Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.07.2004, 01:00   #31
Pierwszy
Guru

Data rejestracji: 26.09.2002
Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Qrde mi tez przy linkach gg IE wlacza
podawałem niedawno link do rozwiązania - wystarczy poszukać w offtopicu lub na forum opery lub mozilli

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.07.2004, 15:07   #32
Jabson
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 19.01.2004
Jabson zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
FireFox rulez Odkad sie przesiadlem... wreszcie poczulem normalny net... zadnych zasranych reklam w pop'upach, zadne GAINy sie nie chca instalowac itp Dla mnie bajka

Edit:
a co do linków z wp.... u mnie wszystkie opisy widac FireFox 0.9.2
pozdro!

Ostatnio zmieniany przez Jabson : 25.07.2004 o godz. 15:16
Jabson jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.07.2004, 00:13   #33
Monter
Użyszkodnik

Data rejestracji: 29.03.2001
Monter niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ormianin
Naprawde? Wobec tego otworz sobie np. wp.pl, potem np. program telewizyjny, i kliknij na informacje o jakims filmie... wyskoczy ci informacja, tyle ze nic nie bedzie, niestety Mozilla, Opera nie jest taka cudowna, kupe rzeczy nie dziala, osobiscie mnie to irytuje, bowiem aby poprawnie cos odczytac, musze miec w pogotowiu zawze IE

na codzien mam MYIE2 i to mi wystarczy
Popieram powyższe słowa. Na rynku wiele przeglądarek, ale niestety każdej można wiele zarzucić, a najwięcej przeglądarce najbardziej popularnej. Nie ma się co czarować, strony pisze się głównie pod IE, z takiej racji, że znakomita część użytkowników kompa na ziemi umie tylko włączyć i kliknąć... Zabawę mają programiści www, osobiście wkurza mnie to, że szczególnie skrypty Java zachowują się czasem zupełnie inaczej w każdej przeglądarce, nie wspominając o błędach wyświetlania "czystej" strony lub też inny stronek wygląd. Jak jeszcze jakieś przeglądarki powstaną, to dopiero będzie problem. Zresztą już jest, wszyscy pamiętają nie kończące się problemy wyświetlania choćby tegoż forum...
Chcąc nie chcąc zostaję przy IE z nakładką Avant (blokuje pop-ups i spam).
"Głupota, którą widzimy u drugich, na ogół podnosi nas na duchu"
Monter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.07.2004, 00:27   #34
baku
Bywalec

Data rejestracji: 13.07.2004
baku zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja jade na Firefoxie Super przeglądarka mi działa na niej wszystko.
Stary 26.07.2004, 00:37   #35
Pierwszy
Guru

Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Pierwszy jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Monter
Popieram powyższe słowa. Na rynku wiele przeglądarek, ale niestety każdej można wiele zarzucić, a najwięcej przeglądarce najbardziej popularnej. Nie ma się co czarować, strony pisze się głównie pod IE, z takiej racji, że znakomita część użytkowników kompa na ziemi umie tylko włączyć i kliknąć... Zabawę mają programiści www, osobiście wkurza mnie to, że szczególnie skrypty Java zachowują się czasem zupełnie inaczej w każdej przeglądarce, nie wspominając o błędach wyświetlania "czystej" strony lub też inny stronek wygląd. Jak jeszcze jakieś przeglądarki powstaną, to dopiero będzie problem. Zresztą już jest, wszyscy pamiętają nie kończące się problemy wyświetlania choćby tegoż forum...
Chcąc nie chcąc zostaję przy IE z nakładką Avant (blokuje pop-ups i spam).
Ja z kolei mam inne podejście. Używam Opery, zdaje sobie sprawę, że strony pisane są głównie pod IE, ale 95% stron Opera wyświetla w miarę poprawnie, tych których nie wyświetla poprawnie cóż... wiem, że w 99,99% winny jest tzw. "webmajster" który tą stronę popełnił. Na szczęście to wszystko się zmienia na korzyść Opery . Ale nie o tym chciałem. Najbardziej przemawia bo mnie w Operze jej konfigurowalność! Mogę z nią zrobić prawie wszystko! np. umieszczać na paskach co mi się żywnie podoba, tj. przyciski odpalające winampa czy foobara, tlena, kalkulator, notatnik czy 'otwórz w IE, FF itd.' poprostu co mi do głowy wpadnie. Ponadto gesty myszy-tworzyć własne, nawigacja w ulubionych, M2 i wiele innych ficzerów ułatwiające surfowanie po sieci. Wiele z tych PRZYDATNYCH bajerów posiadają także inne alternatywne przeglądarki czy tfu nakładki na Mi$IE ale Opera jest tylko jedna

