![]() |
:kawa:
|
|
33 w cieniu, na piecu sprawdzałem, bo zmniejszyłem wodę użytkową z 45 stopni na 42 (ma sens, bo piec grzeje mniejszą temperaturą, więc ma większą sprawność, a i w mury mniej udzie, bo pomimo izolacji, to wiadomo...), w sumie i tak za bogato, bo myję się prawie w zimnej, co prawda już nie szaleję jak w zeszłym roku z zupełnie zimną na koniec, bo się wtedy przeziębiłem. :]
Uzupełniam straty, które wyciekły przez nieszczelną skórę. :piwo: /Na przemian, łyk piwa, łyk wody, wysuszyło mnie strasznie, a dopiero wróciłem. |
:zimna mineralka" :drinking:
|
|
Siedzicie głęboko w norach, czy co?
:kolejka: przy wentylatorze :spoko: |
Dobra, to nasenny pilsik :piwo:
|
|
Pora to była na Telesfora.
Płyny trzeba uzupełniać niezależnie od pory. :piwo: |
jak nie pora, jak pora, przechmielony zielony okocim :piwo:
|
Wczoraj udało mi się znaleźć chleb razowy robiony z prawdziwej mąki żytniej, a nie zaciemniany karmelem i takimi tam. Nie była to zresztą jakaś szczególnie trudna sztuka, chleb nieraz już widziałem na półce w pobliskim sklepi, tylko nie wiedziałem, że to nie podróba. Co prawda średnio przepadam za ciemnym pieczywem, ale na tę pogodę do kanapek z warzywami jest idealny.
Jeszcze na piwo nie pora, to na wieczór, póki co :kawa: |
Žatecki jak psu buda, szybko trzeba wypić, bo wieje gorący wiatr. :piwo:
|
Przy pilsiku czekam na obiad :piwo:
|
|
Dwa Žateckie pod kiełbasę z wody i pomidory z cebulką, a do tego prawdziwa wsiowa bułka, ogromna, 70 groszy, smak jak super eco vege hipster natural i coś tam jeszcze, bułki w Warszawie za chore pieniądze. ;) :piwo:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:35. |