Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 10.09.2003, 19:05   #31
DreamCrusher
Guru

Data rejestracji: 04.01.2003
DreamCrusher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
podstawowa roznica...
Tu sie nie zgadzam - ludzie prawie wszedzie kradna jednakowo - Polska, USA, .... - tutaj mozesz sobie wstawic dowolne panstwo swiata.
Wyobrazmy sobie, ze ktos znalazl portfel na ulicy z adresem wlasciciela, a w nim np. 700$.
I co? Nie wmowisz mi, ze Rosjanin, czy Amerykanin odniesliby portfel razem z kasa na najblizszy posterunek policji z 'obywatelskiego obowiazku'.

Co do calej sprawy... nauczyciel niech tam sobie uczy w jakims liceum, gdzie wszyscy sa dla siebie mili, uprzejmi, nie ma problemow z mlodzieza - inna sprawa, gdzie on takie liceum znajdzie.

Uczniow?

1. Opieprzyc
2. Wypieprzyc
3. Wszcac postepowanie w sadzie (oczywscie nauczyciel dreczony powinien wniesc oskarzenie)
4. Nalozyc kare pieniezna - oczywscie placic by ja musieli rodzice i wtedy pewnie sami 'przemowiliby do rozsadku' swoim "pociechom"

Jak gowniarze dostana porzadna lekcje zycia, to moze wyciagna jakies wnioski.

Kierownictwo szkoly... zdecydowanie wypieprzyc - wiedzieli, co sie dzieje i nie reagowali.

Takie jest moje zdanie...

Na koniec pozostaje mi tylko zacytowac Fenomena:
"Ludzie przeciwko ludziom, to wszystko dziala jakby na zlosc, sami sobie zycie burza przez glupote i zazadrosc. Ktos juz mowi o tym dawno - jakby sumienia glos. Wiesz co? To ludzie ludziom zgotowali ten los..."

DreamCrusher jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 10.09.2003, 19:17   #32
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
z tym portfelem w usa bym polemizowal - mieszkalem miesiac w Sacramento - stolicy Californi, 2mln mieszkancow... przyznam ze nie zamykalem samochodu stawiajac go rpzed domem, nie zamykalem ogrodu wychodzac i nie balem sie wracac o 4 w nocy przez pol miasta rowerkiem - w warszawie na 100% bym stracil i rower i kawalek glowy
wiedzialem ze jak biegnie w moim kierunku 10 wysportowanych mezczyzn (wysportowanych a nie napakowanych ) to moge zejsc im z drogi bo oni sobie trenuja - a jak nie zejde - przeciez nie mam takiego obowiazku - to mnie omina i marnego slowa nie powiedza - choc na ogol wszyscy schodza - bo po co komus zycie bez sensu utrudniac

generalnie amerykance prawo maja durne, system edukacji durny i wiedze ogolna w sumie malutka - ale to bardzo madrzy zyciowo ludzie... "nie rob innym problemow bo PO CO?" u nas powodem jest brak powodu...
Stary 10.09.2003, 20:42   #33
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
zuk4u napisa***322;(a)
Tu sie nie zgadzam - ludzie prawie wszedzie kradna jednakowo - Polska, USA, .... - tutaj mozesz sobie wstawic dowolne panstwo swiata.
Wyobrazmy sobie, ze ktos znalazl portfel na ulicy z adresem wlasciciela, a w nim np. 700$.
I co? Nie wmowisz mi, ze Rosjanin, czy Amerykanin odniesliby portfel razem z kasa na najblizszy posterunek policji z 'obywatelskiego obowiazku'.
Sa pewne kraje arabskie w ktorych portfel bedzie tyle czsu lezal na zatloczonym lotnisku az go znajda jakies sluzby porzatkowe - ale to wynika raczej z ortodoksyjnej mentalnosci religijnej niektorych ludzi niz z ich wrodzonej uczciwosci. Co Rosji, Polski, czy USA to sie zgodze
Cytat:
zuk4u napisa***322;(a)

Na koniec pozostaje mi tylko zacytowac Fenomena:
"Ludzie przeciwko ludziom, to wszystko dziala jakby na zlosc, sami sobie zycie burza przez glupote i zazadrosc. Ktos juz mowi o tym dawno - jakby sumienia glos. Wiesz co? To ludzie ludziom zgotowali ten los..."
Ojojoj - ten cytat "To ludzie ludziom zgotowali ten los" siega znacznie glebiej i szczerze mowiac troche mnie smuci to ze przywolales go jako cytata jakiegos hiphopowca. To jest cytat z "Medialionow" Nalkowskiej (o ile dobrze pamietam, lub innej ksiazki o czasach wojny i okupacji) i tam ma on duzo powazniejszy wydzwiek niz w piosence goscia w szerokich spodniach z krokiem w kolanach.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.09.2003, 21:08   #34
eloise
Dobry Człowiek