Ostatnio zmieniany przez Pierwszy : 26.07.2004 o godz. 00:39
Pierwszy jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.07.2004, 00:55   #36
Monter
Użyszkodnik

Każdy chwali swoje, ja po prostu tak jak Ormianin nie chcę mieć na kompie 3 przeglądarek i testować w której co jak działa... To paranoja. Wybieram mniejsze (?) zło, bo na dysku nie mam nic ważnego, i ewentualne dziury mnie nie interesują.
Stary 26.07.2004, 01:21   #37
Pierwszy
Guru

Cytat:
Napisany przez Monter
Każdy chwali swoje ja po prostu tak jak Ormianin nie chcę mieć na kompie 3 przeglądarek i testować w której co jak działa... To paranoja. Wybieram mniejsze (?) zło, bo na dysku nie mam nic ważnego, i ewentualne dziury mnie nie interesują.
Ani słowem nie wspomniałem o IE dziurach, bo JUŻ mnie to nie dotyczy posiadam na dysku 2 przeglądarki (ta druga do WU i paru % stron), choć gdy wybrałem tą jedną jedyną przyglądałem się kilku i wiem mniejwięcej co która potrafi.

btw. dziur
najmniejsza dziura do wysypania IE = 11 bajtów kodu
Kod:
<STYLE>@;/*
http://www.ecqurity.com/adv/11.html jeśli masz ochotę kliknij
tutaj więcej o tym: http://www.ecqurity.com/adv/IEstyle.html

I o czym my tu wogóle rozmawiamy
Stary 26.07.2004, 02:53   #38
Monter
Użyszkodnik

Moim zdaniem nie ma się o co spierać, gdyby rola Opery w rynku byłaby taka jak dziś IE też procentowo szukałoby w niej dziur o wiele więcej ludzi, i kto szuka ten zawsze coś znajdzie.
Stary 26.07.2004, 06:07   #39
woitas
αρχή

Data rejestracji: 16.06.2001
woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>woitas wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Talking

Cytat:
Napisany przez Pierwszy

http://www.ecqurity.com/adv/11.html jeśli masz ochotę kliknij

I o czym my tu wogóle rozmawiamy
wstaw to jako kod:
Kod:
http://www.ecqurity.com/adv/11.html
.
tak na wszelki wypadek, żeby potem nie było pretensji...

woitas jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.07.2004, 10:27   #40
CIAPEK
mów mi więcej :P
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.02.2003
CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>CIAPEK niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Pierwszy
Ja z kolei mam inne podejście. Używam Opery, zdaje sobie sprawę, że strony pisane są głównie pod IE, ale 95% stron Opera wyświetla w miarę poprawnie, tych których nie wyświetla poprawnie cóż... wiem, że w 99,99% winny jest tzw. "webmajster" który tą stronę popełnił. Na szczęście to wszystko się zmienia na korzyść Opery (...)
kogo ty obwiniasz? wbmastera? który ma gdzieś 3% ludzi którzy jadą na Operze?
Stary spójrzmy prawdzie w oczy. Wcale mu się nie dziwie.
Zmieni się zmieni jak rzeczywiście nagle IE przestanie używać kupa ludzi w co wątpie bo nie każdemu chce się testować przeglądarki, a wytykając dziurki IE o którcyh ludzie nie mają pojęcia a strony hulają im jak trzeba... bardzo w to wątpie.

Dalej... piszesz tak czego ty nie masz w tej Operze, czego nie możesz zrobić-spersonalizować. Wiesz co? MyIE2 i nie ma tematu - super nakładeczka na IE.

