![]() |
Cytat:
salmonella będzie miała dobrą pożywkę :taktak: miałem przez telefon info z Mazur, że na maślaki nawet nie patrzą - liczą się tylko prawdziwki :wow: |
Cytat:
|| |
Dobrze, ***380;e nie ma u nas przepis***243;w niemieckich:
Wybieraj***261;c si***281; na grzyby w Niemczech warto pami***281;ta***263;, ***380;e jedna osoba ma ich tam prawo zebra***263; nie wi***281;cej ni***380; kilogram dziennie. Pewien Niemiec, kt***243;rego przy***322;apano z pi***281;cioma kilogramami grzyb***243;w, zosta***322; ukarany grzywn***261; wysoko***347;ci 400 euro - poinformowa***322;a policja. W***322;adze zapowiadaj***261; regularne kontrole w lasach. Policja chce walczy***263; przede wszystkim z tymi, kt***243;rzy zbieraj***261; du***380;e ilo***347;ci grzyb***243;w na zlecenie sklep***243;w delikatesowych i restauracji. |
a ja sie nie znam na tym to i wi***281;c nie zbieram tylko kupuj***281;.
ew. dostaj***281; od babci :szczerb: |
@Prezesik
A ja mam miejsce na prawdziwki niedaleko wioski Jaźwiny, pewnie wiesz, gdzie to jest.:) |
Cytat:
|
Cytat:
:rotfl: |
Cytat:
Mój kolega miał sklep komputerowy, który okradli, ktoś to widział i zawiadomił policję. Policja przyjechała i praktycznie zatrzymała kolesia na gorącym uczynku. Co powiedział: widzi pan tego gościa za rogiem, policjant na to - nie koleś - to on ukradł monitor ale dobrze, że pana spotkałem bo właśnie chciałem zanieść monitor na policję. |
Cytat:
Ale jest pewna grupa przepisów, czy to pozostałych jeszcze z historii, czy uchwalona chyba po pijaku, których przestrzeganie jest w najlepszym wypadku niepotrzebne, a czasami nawet niebezpieczne. I przed takimi trzeba się bronić. Proponuję poszukać takich przepisów, bo niektóre to prawdziwe rodzynki. Jeden (zdecydowanie nie najciekawszy) akurat przyszedł mi do głowy - jeśli przebywasz gdzieś dłuzej niż trzy to musisz się tam zameldować. Robisz to..? |
dni
miesiace tygodnie ? |
Cytat:
zbierałem prawdziwki niedaleko wsi Jaźwiny......ale tu gdzie jest kropa :P |
Cytat:
Starosta choszczeński ma tam ponoć fajną posiadłość... :> |
Cytat:
|
:sma***380;one_grzybki: :jem:
|
Nie powiedzia***322;e***347;, ***380;e wybierasz si***281; na grzybki, tylko od razu za***380;erasz si***281; nimi.
Co to za zwyczaje? |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:14. |