![]() |
Wróciłem. Zimnawo trochę, to rozgrzewam się :kawa: No co Ci poradzę, że takie bezalkoholowe to wsparcie :hmm:
|
Nie czuję z waszej strony żadnego wsparcia :sciana:
:piwo: |
poszliśmy do galeriinarogu wydać resztę siana na prezenty :sciana:
teraz pilsik tenczyński :piwo: |
Śpita, czy co robita?
:kolejka: |
:kawa:
|
Nie jem karpi w galarecie. Będą do smażenia.
A ryby kupuję wyłącznie nasze z miejscowych stawów, są najlepsze bo z czystych wód źródeł Baryczy (parę km ode mnie ma początek i to jeszcze mała niezatruta rzeczka), są droższe ale warte grzechu. Na ostatnią chwilę nigdy już nie ma. Zaparkowane 4 sztuki, bez mała 10 kilo. Fakt, że najlepsze takie ok 2,5 kg :spoko: Już oprawione, a łby będą dla kotów. Te np. spod Milicza są tańsze, ale już jadą mułem. Nadają się tylko dla miastowych :D Kurde ręce mi przy tych rybach zmarzły, trzeba teraz je rozgrzać przy :piwo: |
Karpie? Chcesz jeść mrożone karpie? :blink:
Do smażenia, to jeszcze ujdzie, ale na galaretę musu być świeży bydlak 2,5 - 3 kilo, i nie gadać, że tłusty, można wybrać mniej tłustego, bo to widać, druga sprawa, to zdrowy rybi tłuszcz, trzecia, i tak rybę w galarecie jem z majonezem. :D Podwójne espresso numer 2. :kawa: |
Chyba też :kawa: bo jeszcze po karpie muszę wyskoczyć
|
:kawa: podwójne espresso, żeby się włączyć.
|
|
:herbatka:
|
|
:herbatka: i trzeba się chwilę przespać.
Wracałem nad ranem, jak zwykle drogowców zima zaskoczyła, szczególnie na zadupiu, ale na trzycyfrowej drodze wojewódzkiej też. Lód był arcypiękny, zatrzymałem się na poboczu, żeby zwrócić dług naturze, i o mało nie fiknąłem. W sumie, to jeszcze nie zima, więc mogli być zaskoczeni. :szczerb: |
No tak, jeden wypił piwo i się uśpił :D
Drugi sam wychlał i kazał synowi przełykać ślinę. Zobaczysz, on też kiedyś ci tak zrobi, że obejdziesz się śliną :rotfl: Nie każcie się namawiać :kolejka: :spoko: |
:piwko2: przed snem.
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:36. |