Swoją drogą miłe słowa (mądre) Ormianina i Montera co jest rzadkością na tym forum, aby ktoś poparł IE.
Ludzie na tym forum mają niezwykle "wkręconą" ideologie na temat Opery, że jest ona the best a IE to gówno. To czasy mądrych tematów Sida. Któremu nic nie zarzucam bo rzeczywiście przedstawił temat fachowo, ale trzeba zrozumieć, że na Operze inetrnet się nie kończy.
Procentowo jak to wygląda widać po sondach - Opera przeważa nad IE jak to wygląda poza forum gdzie ludziom nie wmawiano aby wybrać właśnie mniejsze zło i pokazując plusy Opery, od których tak na prawde wiele nie zależy?
Opera jest miażdżona strasznie.
Więc nie dziwcie się Operatorzy, że strony są robione pod IE.
Zdaje mi się, że wiele osób przesiadając się na Opere przesiedli się z czystego IE nie próbując MyIE2 - a szkoda.

AMEN, polecam także tym którzy nie znają tematu zajrzeć do ostatniej Sondy.

nie załatwi wszystkiego "FLOTA", tak myślącego uważam za przegranego!
CIAPEK jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.07.2004, 12:10   #41
Igloo
PiwoWar

Data rejestracji: 01.12.2003
Igloo zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez michal_zb
dokładnie - gdyby nie rodzinka może już dawno bym się przesiadł na coś innego...
przecież instalacja Opery czy Mozilli nie jest równoznaczne z wywaleniem IE
instaluj i niech rodzina się uczy

darmowa muzyka

http://rtfm.killfile.pl/
Igloo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.07.2004, 12:16   #42
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Ciapek - MyIE ma dokladnie te same dziury co IE, bo to ten sam silnik
Ormianin - da sie przeczytac opisy filmow z wp.pl w operze
Dołączone obrazki (kliknij, aby powiększyć)
IE i kolejna dziura..!!!-wppl_tv_w_operze.jpg  
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.07.2004, 12:20   #43
Ormianin
Komandor

Data rejestracji: 29.07.2002
Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>Ormianin ma z czego być dumnym <1000 - 1499 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
Ciapek - MyIE ma dokladnie te same dziury co IE, bo to ten sam silnik
Ormianin - da sie przeczytac opisy filmow z wp.pl w operze
Hej! Chodzilo mi o mozille nie opere... sprawdz czy napewno wszytskie sie otwieraja, nie losowo wybrany, a wszystkie, zauwazysz zaraz ze jest cos nie tak
Stary 26.07.2004, 12:25   #44
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
dziala mi pod ta operka wszystko
laze po necie dlugo, dzien w dzien
i jedyne problemy z jakimi sie spotkalem to moze ze 3 nie dzialajace javascrypty i leeko rozjechane tabelki na stronach pisanyh przez amatorow - i tak nie przeszkadzalo to w ich czyatniu
jedyna stona ktora nie dziala (wyswietla sie poprawnie, ale nie funkcjonuje!) to windows update - z oczywistych wzgledow
ponoc strona mks'a tez ie dziala (uzywa aktivx'a), ale mks w ogule jest po ch, wiec ich strona tez
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 26.07.2004, 12:33   #45
gallus
gÓru

Data rejestracji: 20.12.2003
gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>gallus jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
dziala mi pod ta operka wszystko
laze po necie dlugo, dzien w dzien
i jedyne problemy z jakimi sie spotkalem to moze ze 3 nie dzialajace javascrypty i leeko rozjechane tabelki na stronach pisanyh przez amatorow - i tak nie przeszkadzalo to w ich czyatniu
jedyna stona ktora nie dziala (wyswietla sie poprawnie, ale nie funkcjonuje!) to windows update - z oczywistych wzgledow
ponoc strona mks'a tez ie dziala (uzywa aktivx'a), ale mks w ogule jest po ch, wiec ich strona tez
Tak jak nimal wspominał pod FireFOX'em również nei działa Skaner mksa,i na niektórych stronkach ramki się rozłaża, np. forum.cdrinfo ale ma to zostać poprawione.
edit:
Juz zostalo poprawione , Bartez chyba sie wczoraj za to zabrał bo dziś błąd zniknął

Ostatnio zmieniany przez gallus_anonim : 26.07.2004 o godz. 12:36
gallus jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: