![]() |
Mam takie pytanie do uzytkownikow emule.
Czy siedzicie na jednym serwerze, czy pozwalacie, zeby mul sam wam zmienial.Bo on tam jakos automatycznie sobie przeskakuje. |
z tą cyferką to nie ma problemu :) Przy większości oscyluje pomiędzy 300 a 400, no mam jeden z 69 a następny z 21, ale i one się ściągają....
|
Cytat:
259/511 +21 ;] |
KAd na bank nie, bo liczyłem i nijak ta liczba ze źródłami Kad nie współgra,. No mniejsza z tym ważne że mułek działa :]
|
Cytat:
|
Właśnie to nie znaczy to co piszecie, jeśli ściągam jakiś plik to mam pokazane to w ten sposób, 360/500+24 (2), gdzie 2 to źródła od których ściągam, a jeśli nic nie ściągam to np. 360/500+24 i właśnie co oznacza to 24 albo 3 jak podałem we wcześniejszym przykładzie.
|
Cytat:
|
Te +3 nie mialo być w (3)?? To by była ilość źródełek z jakich ciągnie dany plik.
|
Cytat:
Co do tych liczb to wydaje mi się, że pierwsze to to ilu źródeł się połączył, drugie to ilośc źródeł które znalazł (max ilość połączeń na plik), a trzecie to ile źródeł na serwerze do których się podłączył lub jest to ilość źródeł na kademli do których się podłaczył (ale nie jestem tego pewien). Pozdr :) |
Cytat:
EDIT: No i jeszcze jedno pytanie ;) Przy źródłach mam pewne liczy np. 377/394+3 no i o ile wiem co znaczą te pierwsze to o co chodzi z tą pogrubioną przeze mnie liczbą? (+3) Najpierw myślałem że tak program pokazuje ile żródeł ma z serwera a ile z kademili, ale niestety ta teorai okazała siechybiona, ma ktoś jakieś pomysły? |
Cytat:
Też myślałem ze włączenie kademli spowoduje wzrost transferów, ale po przeczytaniu wielu artykułów natknąłem się na to, iż trzeba włączyć kademlie ale wyłączyć jej port UDP. Wykonałem tak i transfery sie poprawiły, bo kademla umożliwia zdobycie większej ilości źródełl, ale zżera troche transferu na zyskanie tych źróełek. Pozdr :) |
A ja mam takie pytanie. Czy jednoczesne podłączenie do sieci eD2k i Kad wpływa na transfery? Na zdrowy rozum powinno dodatnio, w końcu to więcej źródeł, ale jak zauważyłem to u mnie przy takim ustawieniu eMula to mam jakoś mniejsze transfery. Może powinno wybierać się tylko jeden sposób ściągania?
|
Cytat:
|
Cytat:
|
No, to masz przyczynę. Każdy moder pisze, że trzeba robić czystą instalkę. Zostawić tylko crypt.key i preferences.met - piszę z pamięci, więc mogę coś pokręcić, ale preferences.ini trzeba wywalić i ustawić wszystko od nowa.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:18. |