Data rejestracji: 30.07.2002
eloise niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
paput2000 napisa***322;(a)
Ja bym te kochane dzieciątka, które podczas wizyty u rodzinki mamusia i tatuś głaszcze po włoskach, mówiąc jakie to dobre i uczynne dziecko, a jakie inteligentne, wysłał na rok do wojska i to do jednostki liniowej z półrocznym poligonem w okresie zimowym.
Może nauczyli by się szacunku do innego człowieka, minimalnych zasad koegzystencji i swoje "ego" sprowadzili do normalnego poziomu.

st.szer. paput
uffff, jakże się cieszę, że od razu po studiach przeniesiono mnie do rezerwy ze stopniem szeregowego
Stary 10.09.2003, 21:17   #35
eloise
Dobry Człowiek

Data rejestracji: 30.07.2002
eloise niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
pawelblu napisa***322;(a)

To jest cytat z "Medialionow" Nalkowskiej (o ile dobrze pamietam, lub innej ksiazki o czasach wojny i okupacji) i tam ma on duzo powazniejszy wydzwiek niz w piosence goscia w szerokich spodniach z krokiem w kolanach.
Tak to motto książki "Medaliony" autorstwa Zofii Nałkowskiej
Stary 10.09.2003, 21:39   #36
M@X
Get a Mac!

Data rejestracji: 18.04.2003
M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>M@X jest wybitnie uzdolniony i zna sie rzeczowo na sprawach <1500 - 1999 pkt>
Cytat:
Ojojoj - ten cytat "To ludzie ludziom zgotowali ten los" siega znacznie glebiej i szczerze mowiac troche mnie smuci to ze przywolales go jako cytata jakiegos hiphopowca. To jest cytat z "Medialionow" Nalkowskiej (o ile dobrze pamietam, lub innej ksiazki o czasach wojny i okupacji) i tam ma on duzo powazniejszy wydzwiek niz w piosence goscia w szerokich spodniach z krokiem w kolanach.
Ten cytat pochodzi z "Medalionow" - fakt (BTWobra ksiazka), natomiast nei rozumie powodu, dla ktorego disujesz swietnie z reszta oceniany w prasie fachowej sklad hip-hopowy. W tekscie widac wyrazne przeslanie, a ze cytat jest popularny, mozna powiedziec ze wszedl w mentalnosc, wiec autor moim zdaniem chcial cos w tym temacie przekazac, nawiazac do konkretnego motywu. Nie masz prawa skreslac kogos za to, ze nosi szerokie spodnie, a swoja droga to nie ma chyba utworow mowiacych o zyciu w sposob bardziej prawdziwy niz produkcje hip-hopowe, ale takie czasy - ludzie kochaja kicz pokroju "Ich Troje". Nie chce wzniecac kolejnej wojny meidzy zwolennikami i przeciwnikami hip-hopu, mam tylko malutka prosbe (to akurat cytat z Peji/Ski Sklad): "Pomysl, jesli potrafisz..."

Hosting na świetnych warunkach z rewelacyjnym wsparciem:

M@X jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.09.2003, 21:44   #37
DreamCrusher
Guru

Cytat:
Czytalem "Medaliony" (nie z przymusu jako lektura, ale dlatego bo chcialem), bylo to rok temu w wakacje i musze przyznac, ze nie pamietam tego cytatu - widocznie nie utkwil mi w pamieci.
Nie twierdze, ze ten utwor jest tak gleboki,jak ksiazka, ale wydaje mi sie (byc moze nie mam racji), ze Ty sadzisz, ze jak koles ma szerokie spodnie, to znaczy, ze nie ma juz nic do przekazania...

