![]() |
Czasem zbieram do smażenia , ale tak na jedną patelnię aby ''spędzić ochotę'' stara nie lubi ich obierać :nie: a jeść lubi :D kurek też nie zbieram .Jutro uderzam na kołpaki :spoko:
|
Ja ostatnio swoich usmażyłem może z połowę, reszty nawet nie tknąłem... Maślaki trzeba zbierać z opanowaniem ;)
Jutro jeszcze jedna fala deszczy ma przejść przez Polskę, jeśli potem będzie ciepło, to w sobotę idę na prawdziwki. Jeśli nie, to robię ostatniego grilla w tym roku :D |
Do soboty wszystkie wyzbieram :jezyk:
|
Ja dopiero dobrze ręce domyłem po maślakach, po 3 dniach. :D
Duszone maślaki i do tego ziemniaki ze skwarkami, mmmm :) Oczywiście dobrze jakieś podgrzybki dodać dla smaku i zapachu, ale najczęściej się znajdą. ;) |
To w Twoim zagajniku są grzyby :>
|
Na działce są, w tym lesie za mną podobno też, ale za wielu chętnych, kurki zbierałem kilka razy, ale to dlatego, że wiem gdzie pójść.
Działkę mam w okolicach Radziejowic. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Banuj i patrz czy równo puchnie!
|
Znam taką jedną drogę pomiędzy Aleksandrowem (warszawskim), a drogą na Lublin, piach taki, że żadna osobówka nie da rady, mój osioł idzie z rozpędu, ewentualne parkowanie z boku, na takim miejscu, gdzie się da później szybkości nabrać. Tam powinny być grzyby. :)
|
Cytat:
|
Nadawaj. Jeśli dużo i grzyb odpowiedni, to jadę. Choćby do Zachlajek.
|
Teraz średnio dużo, ale i tak może być. Jeśli rzeczywiście jutro będzie padać, a potem będzie ciepło, to jeszcze będzie można porządnie grzybów nazbierać. I nie ma sprawy - jeśli grzyby się pojawią, to Ci namiary na PW w piątek wyślę ;)
Tylko spróbowałbyś nie przyjechać na :piwo: lub chociaż :kawa:, będąc w okolicy :> |
Ilość załączników: 1
Cytat:
|
Cytat:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 04:57. |