Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 02.11.2002, 03:40   #1
TOMMYx
Gość

Nowi Na Forum ?? - !!! Ważne !!!

Witam,

Ostatnimi czasy podejrzane były dla mnie dwie osoby:
a mianowicie HelpMAN i piatal_prv_pl.

Nie wiem dlaczego, ale coś mi w nich nie pasuje, sposób w jaki odpisują na posty wydaje się jakiś taki podobny, itd.

Oto co dotrzegłem:
1. Obie osoby zarejestrowały się w mniej więcej tym samym czasie
HelpMAN - 31-10-2002
piatal - 27-10-2002
Ale przecież to jest możliwe i wcale nie musi być nietypowe.

2. Obie osoby w ciągu tych
kilku zaledwie dni mają dosyć dużo postów ( próba 'wkupienia się'?? )
HelMAN - 27 (21.97 dziennie)
piatal - 33 (6.02 dziennie)

3. I wreszcie to, co mnie zdziwiło najbardziej - NR GaduGadu :
HelpMAN - 2543258
piatal - 2543258

Chłopaki ( pewnie to jeden i ten sam, ale niech zostanie , że jest Was dwóch ) mam pytanie... Dzielicie się tym numerem czy jak
A może małe niedopracowanie, źle się zgraliście?

Czy Wy myślicie, że tutaj są sami naiwniacy
A tak na marginesie, który jest wyższy stopniem ?(pytanie z czystej ciekawości).

Nie minęło kilka dni a piatal pyta się , czy ktoś chce podjąć współpracę w rozprowadzaniu pirackich kopii oprogramowania - i znów pytanie z czystej ciekawości, ile Wam płacą, że chcecie dorobić 'na lewo' albo inaczej - naprawdę jesteście tacy głupi, jak to o Was w kawałach opowiadają ?

Jest jeszcze wiele innych rzeczy, które nasuwają wątpliwości - 'ciekawe' logosy pod nickname (czyt. ksywa), te Wasze obrazki są takie 'młodzieżowe', jeden wpisał dużo danych do profilu, drugi nie wpisał żadnych, etc...
Boshe, 7'letnie dziecko lepiej by to wymyśliło.

Nie wiem co o WAS myśleć, ale ...
... pozostawie ocenę POZOSTAŁYM FORUMOWICZOM i oczywiście ADMINISTRACJI.

PS" Jeśli macie zamiar zmienić dane w profilach, to informuję, że możecie sobie to podarować. Zrzuciłem Wasze profile offline (będziecie wiedzieć co to znaczy?) i jeszcze dla pewności zrobiłem prtscreen'y (tu też pewnie nie będziecie wiedzieć). Tak więc Wasze starania poszły/pójdą na marne. "

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 02.11.2002, 03:59   #2
/||\aster
Gość

najpierw screeny
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-fagas1.jpg  

Stary 02.11.2002, 04:00   #3
/||\aster
Gość

Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
-fagas2.jpg  

Stary 02.11.2002, 04:12   #4
/||\aster
Gość

Teraz cos napisze. Tez mi sie helpman nie podobal, a o piatalu juz nie wspomne, ale nie bylem pewny co do tego helpmana. Teraz juz jestem pewny dzieki takim forumowicza jak TOMMYx, dowiedzielismy sie co to za p***c. Teraz cos do tego pajaca:
Zajmij sie lepiej lapaniem prawdziwych piratow, a nie inwigilacje na forum robisz, tuaj sa tylko porzadni ludzie nie tak jak ty, rejstrujesz na forum po to zeby kogos udupic, ale niesety ci sie to nie uda, jestes za glupi aby kogos zlapac, wiec pomyslales ze moze przez jakies forum ci sie uda. Wybrales wlasnie to I TO BYL TWOJ NAJWIEKSZY BLAD W TWOIM ZYCIU. Teraz wiesz dlaczego bo zwykly uzytkowik forum cie rozpracowal. Myslales ze bedziesz madrzejszy podasz bzdury do profilu i sie uda kogos zlapac, a teraz co, wszyscy koledzy z pracy sie z ciebie smieja, patrza na ciebie z szyderczym usmiechem i juz nigdy nie bedziesz sie czul tak jak kiedys. Nie rozumiem cie, jak mozna byc takim pa****m, zarejstrowales sie jako HELPMAN i PIATAL ale te osoby maja takie same nr GG, powiem tak, jestes i****a, nie chce mi sie juz pisac, bo sam sie juz zgubilem.
greetz
Zmienione

Stary 02.11.2002, 04:31   #5
TOMMYx
Gość

O właśnie, BIG THX Aster za prscreen'y.