Stary 11.09.2003, 10:47   #38
pawelblu
Zlotowicz
CDRinfo VIP

pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Moim zdaniem on NIE MIAL PRAWA uzyc tych slow ktorym sporej czesci osob kojarza sie z kilku milionowa zbrodnia. Sa niektrore tresci ktore dotykaja sfery sacrum czlowieka i np. dla mnie to zdanie, ktore najtrafniej okresla tamen okres do niej wlasnie sie zalicza. Oprocz tego w sferze sacrum wiekszosci ludzi znajduje sie Mazurek Dabrowskiego i znaczy to tyle ze taka Edyta G. nie ma prawa go spiewac jak sie podoba i tak samo zaden inny wykonawca (szczegolnie hiphopowy, bo oni maja tedencje zapozyczania) nie ma prawa uzywac fraz z niego zaczerpnietych w celu realizacji swoich interesow muzycznych. A piosenka jakich wiele o tym co wedlug pana w szerokich spodniach (czy ja go potepiam ?? - po prostu chodzeniem w szerokich spodniach sie wyroznia, jak bedzie chodzil w normalnych to nie bede go tak nazywal ) traktujaca o widzianej jego oczami rzeczywistosci (ktora porownalbym do przemowienia Leppera), to czyste profanum. Czlowiek ten dopuszcza sie wiec profanacji podobnie jak zrobila to pani Edyta G.
A jak juz chcecie sobie myslec czy rzeczywiscie przytoczenie tego cytatu bylo niezbedne to zastanowmy sie nad tym co jest przed tym cytatem w piosence ktora przytoczyl zuk4u: "Ludzie przeciwko ludziom, to wszystko dziala jakby na zlosc, sami sobie zycie burza przez glupote i zazadrosc." A w tej zbrodni nie chodzilo ani o glupote ani o zazdrosc, wiec cytat jest tam wstawiony na sile, pod rym, i tyle (o jak mi sie zrymowalo ). Jest tam tez po to zeby tekst byl troche bardziej kontrowersyjny i lepiej sie sprzedal, bo nie oszukujmy sie ta piosenka (z calym szancunkiem dla wyrazu piosenka) zostala stworzona tylko po to by na siebie zarobic, mam nadzieje ze nastepnym razem autor trafniej dobierze material.
1.) Dalej juz klucic sie nie bede, bo mi sie nie chce.
2.) Jezeli to wam nie wystarcza, to moge przyznac wam racje.
3.) Ten dzial to chyba nie dla mnie.
Stary 11.09.2003, 12:46   #39
DreamCrusher
Guru

Cytat:
Moim zdaniem on NIE MIAL PRAWA uzyc tych slow ktorym sporej czesci osob kojarza sie z kilku milionowa zbrodnia.
NIE MA czegos takiego jak monopol na slowa!
Tak samo ludziom zle sie kojarza slowa oboz koncentracyjny, a przeciez ucza o nich w szkolach (tj. o tym, co sie w nich dzialo).
Chcesz zakazac slow, ktore sie ludziom zle kojarza?
Nie popadajmy w paranoje. To bez sensu!
I mial prawo uzyc tych slow - pokaz mi przepis, ktory zabrania uzywania slow, ktore sie ludziom zle kojarza.

Cytat:
A piosenka jakich wiele o tym co wedlug pana w szerokich spodniach (czy ja go potepiam ?? - po prostu chodzeniem w szerokich spodniach sie wyroznia, jak bedzie chodzil w normalnych to nie bede go tak nazywal ) traktujaca o widzianej jego oczami rzeczywistosci (ktora porownalbym do przemowienia Leppera), to czyste profanum. Czlowiek ten dopuszcza sie wiec profanacji podobnie jak zrobila to pani Edyta G.
Myslalem, ze kazdy moze sie ubierac jak chce, ale widze, ze sie mylilem, coz...
To co zrobila p. Edyta G. - to juz zupelnie inna historia.
I wole sluchac "pana w szerokich spodniach", niz np. B. Spears
"I'm so laki, laki, laki... (tak, wiem, ze to sie nie tak pisze)"

Cytat:
A w tej zbrodni nie chodzilo ani o glupote ani o zazdrosc, wiec cytat jest tam wstawiony na sile, pod rym, i tyle (o jak mi sie zrymowalo ). Jest tam tez po to zeby tekst byl troche bardziej kontrowersyjny i lepiej sie sprzedal, bo nie oszukujmy sie ta piosenka (z calym szancunkiem dla wyrazu piosenka) zostala stworzona tylko po to by na siebie zarobic, mam nadzieje ze nastepnym razem autor trafniej dobierze material.
Ale on przeciez nie spiewa o tej zbrodni, wiec nie rozumiem tej uwagi.
A czy to takie dziwne, ze slowa sie rymuja?
moim zdaniem on tam nie jest wstawiony na sile, ale widze, ze Ty masz inny punkt widzenia...
Rozne zespoly/wokalisci tak ukladaja melodie i tekst, zeby wpadaly w ucho ludziom i dobrze sie sprzedawaly.
Myslisz, ze ktokolwiek tworzy teraz muzyke "dla idei"? - byle jakie slowa i melodia?

