gdzie bywam, nie ma ani bankomatów bez prowizji, ani mBanku - więc wybrałem Inteligo - mam 100 metrów do bankomatu, a w zapasie jeszcze trzy. Choć ofertę mają ogólnie gorszą niż mBank. Pozdrawiam ro29 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:19. |