![]() |
Mam prawdziwki i podgrzybki, nie będę oszukiwał, kupiłem rano od baby z lasu za Kazimierza III Wielkiego, całkiem sporo, ten gość to potrafi naprawdę wiele załatwić. :D
|
U mnie grzybów od groma :taktak: w Niedzielę to już od rana tłumy i wrzaski (( ja poszedłem po objedzie i z bratem nazbieraliśmy po wiaderku samych małych podgrzybków :) do suszenia już nie zbieram :>
|
Lepiej grzyby było suszyć w dochuwce, niż powietrzem. Smaczy smak miały potwornie. A jak spożywać natychmiast to tylko na patelnię z cebulką i śmietaną minimum 18% zalać i czekać by ładnie się przegryzło [przyprawy do smaku ale solić i pieprzyć po utworzeniu posiłko-sosiku]. Raz nazbierałem pieczarek i nasmażyła mi babcia z szynką HAM z puszki to biegłem do lasu wymiotując na swój sweter i spodnie :(
Teraz wiem, ze to pieczarki nie były :( Raz, borowików nazbierałem i stara sosu narobiła to się pożegnaliśmy w razie czego ale skonsumowaliśmy z lekkim strachem ten nasz domowy wytwór posiłkowy, który darem natury był. |
Ilość załączników: 2
Pierwsze w tym roku-znalezione na rowerku w ostoi bobrów nad Pasłęką:)
Załącznik 59650 Załącznik 59651 |
Kurde szybko!
|
Ilość załączników: 3
|
Ilość załączników: 4
Na Warmiance wysyp wszelakiego rodzaju||
Załącznik 59946 Załącznik 59947 Załącznik 59948 Załącznik 59949 |
Ilość załączników: 4
Chyba koniec sezonu || ale udany
Kanie -rydze i prawdziwki -Lasy łańskie|| Załącznik 60494 Załącznik 60495 Załącznik 60496 Załącznik 60497 |
Jak nie złapią ostre przymrozki, to może być dopiero początek sezonu. :)
|
Ilość załączników: 1
|
Dzicz! Normalna dzicz! :D
|
Ilość załączników: 1
dzisiaj byłem, ale dupy nie urywało;)
|
Ja też byłem, ale swoją dupę zostawiłem z domu, ona nie lubi grzybów, w sumie ja tylko zbieram prawdziwki
|
okolice Zielonej Góry - wpraktycznie lasy są dookoła więc gdziekolwiek nie pojedziesz trafisz na las i na grzyby :)
|
Byle nie trafić na komendę.
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 02:19. |