Cytat:
1.) Dalej juz klucic sie nie bede, bo mi sie nie chce.
2.) Jezeli to wam nie wystarcza, to moge przyznac wam racje.
3.) Ten dzial to chyba nie dla mnie.
ad. 1 - ja sie wcale nie chce z Toba klocic, ja po prostu przedstawiam swoj punkt widzenia .
ad. 2 - dlaczego? - kazdy ma prawo miec swoje zdanie, chetnie poznaje punkty widzenia innych ludzi, zeby z nimi polemizowac, tak jak teraz.
ad. 3 - przesadzasz - napisales, jak widzisz cala sprawe i b. dobrze

Stary 11.09.2003, 16:31   #40
Macio.Men
The Division Bell

Data rejestracji: 15.07.2002
Macio.Men zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
zuk4u napisa***322;(a)
(...)Myslalem, ze kazdy moze sie ubierac jak chce, ale widze, ze sie mylilem, coz (...)
Taa, powiedz to tym dresom (czyli tzw. "hiphopowcom", "skejtom", "panom w szerokich spodniach") którzy mi wpie*****li za mój strój (glany i na czarno, więcej tłumaczyć chyba nie trzeba) jak wracałem tydzień temu do domu o dziewiątej wieczorem...

Widocznie jednak się myliłeś. Chyba zacznę chodzić nago, żeby przypadkiem po ryju nie oberwać.

Cytat:
zuk4u napisa***322;(a)
(...)
I wole sluchac "pana w szerokich spodniach", niz np. B. Spears
"I'm so laki, laki, laki... (tak, wiem, ze to sie nie tak pisze)" (...)
Britney (nie twierdzę, że słucham, ale jak już wymieniłeś tą osobę to możemy kontynuować) ma przynajmniej jakąś sensowniejszą muzykę w tle, a nie jakieś "pykanie" co jest w hiphopie, ale za to hiphop ma lepszy tekst od Britney, co stawia hiphop i panią Britney dokładnie na jednym, tym samym poziomie.

A tak poza tym, to zeszliśmy z tematu.

Kazimieła mówi: Ten temat śmiełdzi!
Macio.Men jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.09.2003, 16:55   #41
DreamCrusher
Guru

Cytat:
Taa, powiedz to tym dresom (czyli tzw. "hiphopowcom", "skejtom", "panom w szerokich spodniach") którzy mi wpie*****li za mój strój (glany i na czarno, więcej tłumaczyć chyba nie trzeba) jak wracałem tydzień temu do domu o dziewiątej wieczorem...
Hiphopowcy to nie sa dresy - pojecia mylisz.
Ja raczej spotkalem sie z tym, ze to hiphopowcy sa "tepieni" przez dresow/innch... A to ze akurat ci, ktorych spotkales zrobili Ci "kuku", to nie znaczy przeciez, ze wszyscy tacy sa.

Cytat:
Britney (nie twierdzę, że słucham, ale jak już wymieniłeś tą osobę to możemy kontynuować) ma przynajmniej jakąś sensowniejszą muzykę w tle, a nie jakieś "pykanie" co jest w hiphopie, ale za to hiphop ma lepszy tekst od Britney, co stawia hiphop i panią Britney dokładnie na jednym, tym samym poziomie.
Jak tam sobie chcesz - ja Ciebie przekonywal nie bede - kazdy ma swoj gust i swoje zdanie na temat muzyki.

