Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   "Ić Pan stont" (https://forum.cdrinfo.pl/f5/ic-pan-stont-91833/)

- Deckard - 27.12.2012 19:12

już kiedyś pisałem o firmie w której pracowałem, bardzo fajna firma ale kierownicy dyrekcja to ludzie ,którzy wymagają 2 etatów w cenie 3/4 etatu

obecnie połowa załogi to agencja pracy, na wymianke ,normalna zaloga niedopłacona i wiecznie zmierzła

system motywacji zerowy, no chyba ze maja motywowac do znalezienia nowej pracy badz wlasnego interesu

kierownictwo, dyrektor firm tego typu bogaci się w ciągu paru lat,
załoga profesjonalistów ucieka gdzie indziej, wszystko po malu upada a dyrekcja w odpowiednim czasie przeskakuje do innej firmy ..

dlatego uważam dużym plusem pracować w małej rodzinnej firmie w której wyznaje się zasadę że się doceni pracownika w zamian gdy 'pracownik traktuje firme jak swoja'

w pozytywnym tego słowa znaczeniu oczywiście,

nie przemawia do mnie obecnie bardzo modne hasło
'' każda prace wykonuje najlepiej jak mogę niezależnie od pieniędzy''

ludzie żerują na ludzkim poświeceniu i staraniom o lepsze pieniądze a co za tym idzie lepszemu życiu

nie dziwmy się wqrwieniu i grymasie niektórym ludziom pracujących np w marketach ,sklepach itd

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1235779)
.. bo przyjąłeś, zaakceptowałeś takie warunki pracy. Każdą pracę należy szanować, jeśli przestajesz, to sobie znajdź lepiej płatną, a nie użalaj się nad sobą siedząc na du.pie w starej i nic nie robiąc.

w/g mnie tym tokiem myślenia niedługo wszyscy na etatach będą zarabiać najniższa krajowa bo zawsze znajdzie sie ktoś bardziej zdesperowany na wysokość twojej pensji i weźmie dodatkowe obowiązki a tobie ze stanowiska podziękują :) wybiorą tańsza wersję

coraz wiecej ludzi ma problemy z kasa ,a zyć za cos trzeba .pewnie wielu sie ze mna nie zgodzi

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1235780)
zapomnialem dodac, ze za podpier...enie kolegi, ktory dostaje dyscyplinarke jest premia...

:spoko: k***a

M@X 27.12.2012 18:57

Tak jak pisze Jarsonu - jesli zaloga zarabia minimum krajowe to po co maja sie starac, zwlaszcza jak w punkcie pomacasz, powkurzasz ich a i tak kupisz na Allegro bo taniej?

Ot i Polska wlasnie...

Jarson 27.12.2012 18:47

Kiedyś jak stwierdziłem że jest problemem konieczność okazywania przez niedopłacanych pracowników takich a nie innych emocji, to moi współdysputanci gremialnie wstrzymywali się przed przyznaniem mi racji. Nie interesowałem się tym w międzyczasie, a niedawno przeczytałem na wp, że takie podejście staje się uprawnioną teorią...

Cóż, trzeba omijać miejsca, gdzie pracują takie osoby, bo oznacza to, że są zbyt słabo opłacane, a przez to niewystarczająco umotywowane - właściciele takich placówek się bogacą, oni mają z tego całe nic, a Ty - otrzymujesz byle jaką pomoc, a już całkiem tracisz jeśli przedmiotem Twojej uwagi jest usługa - spieprzą Ci ją...

Z moich obserwacji wynika, że przynajmniej w każdej dziedzinie handlu znajdzie się taki sklep, który traktuje pracowników fair - obecnie nie mamy w Polsce takiej sytuacji, że nie mamy żadnej sieciówki danego typu, która by zatrudniała pracowników po ludzku. Weźmy nawet hipermarkety - mamy takie, w których pracownicy dostają przyzwoite (jak na nasze warunki) płace, chodzą w firmowych dobrej jakości ubraniach, no widać po nich że pracodawca nie ma ich w dupie; a są takie, gdzie każdy jeden pracownik nosi tani t-shirt z nadrukiem agencji pracy tymczasowej...

Berion 27.12.2012 17:19

"Ić Pan stont"

Filozofia sprzedawców nowego pokolenia albo pokolenie 1200 brutto. Jak zwał tak zwał, ale strasznie mnie to irytuje. Od razu przechodzi ochota na wydanie pieniędzy w takim np. sklepie. O co człowiek się nie zapyta to na minie takiego jegomościa od razu z grymasu można wyczytać: "o Jeeeezu, co znowu?".

A na koniec jeszcze partolą robotę i bezczelnie mówią, że "mogą mi dać 10% zniżki". :wow: Cóż za hojność. k***a A ja myślałem, że mają robić jeszcze raz...

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 12:41.