![]() |
Nazbierałem przez 5 minut 854 gramy podgrzybków... w warzywniaku. :szczerb: 20 zeta kilo. Jestem po jajecznicy na kilku z boczkiem i szczypiorkiem myyy... :)
Trzeba było zbierać, bo sporo robaczywych, ale co tam robaki, dokładnie pokroić i dobrze wysmażyć. || Białko uzupełniły jajka. ;) |
U mnie w krainie podgrzybka zupełnie brak w tym roku jego -sucho strasznie -jedynie w mchach i trawach trochę grzyba i w okolicach mokradeł :ysz:
|
Edu prawdę rzekł :taktak: polać mu ! toast2 ja piję tylko 2 razy do roku :taktak: :taktak: tzn. w święta i jak jest okazja :> dzisiaj w pracy taka się zdarzyła :ysz: to żem łyknął ze 100gram k***a
|
100 gram to sporo, 200, to dużo, pół litra, to mało, tak mamy my Słowianie. :D
|
Ilość załączników: 3
To już chyba ostatni raz dziś była włóczęga po lesie \zamknięcie marnego sezonu-\sucho w lesie cały czas -\bardzo małe zbiory w tym roku u mnie:ysz:
Załącznik 67802 Załącznik 67803 Załącznik 67804 |
W tym roku na grzybach nie byłem ani razu :( Nie było czasu, ale jakby się zastanowić, to grzybów też za wiele nie było, tak że wiele nie straciłem.
|
Ilość załączników: 1
Panie jak w rzekach nie ma wody , to jak ona ma być w lesie :sciana:
|
W tym rokui może przesadnie o suszach nie trąbili, ale to był mocno suchy okres. Pamiętam, że przez całe lato tylko kilka razy porządnie popadało. Teraz już się niby zbierało na załamanie pogody, ale po dwóch deszczowych dniach przyszedł zupełnie niespodziewanie mróz. I znowu zero opadów...
|
|
Cytat:
|
A boczniaki, to tak, miałem już parę razy w garażu słomiane słupki z boczniakami. :)
Kupowane też fajne, ale mniej. ;) |
U mnie w rowie kanie rosną
|
Gdzie? :O
|
Ale grzybica! :szczerb:
|
W Borach Tucholskich są zawsze grzyby. No może zimą nie...
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 05:57. |