![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#16 |
|
XV1100
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 19.02.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Serwis fiata jest faktycznie jednym z najta***324;szych, o ile nie najta***324;szy u nas. To du***380;a zaleta.
Z autami jak z nagrywarkami, renomowane mog***261; si***281; psu***263; a te zwyczajne dla ludu b***281;d***261; chodzi***263; d***322;ugo i bezawaryjnie. Co do nauki jazdy, to chyba powszechnie kr***243;luje punciak z racji ceny samego auta, jak i w***322;a***347;nie serwisu. One, wbrew pozorom, a***380; tak wielkich przebieg***243;w nie maj***261;, bo du***380;o godzin na placu robi***261; i pr***281;dko***347;ci te***380; nie pozwala si***281; kursantom du***380;ych robi***263;. |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Guru
Data rejestracji: 23.08.2004
![]() |
to moze poczytaj troche na autokacik.pl w punto clubie
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.06.2000
![]() |
O Fiatach Punto slyszalem bardzo duzo zlego. W Punto rocznik (na oko) 1996-8 wysiada wszystko. Z wymiana silnika wlacznie. Czesci do napraw serwis montowal "nieoryginalne" (gdy auto bylo jeszcze na gwarancji). Pisma, prosby, wezwania, a nawet pismo do centrali we Wloszech niewiele zdzialaly (co prawda silnik wymieniono, ale samochod psul sie dalej). Az dziw bierze, ze to jezdzi.
Punto (na oko) 2003-4, sasiadowi wysiadlo elektryczne wspomaganie kierownicy. "Na dzien dobry" 2000zl za naprawe. Powiedzial tylko jedno: "Nigdy wiecej Fiata!". Dla posiadaczy fabrycznie nowych Fiatow: serwis Fiata sluzy tylko do 1 - aby z niego nie korzystac. Tylko Fiat zamiescil w warunkach gwarancji klauzule, ze do napraw moze uzywac czesci nieoryginalnych. I uzywa.
|
|
|
#19 |
|
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
kup sobie lepiej jakiegos japnczyka <- jak zalezy ci na benzynie o malym litrarzu ... mazda, toyota, nissan
a wlochom zostaw buty i makaron
|
|
|
#20 | |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#21 |
|
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 17.02.2003
![]() ![]() |
Punto II? Podoba mi się wygląd - to chyba jego największy atut. Dostępność i niewielka cena cześci zamiennych to także plus, ale... awaryjność oraz kwestia wykończenia? pozostawia troche do zyczenia. Jeśli trafisz na dobry egzemplarz - spróbuj.
P.S. Piszecie o Japońcach... spoko, za***iście, ale NOWE!! Używane też są niby trwałe ale sory bardzo jak się coś zacznie psuć-niedość, że części drogie to zamienniki mało dostępne bo nasi sąsiedzi z zachodu nie kupują tylu japońców i nie trafiają one do Polski a co za tym idzie nie ma tak wielu części jak np. do VW. Ja polecam i jeżdze...
nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego! Ostatnio zmieniany przez CIAPEK : 03.07.2006 o godz. 08:52 |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
kumpel ma drugiego Punto 2. pierwszy był zrobiony we Włoszech i psuł się mocno pomimo młodego wieku (zaczął gdzieś po roku jak gwarancja się skończyła). został ukradziony. teraz kumpel ma drugirego, ale produkcji polskiej i nie psuje się. Punto jest bardzo wygodnym samochodem, ilość miejsca nawet z tyłu spora, prowadzi się dobrze, przy silniku 1.2 malutkie spalanie, ale dość mocno odczuwalny brak mocy w trasie/górach (jeździłem Punto po Krecie), do miasta silnik idealny.
co do części to przepisy UE nakładają na firmy samochodowe obowiązek używania jakiejś ilości części regenerowanych, nie wiem czy już to weszło całkiem w życie, ale Fiat tak robi od dawna. wiadomo, że Fiaty nie są trwałe, ale to nie jest to co kiedyś. Punto 1 psuło się tragicznie. zauważyłem pewną regułę jeśli chodzi o Fiaty - wychodzi nowy model i na początku są kłopoty, potem niektóre modele się poprawiają, inne zostają dziadami. z Punto nie jest źle z Pandą jeszcze lepiej. |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Witam !