Sprostuje tylko różnicę w ilości dziennych postów podanych przeze mnie i tych, widniejących na prtscreen'ach Aster'a - to jest jakoś wyliczane z upływem czasu (jakiś algorytm).

Stary 02.11.2002, 04:39   #6
Monter
Użyszkodnik

Data rejestracji: 29.03.2001
Monter niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Angry Samowolka

Witam.

Muszę zareagować bo widzę tu czynne uprawiane samowolki

Więc tak:

- nieobecni nie mogą się bronić, poczekajcie aż tu któraś z postaci się wypowie (proszę o wypowiedzi użytkowników piatal.prv.pl oraz helpMAN). Poza tym samym nr GG mają również wspolne IP.

- NIE MA zakazu posiadania więcej niż jednej tożsamości w internecie

- od wymierzania sprawiedliwości, karcenia, ostrych słow i poszukiwania danych osobowych oraz analizy wypowiedzi jestem tu Ja i inni Administratorowie oraz Moderatorzy, proszę nas nie zastępować

- była mowa o nie wrzucaniu tak dużych obrazków...

- całe zajście póki co podlega to pod pkt. 12, 7 a co za tym idzie może zaowocować restrykcjami z pkt 8. Niniejszym ostrzegam użytkowników Aster oraz TOMMYx. Jeżeli osoby moderujące uznają działanie jakiegokolwiek użytkownika za niestosowne (posty itp) same zajmą się tą sprawą, zastępstwo nie jest potrzebne.
"Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu"
Monter jest offline  
Stary 02.11.2002, 04:43   #7
/||\aster
Gość

Co do obrazkow to specjalnie sa takie duze bo to sa DOWODY RZECZOWE

Stary 02.11.2002, 04:49   #8
/||\aster
Gość

Tutaj napisalem, ze uzytkowincy Piatal i Helpman maja rozne IP, ale zle zrozumialem post montera i dlatego tak napisalem.
Przepraszam Monter.
Ale to jest kolejny dowod (wspolne IP) ze cos jest nie tak z nimi

Stary 02.11.2002, 04:54   #9
Monter
Użyszkodnik

Nawet nie czytasz moich wypowiedzi dokładnie więc nie zamierzam z Tobą dyskutować więcej Aster. Napisałem że mają takie samo IP.

Napisałem również iż można mieć nawet 10 osobiwości, jak również skrzynek e-mail, obrazków, nicków itp. Jeżeli sytuacja się powtórzy zastosuję pkt 8 regulaminu.
Monter jest offline  
Stary 02.11.2002, 05:09   #10
TOMMYx
Gość

Re: Samowolka

Cytat:
Monter napisa***322;(a)
Witam.

Muszę zareagować bo widzę tu czynne uprawiane samowolki

Więc tak:

- nieobecni nie mogą się bronić, poczekajcie aż tu któraś z postaci się wypowie (proszę o wypowiedzi użytkowników piatal.prv.pl oraz helpMAN). Poza tym samym nr GG mają również wspolne IP.

OK, ale który "zwykły" użytkownik zakłada sobie dwa profile No który

Cytat:
- od wymierzania sprawiedliwości, karcenia, ostrych słow i poszukiwania danych osobowych oraz analizy wypowiedzi jestem tu Ja i inni Administratorowie oraz Moderatorzy, proszę nas nie zastępować
Oczywiście, więc skoro WY jesteście tutaj od tego, to dlaczego do tej pory nie zareagowaliście?
Nikt nie ma zamiaru WAS zastępować, po prostu każdy ma prawo do swojego zdania i wyrażania go.
Apropos ostrych słów - które to niby mają być te OSTRE ?

