![]() |
Cytat:
|
I ja niestety się z kolegą zgadzam.
|
a jak nie byl polamany to bylo lepiej z materialami o nim? nie wliczajac eventow z teamow gdzie jezdzil...tez guzik bylo
|
zaraz restart
mokro :serdusz::serdusz::serdusz::serdusz::serdusz: |
swietny wyscig z punktu widza! :D
powinni sie zastanowic na zraszaczami na torach ;-) alonso - najwyzsza klasa, pokazal jak sie jezdzi na mokrym mimo, 3-4 bolidu w stawce perez - tu jestem zaskoczony wysoka pozycja ale w pelni zapracowal na podium, szkoda bledu w koncowce bo moze by sie dobral do alonso lewis - cos slabo dzis, jakby to nie byl on, moze cos z autem, pewnie dlatego nie byl zasmucony na pudle a raczej szczesliwy vetel - co to za blazenada w koncowce? zjedz do boksu, nie zjezdzaj, zatrzymaj auto...komedia. za przecieta opone jest sam sobie winien podobnie jak buton schumi - wyjatkowo slabo jak na mokra nawierzchnie. kompletnie zle ustawione auto na deszcz? widac bylo problemy caly czas nawet u rosberga |
Czekałem na chwilę, jak Perez dobierze się do Alonso...tylko kwestia momentu i miejsca, Alonso nie mógłby nic zrobić.
i kurde taki głupi błąd :sciana: |
raikonen sie tez ladnie pokazal, lotus ma potencjal
|
Czemu błąd Vetela? Przecież to chyba na niego z tył drugi najechał? (nie widziałem późniejszych analiz i ewentualnych dokładniejszych powtórek)
Co do Pereza. Myślę, że w momencie, jak popełnił błąd, już zrezygnował (wcześniej przyuczony) z prób wyprzedzania. Paradoksalnie to mogło obniżyć jego koncentrację... Wyścig ogólnie ciekawy. Szkoda tylko, że tak szybko przerwali go na początku, ale na szczęście tylko trochę popsuło to widowisko. |
bo sie vetel wepchal, w boksach zreszta tez wyjechal na chama
|
W boxach to w ogóle fajne rzeczy się po restarcie działy. Żałuję, że tego nie pokazywali w powtórkach (chyba, że po wyścigu). Ale to w wyścigu nie wyglądało w ten sposób. Chyba, że na innych powtórkach.
|
Świetny wyścig, po nudnawej Australii Malezja ucieszyła mnie jak mało kiedy :) Nawet czerwona flaga mnie uradowała - akurat musiałem wyjść i dzięki półgodzinnemu przestojowi straciłem tylko część środka wyścigu ;)
Cytat:
Cytat:
Trochę mi żal Maldonado, że na dwa okrążenia przed metą musiał zjechać. A przyczyna awarii oczywista - w silniku puściła gumka :haha: Jak mnie strasznie cieszy, że Vettel nie zapunktował. Można się spodziewać, że Red Bull w końcu się zbierze i poprawi bolid, ale wtedy kierowcy będą musieli nadrabiać straty - o ileż ta sytuacja wygląda lepiej, niż kiedy od początku sezonu Vettel odskakiwał, a w 2/3 sezonu kwestia pierwszego miejsca w generalce była zamknięta... 17 punktów teoretycznie można błyskawicznie odrobić, ale na pewno nie z tym bolidem. |
Wyścig rewelacja, mażyłem aby spadł deszcz. Jestem zaskoczony formą Saubera, praktycznie cód że Alonso dowiózł to pierwsze miejsce. Ferrari na prostej może nie jest jakoś strasznie słabe, ale pakiet aerodynamiczny kuleje i to bardzo. Mimo wszystko jestem bardzo zadowolony, nie ukrywam że kibicuję czerwonym od zawsze.
Zaskukuje mnie natomiast otrożna jazda Hamiltona, on się chyba jednak zmienił. Dobrze że RedBulla nie ma na podium, chyba dość się naoglądaliśmy w ostatnich dwóch sezonach. |
ja bym jednak marzył, żeby takie cuda w pisowni się nie zdarzały...
|
Cytat:
Perez go doszedł i raptem dwa razy bardzo zbliżył się, ale nie były to miejsca do wyprzedzenia. Miał tylko wyczekać na odpowiedni moment i wtedy, przy tej różnicy prędkości, Alonso nie miałby wiele do powiedzenia. No, ale przeszarżował na zakręcie i stracił na tym tyle, że już szans nie miał. Oczywiście sukces i tak wielki i brawa dla niego :spoko: |
A prosta, gdzie były użyte jednocześnie KERS i DRS? Perez przymierzał się do ataku, Alonso po prosto zbyt skutecznie się bronił - nie patrzyłem dokładnie na czasy, ale mam wrażenie że jak już się Perez zbliżył, to jego czasy polepszyły się o kilka dziesiątych sekundy na okrążeniu. Być może wiedział, że i tak nie ucieknie i postanowił zaoszczędzić opony na czas, kiedy rywal będzie bezpośrednio za nim?
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:52. |