Cytat:
Ogólnie co do Fiatów - owszem dość awaryjne - tylko - czy inne marki nie ?? Na pewno mniej - np. japońskie - ale jak już napisano - jeśli japoński to nowy - gdy o niego zadbamy mamy naprawdę kilka lat spokoju - ale jak już się zacznie psuć - ceny części strasznie drogie, serwis także itd. Akurat ileść lat temu sąsiedzi mieli Toyotę Corollę - przez 5 czy 6 lat - ideał - ale jak się zaczęły problemy, to sprzedali jak najszybciej ... Tak naprawdę większość marek się psuje - mniej lub więcej - troszkę tutaj zależy od ... szczęścia I niestety prawdą - ponoć - jest, że im nowszy samochód - tym gorsze wykonanie i gorsza jakość części ... Pozdrawiam ro29 |
|
|
|
|
|
|
#24 | |
|
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ojciec kupil siedmioletnia Honde Accord, ktora jezdzilismy przez 5 lat i _nic_ w niej nie poszlo. Faktem jest tylko, ze czesci drogie, ale skoro nic sie nie psuje.. to kogo to obchodzi? ;-). Teraz Opel Vectra 1.6 Kombi i juz widac, ze autka troche gorsze - mimo, ze pieciolatek i byl bardzo czesto "ulepszany", lubi cos byc nie tak.. :<. |
|
|
|
|
|
|
#25 |
|
Hitokiri Battousai
Data rejestracji: 14.09.2004
![]() |
Punto 2. Hmmm jakby to powiedzie***263;.
1. Jak nie flotowy to mo***380;na zaryzykowa***263;. 2. Silnik 1.4 (niez***322;a jednostka w przeciwie***324;stwie do podstawowego 1.2) 3. Niby maj***261; fabryczny gaz zak***322;adany ale je***378;dzi na tym marnie 4. Wygl***261;d kwestia gustu (ja wol***281; mojego Golfera) 5. Jak dla mnie zbyt s***322;abe sprz***281;g***322;a, lec***261; ***380;e a***380; mi***322;o. A le ja tam jestem fanem Panzerwagen***243;w (czyt VW) od lat wi***281;c wiesz co ci b***281;d***281; poleca***322;. ![]() A z japo***324;czyk***243;w tylko Honda(osi***261;gi i prowadzenie) ew Toyota (wytrzyma***322;o***347;***263;) Daichatsu na przyk***322;ad to wielka lipa. (rdza i psuje si***281;), a z mi***347;kami mam akurat z***322;e do***347;wiadczenia (Charisma 1.8 GDI) |
|
|
|
|
|
#26 | |||
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 18.06.2002
![]() |
Cytat:
W ogóle to widzę, że bardzo się udzielasz w tym temacie, więc chciałbym zapytać, skąd czerpiesz te swoje mądrości odnośnie Fiata? Miałeś okazję jeździć Fiatem (od nowości), czy są to opinie zaczerpnięte od wujka, który ma kolegę, którego dobry znajomy ma szwagra, co kupił Fiata i ponoć bardzo się psuje. Z reguły właśnie tacy "znawcy" tematu najwięcej krzyczą na Fiata. Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Od 2000 roku jeżdżę Punto II 1.2 8v (60KM). Do tej pory miałem jedną drobną awarię (na gwarancji). Zepsuły się przednie wycieraczki, a tak poza tym leję paliwo, zmieniam oleje, filtry i jakoś na szczęście nic się nie dzieje. Osobiście bym Ci polecał rozejrzeć się za Punto II, ale z silnikiem 1.2 16v (80KM). Silniki mają bardzo dobrą opinię, jak chodzi o kulturę pracy, osiągi. |
|
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Zarejestrowany dla jaj
Data rejestracji: 25.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#30 | ||
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
Ja rozumiem, że wszystko może się zepsuć, ale klamka? Co najwyżej można ją złamać, ale na głupotę lekarstwa nie ma. U Kamaza pewnie też się klamka "zepsuje", jak się postarać. Cytat:
A nawet jeśli alternator po 6 latach użytkowania się zepsuje, to co z tego wynika? Że marka jest do niczego, bo coś się śmiało zepsuć? Sądzisz, że w samochodach innych Producentów nic się nie psuje? To byłoby delikatnie mówiąc śmieszne... |
||
|
|
|
![]() |
|
|