Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Gdzie masz konto e-mail (https://forum.cdrinfo.pl/f5/gdzie-masz-konto-e-mail-48249/)

andrzejj9 15.05.2006 08:50

Cytat:

Napisany przez ro29
Witam !

Akurat nie mam i nie miałem skrzynki na Onecie - ale z podobnymi sytuacjami (Made in USA lub GB) już się spotakałem. Otóż najpierw z chyba 5 lat temu nie mogłem wysyłać poczty do osoby mającej konto na hotmail.com - dostawałem zwroty, aż napisałem do obsługi kont na Interii (skrzynka w domenie poczta.fm) i dostałem odpowiedź, że rzeczywiście taki problem jest - jednak chyba po pół roku okazało się, że już wszystko działa.
Natomiast podobną sytuację miałem niedawno - także konto na Interii - wysłałem dwóm osobom kartkę z serwisu 123greetings.com - za każdym razem zaznaczając opcje powiadamiania mnie o odebranej kartce. Okazało się, że żadnych powiadomień nie dostałem. I zrobiłem eksperyment - okazało się, że serwer tamtego portalu na skrzynkę na Interii nie jest w stanie nic dostarczyć - a na przykład na o2.pl bez problemu.
Więc jak widać - niektóre polskie serwery nie są zbyt światowe ;)

Kiedyś na jakiejś stronie internetowej (możliwe nawet, że Steve's Digital) była uwaga, że z całego świata są trzy serwery pocztowe, który ich program może poprawnie nie obsługiwać i poza dwoma mi nieznanymi była.. interia.pl ;)

ro29 15.05.2006 09:26

Witam !

Cytat:

Napisany przez joujoujou
8 to dużo? :hmm:
Mam na wp.pl, o2.pl, o2.ie, eircom.net, poczta.fm, gmail.com, gazeta.pl, tenbit.pl,
beer.com (fajna domena! :D ), walla.com, onet.pl, therockradio.net, mailnation.net,
imagine.ie i to i tak chyba nie wszystkie... :mruga:

:wow:
Każdy ma ile potrzebuje i na ile ma ochotę ;)

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Kiedyś na jakiejś stronie internetowej (możliwe nawet, że Steve's Digital) była uwaga, że z całego świata są trzy serwery pocztowe, który ich program może poprawnie nie obsługiwać i poza dwoma mi nieznanymi była.. interia.pl

To jak widać - rzeczywiście serwer Interii nie jest zbytnio światowy :( ;)

Pozdrawiam
ro29

andrzejj9 15.05.2006 09:59

Cytat:

Napisany przez ro29
To jak widać - rzeczywiście serwer Interii nie jest zbytnio światowy :( ;)

Może właśnie światowy - w końcu nawet zagraniczne serwisy dobrze go znają ;)

ro29 15.05.2006 10:23

Witam !

Cytat:

Napisany przez andrzejj9
Może właśnie światowy - w końcu nawet zagraniczne serwisy dobrze go znają ;)

No tak - znają go ... ale jako ten, na który niekoniecznie musi dotrzeć wiadomość :D

Pozdrawiam
ro29

MacGyver 11.11.2015 18:41

Okopię trochę temat ;)
Jakie znacie dobre/popularne zagraniczne serwisy oferujące darmowe konta pocztowe? Gmail odpada.

Mac

Patrix 11.11.2015 19:04

Cytat:

Napisany przez MacGyver (Post 1341734)
Gmail odpada.

W takim razie nic sensownego...

andy 11.11.2015 20:00

Outlook? Jakieś konkretne wymagania poza tym, żeby konto było darmowe?

jesi 11.11.2015 20:01

Cytat:

Napisany przez Patrix (Post 1341739)
W takim razie nic sensownego...

Co ty pleciesz, a Outlook.com? Mam już któryś rok i sobie chwalę. Opinie w necie też to potwierdzają. Uważam, że wcale Gmailowi nie ustępuje.

Patrix 11.11.2015 20:37

To już sprawa indywidualna, mi nie pasuje. Ale fakt, jest "czymś" większym i dlatego padł tutaj.

mgit 12.11.2015 00:23

To może o2 - skoro gmail odpada. Email może mieć 100 Mb a nie 25 jak u gmail

andy 12.11.2015 06:31

Czytaj - zagraniczne.

Jarson 12.11.2015 12:23

Kiedyś używałem (tzn. ciągle mam, ale po pojawieniu się gmaila, dodatkowych kont służbowych itd. zaprzestałem używania) konto na Yahoo. Gmail wiadomo - w połączeniu z innymi usługami od Google otrzymywanymi w komplecie wypada świetnie, ale na przykład Yahoo chyba już wtedy kiedy używałem oferowało terabajt przestrzeni (albo chociaż ze 100 GB, w każdym razie to był kosmos w porównaniu z naszymi rodzimymi propozycjami typu O2 czy WP), a Gmail nawet teraz za darmo tylko 15.

mgit 12.11.2015 13:02

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1341809)
Kiedyś używałem (tzn. ciągle mam, ale po pojawieniu się gmaila, dodatkowych kont służbowych itd. zaprzestałem używania) konto na Yahoo. Gmail wiadomo - w połączeniu z innymi usługami od Google otrzymywanymi w komplecie wypada świetnie, ale na przykład Yahoo chyba już wtedy kiedy używałem oferowało terabajt przestrzeni (albo chociaż ze 100 GB, w każdym razie to był kosmos w porównaniu z naszymi rodzimymi propozycjami typu O2 czy WP), a Gmail nawet teraz za darmo tylko 15.

Szczerze ?
Po co komu 1 TB miejsca na pocztę ???

- Deckard - 12.11.2015 16:25

Cytat:

Napisany przez mgit (Post 1341812)
Szczerze ?
Po co komu 1 TB miejsca na pocztę ???

Bo jeśli nie masz ograniczeń w wadze plików to niektórzy traktują pocztę jak chmurę

Jarson 12.11.2015 18:29

Właśnie tak. To znaczy, teraz nie ma już takiej potrzeby, bo do przechowywania danych w necie mamy wyspecjalizowane serwisy lub serwery NAS. Ale niespełna dekadę temu sieć była już na tyle szybka, że korzystałem z tamtego maila w dużej mierze właśnie jako z serwera plików. Odpowiednio nazwane i posegregowane maile, opcja wyszukiwania i wszystko działało...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:02.