Stary 11.09.2003, 17:39   #42
pawelblu
Zlotowicz
CDRinfo VIP

No to bedzie na temat:
1.) Uczniowie mieli wielki niefart ze na nich trafilo. Nie oszukujmy sie, takie "akcje" zdarzaja sie duzo czesciej niz raz na kilka lat w jakies pojedynczej szkole. Z tego powodu zapewne zostana przykladnie ukarani.
2.) Bardzo dobrze sie stalo ze zostali ukarani wilczym biletem i wyrzuceniem ze szkoly. Przesada jest moim zdaniem sciaganie ich po sadach, bo i tak zycie juz maja "troche" utrudnione. Lepiej skupic sie teraz na innych szkolach zeby takim ewentualnym wypadkom zapobiegac (np. przeprowadzic instruktaz zachowania nauczyciela podczas zagrozenia ze strony ucznia).
3.) Ci rodzice to typowy przyklad statystycznego polaka. Wie ze zrobil zle (i ich dzieci tez) ale wine zwala na wszystkoch wokolo. Zal mi takich ludzi.
4.) Nauczyciele - hm to zalezy od punku widzenia. Samych nauczycieli bym zostawil w spokoju, jezeli sa fachowcami w swoich dziedzinach. Uwazam ze wystarczyloby ich tylko pouczyc.
5.) Wychowawca - powinien wziac na siebie pelna odpowiedzialnosc przed dyrekcja za klase i ustapic.
6.) Dyrekcja powinna zrezygnowac z pelnionej funkcji, bo bierze odpowiedzialnosc przed kuratorium i spoleczenstwem za to co sie stalo.
Stary 11.09.2003, 21:14   #43
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
-Sid-The-Rat=> napisa***322;(a)
z tym portfelem w usa bym polemizowal - mieszkalem miesiac w Sacramento - stolicy Californi, 2mln mieszkancow... przyznam ze nie zamykalem samochodu stawiajac go rpzed domem, nie zamykalem ogrodu wychodzac i nie balem sie wracac o 4 w nocy przez pol miasta rowerkiem - w warszawie na 100% bym stracil i rower i kawalek glowy
wiedzialem ze jak biegnie w moim kierunku 10 wysportowanych mezczyzn (wysportowanych a nie napakowanych ) to moge zejsc im z drogi bo oni sobie trenuja - a jak nie zejde - przeciez nie mam takiego obowiazku - to mnie omina i marnego slowa nie powiedza - choc na ogol wszyscy schodza - bo po co komus zycie bez sensu utrudniac

generalnie amerykance prawo maja durne, system edukacji durny i wiedze ogolna w sumie malutka - ale to bardzo madrzy zyciowo ludzie... "nie rob innym problemow bo PO CO?" u nas powodem jest brak powodu...

Taaak, wiem, o czym mowisz. Ja w stanach mieszkalem przez rok i mimo, ze nie naleze do osob bezgranicznie zapatrzonych w Ameryke, to trudno byloby nie dostrzegac wielu jej zalet. Jedna z nich jest wlasnie uczciwosc. I nieistotne, czy pochodzi ona z cech samych ludzi, czy z ich strachu przed policja, ale wazne, ze jest i ze sytuacje, takie jak te, ktore opisujesz, sa tam najzupelniej normalne.

Sam pamietam, jak jechalem do supermarketu kabrioletem (Corveta ) i moja host mama zostawiala w samochodzie rozne torby z innymi zakupami, plus nawet swoja torebke. O radiu juz nawet nie wspomne. Tam prawie nikt nie zamykal samochodow, bo nie bylo takiej potrzeby.

Kiedy raz zamowilem jakas przesylke poczta, za ktora musialem zaplacic, a wiedzialem, ze nie bedzie mnie w domu, kiedy ja dostarcza, poradzono mi, zebym po prostu pieniadze zostawil przed domem. Tak tez zrobilem Piekna sprawa.

A propo tego, co napisales a propo 10 wysportowanych panow. Poszedlem raz troche sobie pobiegac i przy okazji pozwiedzac okolice. Dobieglem w okolice jakiegos ciemnego i ogolnie dosc ponurego parku i postanowilem sie po nim przejsc. Idac spotkalem jakas starsza kobiete. Ta widzac mnie usmiechnela sie i oczywiscie powiedziala - Hi. W Polsce jesli ta osoba jakims cudem znalazlaby sie w takim miejscu (a jaka babcia poszlaby na spacer do ciemnego lasu), to by tylko chylkiem przemknela obok mnie majac pewnie nadzieje, ze jej nie napadne (nie zebym szczegolnie groznie wygladal, ale w polsce nie mozna byc pewnym niczyich zamiarow...).

Takich przykladow moznaby wymieniac naprawde duzo. I tak, jak sama Ameryka nie jestem zachwycony - widze tak jak Ty problemy w ich systemie edukacji i pewne kretynskie przepisy (ale czy u nas ich nie ma...) - tak to, o czym napisalem naprawde mi sie podoba.

Dobre jest jeszcze to, ze jesli zlamiesz jakiekolwiek prawo, musisz sie liczyc z tym, ze policja natychmiast sie znajdzie (np, jesli przejedziesz na czerwonym swietle, to pojawia sie chocby z podziemi ), ale jesli bedziesz potrzebowal ich pomocy, to rowniez zawsze beda na miejscu.

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: