![]() |
Szare, to chyba u Ciebie, bo Niemcy im kolor na mundury zaje....
|
No u mnie się m***243;wi zielonki i gąski no i mogą być też szarawe... :-)
|
Nieopodal białoruskiej granicy wzięliśmy kosę do ich zbierania, żeby było śmieszniej. :D
Tam wszystkie były zielonkawe. |
Cytat:
o dziwo jadalny tylko nie smaczny:ysz: http://www.nagrzyby.pl/index.php?artname=gatunek&id=183 http://www.grzybland.pl/index.php?op...009&Itemid=102 |
Ja w tym roku wybrałem się na zaledwie jedno grzybobranie, ale za to było bardzo udane.
Zbierałem w Dąbrówkach ( woj, podkarpackie ). Do domu wróciłem przede wszystkim z masą maślaków i koźlarzy. Nie obyło się niestety bez kleszczy. |
Ilość załączników: 1
Cytat:
Załącznik 61483 |
Soś siem chyba domieszało do tych zieleniaków, jakieś takie małe na długiej nóżce, tak to jakoś niewyraźnie widzę... :blink:
|
to celowa zagrywka ;)
|
Kurcze, gąski zielone dobra rzecz i łatwo się zbiera jak sypną, z kosą można chodzić. ;) No i innych już n ie ma po przymrozkach, a te rosną.
|
Cytat:
|
Pamiętam jak x lat temu przyjeżdżały dzikie stada z Warszawy, na maślaki, w okolicy mojej działki. Był tam na ogromnym terenie młodnik samosiejek sosnowych i naprawdę maślaków bywało tyle, że jak szliśmy z sąsiadem przed świtem z latarkami, to wybieraliśmy co zebrać, bo kto da radę w ciągu dnia obrać więcej niż 20 litrowe wiadro.
Widziałem nieraz jak młodzież odłączona od stada też chętnie zbierała grzybki, ale takie. || Załącznik 61485 Była ich tam cała masa... |
Bo kiedyś to był narodowy sport zamieniony dziś na grillowanie;)
|
Ten ze zbieraniem halucynogennych grzybków, to nadal narodowy sport pryszczów. Donek nie zakazał tym grzybkom rosnąć i co im zrobisz? ;)
A serio, to myślę, że to może być bardzo niebezpieczna zabawa. |
nawet wodę można przedawkować.
|
Ilość załączników: 4
Sezon oficjalnie uważam za otwarty:spoko:
Pierwsze kury na Warmiance :) Kolacja =jajeczniczka kurkowa + beer :piwo: Załącznik 62524 Załącznik 62525 Załącznik 62526 Załącznik 62527 |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:53. |