Cytat:
- całe zajście póki co podlega to pod pkt. 12, 7 a co za tym idzie może zaowocować restrykcjami z pkt 8. Niniejszym ostrzegam użytkowników Aster oraz TOMMYx. Jeżeli osoby moderujące uznają działanie jakiegokolwiek użytkownika za niestosowne (posty itp) same zajmą się tą sprawą, zastępstwo nie jest potrzebne.
OK, jestem w stanie ponieść konsekwencje (chociaż szczerze mówiąc nie wiem za co), ale prosiłbym, aby narazie nie usuwać tych prtscreen'ów, aby pozostali Forumowicze mogli się temu przyjrzeć i wydać własne opinie na ten temat.

A jeśli macie się czepiać takich jak ja, zamiast zająć się tymi, którzy wydają się podejrzani - to dajcie mi znać na priv'a, sam się wypiszę z Forum.

Ja nie mam zamiaru zastanawiać się, czy mogę to i tamto napisać czy nie, bo może 'ten' jest from POLICE a 'tamten' from MICROSOFT,etc...

Udział w tym forum to ma być dla mnie przyjemne z pożytecznym a nie stres.

Stary 02.11.2002, 05:13   #11
Monter
Użyszkodnik

Ostre słowa to nazywanie kogoś palantem jak to zrobil Aster ot tak, z poczucia dobrze spełnionego obowiązku lub z racji tego że ktoś pracuje tam czy tam. Posty zawierajace tresci niezgodne z regulaminem są i będą usuwane. Ten topic zostanie, bo oskarżeni (oskarżony) nie miał się szans wypowiedzieć.
Monter jest offline  
Stary 02.11.2002, 05:14   #12
/||\aster
Gość

Re: Re: Samowolka

Zgadzam sie z TOMMYx.
A co do mojej osoby to jak chcesz mnie wywalic to zrob to teraz.
Nic wiecej nie mam do powiedzenia, jak narazie.

Stary 02.11.2002, 05:19   #13
TOMMYx
Gość

Cytat:
Monter napisa***322;(a)
Ostre słowa to nazywanie kogoś palantem jak to zrobil Aster ot tak, z poczucia dobrze spełnionego obowiązku lub z racji tego że ktoś pracuje tam czy tam. Posty zawierajace tresci niezgodne z regulaminem są i będą usuwane. Ten topic zostanie, bo oskarżeni (oskarżony) nie miał się szans wypowiedzieć.
A może dlatego oskarżony nie wypowiedział się, bo jest 5 ( a było ok. 3) nad ranem??
A może jednak topic powinien zostać, aż "reszta" Społeczeństwa Forum wyrazi swoje zdanie na ten temat i między innymi też sami oskarżeni (jak to ich nazwałeś)

Stary 02.11.2002, 05:31   #14
Monter
Użyszkodnik

To Wy dwaj jesteście oskarżycielami a nie ja. Z czystego wychowania wyniesionego z domu - nie mówi się o nieobecnych ze są idiotami i palantami.

Po drugie na skutek mojej ingerencji pozmienialiście swoje posty, by były mniej obraźliwe, ASter nawet przeprasza... Zamiast przepraszac i zmieniac wpisy radze pomyśleć przed każdym kliknięciem klawisza WYSLIJ.

Być może dobrym rozwiązaniem będzie usunięcie możliwości zmiany swoich postów, o tym wypowie się reszta zespołu.
Monter jest offline  
Stary 02.11.2002, 07:35   #15
Nol
TDI
Zlotowicz

Data rejestracji: 23.09.2001
Nol zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Uważam, że należy pozostawić możliwość edycji wcześniej wpisanego postu.

Natomiast odnośnie wyżej wspomnianych użytkowników, to cóż... Może oni są po prostu zwykłymi userami? [w co trudno uwierzyć]

Generalnie jestem zwolennikiem teorii spisku, ale ONI też są TAM od tego, żeby myśleć i nie popełniać takich kardynalnych błędów. Natomiast jeśli zrobili taką głupotę, to Boże! - miej nasze państwo w opiece, bo policja/służby specjalne są do kitu.

Twoje uprawnienia: