![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 | |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Nauczyciel jest święty nietykalny nawet gdyby byl kawalem ...
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
niezwykły
Data rejestracji: 07.02.2003
![]() |
Sam jestem uczniem naipierw gdy zobaczyłem jak nauczycielowi zabierają teczkę to pomyślałem że to nic takiego ale dalej to już przesada im dłużej to oglądałem to coraz bardziej się wkurzałem/bulwersowałem a jak już zobaczyłem jak jakiś uczeń masturbuje obok tego biednego nauczyciela to szlag mnie trafił i wylazłem z pokoju.
Ja bym tych dzieciaków wykastrował tępą brzytwą. A tak na serio to cała klasa powinna dać po od łba 500zł nauczycielowi nauczyciela przenieść gdzie indziej a klasę zostawić w spokoju. Nauczyciel by miał kasę co może by mu wynagrodziło to co się stało. Szczerze współczuję nauczycielowi nie mógł nic zrobić bo dyrektorka faworyzowała klasę i nie chciała wierzyć w to co on wcześniej gadał.
![]() |
#3 | |
Młody żonkoś
Data rejestracji: 02.02.2003
![]() |
Re: ...::: Gnoje :::...
Cytat:
powiesić uczniów a nauczyciela za brak jaj wywalić ze szkoły że dupek się dał im tak ponizać dyrektorkę zwolnić
Dotyk idący daleko poza definicję słowa instynkt...Julio Cortazar Ostatnio zmieniany przez memorando : 07.09.2003 o godz. 01:44 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Było..Minęło.. :(
Data rejestracji: 11.02.2003
![]() |
Re: Re: ...::: Gnoje :::...
Cytat:
Nie zgadzam sie z toba...uczniow wywalic..TAK....., dyrektorke zwolnic TAK...ale nauczyciel..moim zdaniem zrobil wsdzystko co mogl...mowil dyrektorce co sie dzieje a ze polskie prawo jest takie durne to juz inna bajka ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Member of Blokers.net
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
dokłądnie polskie prawo jest durne - ja mam juz swój wiek i w szkole sredniej robilismy sobie jaja z nauczycielami (nie z nauczyciela) wszystko w dobrym smaku i miałem to szczescie ze belfre w szkole byli wymagajacy ale weseli i uczciwi - natomiast w podstawówce byli meczacy ale od podstawówki uczyli nas szacunku do nauczyciela a przedewszystkim osoby starszej - to co pokazali Ci "#$@$@$#!@" to ciekawe czy do rodziców tak sie odzywali jakbym ja cos takiego zrobił nawet teraz (a mam 27 lat) łyżka zdrapywałbym sie ze sciany. i myslicie ze bym zereagował ? NIE! rodzice sa nietykalni i tyle - a zreszta kiedys sie mówiło ze nauczyciel to rodzina a szkoła to 2 dom.
M@X.666 -> niegadzam sie z toba - tobie wsio jedno - to typowy okaz znieczulicy a powiedz co bys zrobił gdyby tak twojemu ojcu/matce gówniarze jaja robili ? pomyslałes o tym ? RiT2 -> a myslisz ze w polsce kiedys tak nie było - ale dali se siana ale czemu by nie sam kiedys obrywałem po uszach i łapach linijka od nauczyciela, nieraz w kącie garowałem tyłem do klasy - i co zresocjalizowali mnie skonczyłem średnnia studia i mam nadzieje że wyrosłem no normalnego człowieka - a te barany ? w/g mnie prosta droga na ulice/pruszków/wołomin
![]() |
#6 | |
`
Data rejestracji: 10.08.2001
![]() |
Cytat:
..ja patrze na to z troche innej perpektywy. Mlodzi ludzie posiedli swiadomosc, ze w pewnym wieku sa bezkarni - i jest to niezprzeczalny fakt. Dlatego tez mamy w praktyce 12-15 letnich zlodziei samochodowych, czesto wynajmowanych przez starszych - jak ich drapna - do dostana nadzor i juz. Duza role odgrywa tez "amerykanizacja" zycia. Widac to w sposobie odzywiania, wyslawiania ( totalny belkot- widoczny tez czasami na forum)- i inne rzeczy plynace z filmow i seriali - przy czym nie istnieje swiadomosc, ze tzw. elity w Stanach chodza do zupelnie innych szkol, inaczej sie ubieraja, maja inne kryteria wartosci, I wyobrazcie sobie koledzy uczacy sie - ze moze byc tak, ze jesli sciagacie to jest to wystepek nietolerowany, a a Anglii przestepstwo i wasi koledzy wam nie daja sciagac- a wrecz "kabluja" ze to robicie. U nas sciaganie ( i generalnie olewanie prawa ) nalezy do dobrego. tonu.Nie bede pisal o zachowaniu niektorych nauczycieli na maturach Nie chodzi tu zatem o samo prawo - ale o to, ze "wypada" prawo miec w d.... Takich przykladow mozna mnozyc - podejscie do kodeksu drogowego np. I teraz zastanowcie sie - ile razy w domu slyszeliscie ,jak ktos mowi, ze jechal 120km/h tam gdzie mozna 40 i wycyckal tych wszystkich frajerow, ktorzy jechali 40. Ze zlapala go drogowka, ale dal w lape i po zawodach, itd., itd. Takie cos - to prawdziwy Polak - mozecie uslyszec w telewizorku, jak znani ludzie mowia jak traktuja kodes drogowy ( w Stanach na podstawie takiego osiadczenia mozna wytoczyc proces) I taki maly - odkad zaczyna glowkowac - to glowkuje, ze prawo mozna miec w gdzies. A teraz o nauczycielach - jest to grupa pracujacych za smieszne pieniadze ludzi, wchodzaca na swoje 45 minut i wychodzaca ze szkoly. W szkole najwazniejszy jest dziennik i odhaczone odbyte lekcje - i dlatego ten facet siedzial jak glupek i patrzyl na zegarek kiedy bedzie dzwonek. Wczoraj podali , ze uczniow ukarali - kazdy prawnik uczy sie, ze dokkliwoscia kary nie jest sama kara, ale tzw. nieuchronnosc jej stosowania. Za dwa miesiace nikt o ty nie bedzi pamietal- tak jak o studencie Polt.Gdanskiej- co sie wkurzyl i poharatal siekerka swoich wykladowcow. Nie masz racji Niebieska - co do nauczyciela. On po prostu nie nadaje sie do tego zawodu ( tu nie wystarcza studia i wiedza) - jesli przez calu rok nie potrafil sobie dac rady. Przyzyj sie w swojej szkole - jakich masz nauczycieli i napewno znajdziesz takich ktorych bez problemu robisz w konia i takich ,przy ktorych mysl, ze mozesz im zrobic kuku powoduje gesia skorke. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
brak poszanowania prawa jest w sporej czesci spadkiem po poprzednim systemie gdzie wyrolowac 'wroga' i 'okupanta' to byl sukces bez moralnych minusow - to zostalo, a ze polacy zdolny narod to doszli w tym do perfekcji...
dlatego teraz zadne prawo praktycznie nie ma sensu, bo nie ma woli jego przestrzegania a ze droga od zlapania do ukarania daleka to szansa ze ktores ogniwo zachowa sie 'normalnie' i zamknie oczka - duza.. nauczyciel ma przechlapane - nie wiem czy nerwowo wytrzyma caly ten szum, czy uczniowie dadza mu spokoj, czy nie bedzie tak ze przez okno beda wlatywac rozne przedmioty np. kosz na smieci a setka takich co 'im wisi' akurat bedzie 'patrzec w inna strone'... nie wiem ktore panstwo (chyba brazylia) wymyslila szwadrony smierci - ale nie wiem czy za 10 lat nie bedzie to jedyna droga opanowania sytuacji w naszym kraju... tylko ze ci wykonawcy musieli by byc spoza polski... ![]() to moze nie na temat - ale piractwo komp, cracki i inne takie - to tez lamanie prawa - na ktore polacy patrza wyjatkowo obojetnie (lub moze "chetnie") - ale na tej samej zasadzie - "wyrolowac frajera" wiec ci co krzycza i sa tak oburzeni niech sie zastanowia czy sami nie siedza w tym po uszy
![]() |
![]() |
#8 |
lub po prostu Paput
Data rejestracji: 07.03.2002
![]() |
Ja bym te kochane dzieciątka, które podczas wizyty u rodzinki mamusia i tatuś głaszcze po włoskach, mówiąc jakie to dobre i uczynne dziecko, a jakie inteligentne, wysłał na rok do wojska i to do jednostki liniowej z półrocznym poligonem w okresie zimowym.
Może nauczyli by się szacunku do innego człowieka, minimalnych zasad koegzystencji i swoje "ego" sprowadzili do normalnego poziomu. Mam nadzieje, że przynajmniej "anglista" wytoczy im proces z powództwa cywilnego i prokurator dobierze się im do dupy, a nie tylko rada pedagogiczna. st.szer. paput Ostatnio zmieniany przez paput2000 : 09.09.2003 o godz. 10:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
jest dupa to nie znaczy ze dlatego innemu wolno z niego kpic i szydzic. Wszyscy uczniowie obecni na sali powinni byc wywaleni ze szkoly na zbity pysk, chyba ze ktos udowodni ze doniosl dyrekcji szkoly jeszcze wtedy w maju. Ci co brali aktywny udzial w zakladaniu kosza na smieci na glowe, wiazaniu, itd, powinni dostac wilczy bilet - zakaz bycia przyjetym do jakiejkolwiek szkoly na terenie Polski. Dyrekcja szkoly powinna zostac zdegradowana do stanowiska zwyklych nauczycieli. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Komandor
Data rejestracji: 29.07.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
gorzej. W szkolach sa bramki wykrywaczy metali i ochroniarze przeszukujacy uczniow przychodzacych do szkoly. Niekiedy uczniowie podczas przerw musza trzymac rece albo w kieszeniach albo splecione z tylu, w przeciwnym wypadku sa karani, za trzecie wykroczenie grozi usuniecie ze szkoly. Pomimo tego statystyka przestepstw w szkolach jest kilka razy wyzsza niz u nas. Gdzies jest po prostu samoograniczenie bestialstwa. Uczen ktory sie nie podporzadkuje ma swiadomosc ze wyleci ze szkoly na ulice i tam albo on bedzie dostawal w******* albo jego zycie ma zaczac polegac na dawaniu w******* komus innemu. Jak ktos nie ma wyobrazni to wybierze ulice, jak ktos jakas wyobraznie ma - zaakceptuje stan rzeczy jaki jest... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Kocham Paskudy, Świntuszę
Data rejestracji: 30.03.2002
![]() |
podstawowa roznica miedzy polska a usa to zezwierzecenie sporej czesci naszego spoleczenstwa - cos czego nie widzialy nawet najgorsze slumsy bronxu czy suburbsy LA - jedyne w tej chwili miejsce w polsce gdzie czlowiek nie boi sie ze zostawi rower i zniknie to gleboka wies (gleoboka - bo do tych mniej zapadlych zawsze ktos z miasta przyjedzie i przywiezie 'swiatowe' zycie..)
odsetek polskeigo spoleczenstwa ktoremu sie cos 'chce' spada, dramatycznie, na leb na szyje - czesci dlatego ze tak wygodnie, czesci dlatego bo widzi ze w zyciu do czegos i tak w wiekszosci przypadkow dochodzi sie krecac, klamiac i kradnac - tak przynajmniej wyglada to w polsce - i im sie odechciewa w panstwie gdzie nikomu sie niechce zbawieniem jest wojna, epidemia, duzy meteoryt czy cos takiego - oberwa wszyscy po rowno - ale jak trzeba bedzie harowac zeby przezyc to ci ktorym sie nie 'chce' wygina... kiedys moj przyjaciel powidzial ze 90% ludzkosci to nawoz - a ja sie wtedy z nim nie zgadzalem...
![]() |
![]() |
#12 |
![]() ![]() |
Myślę że powinno się ukarać również kierownictwo szkoły - a może nawet przede wszystkim.
Sądze że dobrze wiedzieli co się dzieje i tylko udają że nic nie wiedzieli alb się bali małolatów. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Oj, to nie tylko w szkolach srednich tak jest. Kiedys na moich zajeciach jeden student rzucil sie na mnie (bo nie lubi jak sie do niego mowi aby sluchal i nie przeszkadzal). Grzecznie go wyprowadzilem (choc stekal z bolu) i dziekan mnie ochrzanil za to ze sie bronilem. No coz jest cos takiego ze uczen i student jest nie winny, zawsze winny jest nauczyciel, wykladowca.
Choc ja zawsze wyznaje zasade, lebiej zeby student oberwal niz ja mam stac i mi ma wlac. Kiedys mialem okazje udac sie do gimnazjum, i tam gimnazjalisci (2 kalasa) normalnie na leb weszli jednej nauczycielce, a ona biegala za nimi wokol lawek. Przylac nie mogla, juz byly za bardzo rozbezstwione, innemu nauczycielowi malowali codziennie samochod na inny kolor i odzywali sie do niego ej ty. A dyrektor mowil ze to wspaniala klasa, bo przeciez nie powie ze jest dyrektorem do dupy, i nie potrafi zrobic porzadku. Bgn ma racje, ten nauczyciel nie nadaje sie na ten zawod, byl zbyt spokojny. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
.. a tak krótko za morde ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Forumator
Data rejestracji: 06.12.2002
![]() |
a ja tak troche z innej beczki...
co to za nauczyciel dał sie tak zjechać przez głupich gówniarzy ? mowili że uczy już gdzieś indziej, gdzie mówi że jest dużo lepiej. pewnie już go nie biją, lecz tylko na niego plują, co pewnie dla niego jest dużym sukcesem. to że trafił na bande gnoji to swoją drogą, ale tak sie dać ![]() shuma02 |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|