![]() |
Cytat:
Zainteresowani zmienili!! |
Zmienili? A kto? Tu dobrej zmiany nie było.
Jutro piątek i nie ma zmiłuj! |
Cytat:
|
no .......:piwo:
|
No co tam, pedki? Jutro piątek, poniali?
:kolejka: |
:kawa:
|
Tak, zaraz 10 a to oznacza, że czas na :kawa:
|
Obudzili mnie, to trzeba iść i kawę robić. :kawa:
|
Nasenne :piwo:
|
|
Bo to jest tak jak z moim samochodem , ile bym mu nie zalal do zbiornika to i tak przepali lol2
|
Zmęczyłem tego brewera. Taki trochę żubropodobny jakby, żadne cudo.
Trochę mi ćwierka, bo litra wypiłem w czasie normalnego 0,5 pilsika, więc co do % nie wiem. Wniosek z tego taki, że nie powinienem gustować w większych objętościach :D |
A ja sączę od godziny Ciechana Miodowego, ciepły się zrobił i wartości przez to stracił, a ja dopiero połowę flaszki minąłem. :piwo:
|
Rozpracowuję tu i teraz Brewera mocnego z Połczyna. Z opisu wynika, że zawiera słód jęczmienny i ma ponoć 6,2% :O
Tych % nawet nie czuć i o dziwo nie odrzuca. Nalany w plastyku 1 litr jak jabole, za 3 zeta. :D Po tym litrze będę wiedział czy ma deklarowane 6,2% :haha: :piwo: |
|
A gdybyś miał spychacz i zepchnął te fusy po max 3 minutach, zlał do kubka, to byś miał samo dobro bez kwaśnego i byle jakiego posmaku. :taktak:
Idę zrobić ze spychacza, bo czasu nie było. :kawa: http://coffee.gurus.net/wp-content/u...renchpress.jpg |
Ekspresy to zło. Nie ma to jak błotko z gipsem :kawa:
|
Kawa z ekspresu poszła, podwójny asfalt, ale coś mało, chyba trzeba ze spychacza zrobić, taka mocniej poniewiera, :kawa:
|
|
Jakieś dziwne te rewolucje, niby pils, a jakiś taki... sam nie wiem, mam jeszcze jakieś piwo w samochodzie, ale nie pamiętam jakie. :szczerb:
|
Jakie nic? Nie było z kim.
Pilsik :piwo: |
Nic, kompletnie nic? :wow:
To w takim razie ja jako prawie niepijący otwieram Warmińskie Rewolucje. :piwo: |
|
Ty to zawsze z czymś wyskoczysz, właśnie przypomniałeś mi o magnezie.
Witainy mam w piwie, którym zaraz zapiję :spoko: :piwo: |
Wiem co jest, to piwo było mętne, to zamuliło, jakiego muła ma nasz Zetox po tych piwach, to nawet mówić nie muszę. :P
Połknąłem garść tabletek: rutinoscorbin, witaminy B, magnez, acard, omega 3, będę zdrowy! :rotfl: |
Po piwie można mieć wszystko. Po jednym piwie... to chyba tylko ochotę na kolejne... :hmm:
|
Czy po wypiciu jednego piwa... przepraszam, Królewskiego, można mieć kaca, czy to taka pogoda dzisiaj? :blink:
:kawa: po raz trzeci. |
No oczywiście, że tak :kawa:
|
2 x :kawa: duszkiem.
|
O właśnie, czekałem na jou :piwo:
|
|
U nas też po naszemu kiszka. Kaszanka to tak oficjalnie po literacku.
Krupnioki to u hanysów, do tego przeważnie z fafluntami. To cyk, dopijam kawę i psykam pilsika zaraz. |
Się nie znasz! Na wschód od Warszawy, to kiszka. :D
Wszedłem do sklepu po fajki, patrzę, a tam w lodówce stoi Królewskie niefiltrowane, to wziąłem, nic specjalnego, ale złe też nie jest. Mamy teraz na wsi sklep Wierzejki, to sprawdzam, salceson włoski jest super. :spoko: |
Kaszanka to je gorolski wichajster! Ino krupniok!
|
Ot i taka ma być dobra kaszanka. Jeszcze tylko przypraw tyle ile ma być i gites.
Zetoxa - jadłem szynkę od melaga po 65 zeta, i co ty na to? :D |
W tej kaszance nie było śmieci, nie miała też żadnego posmaku starocia, co się często w kaszankach zdarza, przyzwoita rzecz.
|
no tak, jest "szynka" za 17,99 :rzygi:
no i jest szynka za 44,99 :spoko: od Balcerzaka właśnie :spoko: |
Mądry się odezwał. Co ty masz za pojęcie, jak smakuje prawdziwa kaszanka k***a
...o prawdziwych jajkach nie wspomnę. A znaczenie słowa szynka dawno rozeszło się z tym, co kiedyś oznaczało. |
kaszanka to zuo :>
tylko jajecznica z 6 jaj na szynce od balcerzaka :spoko: oraz pilsik rzecz jasna :piwo: |
Faflonty to te takie pokręcone podroby, czy kij wie co to jest....pewnie ryje zwyczajne.
Niektóre zboczeńce to lubią. Kaszanka ma być czysta. |
Co to te faflonty? Flak? Ja bardzo długo odsmażam kaszankę pokrojoną w plasterki, flak gdzieś znika. :D
To teraz ciacho i kawa. :kawa: |
Lubię dobre kaszanki, ale wyłącznie bez faflontów. A najlepsze takie świeże ze świniobicia, palce lizać :jem:
|
:melisa:
|
Kaszankę we Wierzejkach kupiłem, w grubym flaku, z kaszą jęczmienną, zaraz usmażę z cebulką, trzeba będzie popić Żywcem bez prądu. :jem: :piwo:
|
O, widzę że pijemy :D
|
Kawy :kawa:
|
Kawy!!! :kawa:
|
|
No to Baśki po raz pierwszy, bezalkoholowo, ale grubo! :D
http://static.pokazywarka.pl/i/61802...17/barbary.jpg |
Cytat:
Zaraz się zaczyna, czas otwierać :piwo: |
:kawa: i nie wiem co później. Trzęsę się z zimna pomimo 2 polarów, czapki i ognia w kominku. Chyba pójdę spać. :spie:
|
Nigdzie nie idę, więc już pję :piwo:
|
no właśnie, idę dziś do Baśki, będziem pić :piwo:
|
Baśki dzisiaj, trzeba do cukierni się ruszyć! Wtedy kawa będzie miała większy sens. :D
|
Skoro tak mówisz :kawa:
|
Ale pospałem! :D No to teraz kawa za kawą. :kawa:
|
|
1 na 100 poranne, kawę zmieliłem, ale wybrałem inaczej. :D :piwko2:
|
:nic: poimprezowe. Piwa i whiskey wystarczająco dużo.
|
No Ronnie ślizgnął się rzutem na taśmę, trochę miał szczęścia, że Fu popełnił błąd...
a w ogóle w drugiej części meczu grał fatalnie... To teraz czekamy na jutrzejszy finał z Selbym :spoko: :piwo: PS Niejako przy okazji Ronnie zaklepał sobie miejsce w 16 mastersa. |
Jest gorszy problem, zapomniałem pójść, to przez za długie schody, na dole wiedziałem, że po coś idę, pierwszy ruch do ekspresu, ale nie, za późno na kawę, to kolację sobie zrobiłem i zjadłem, dobrze, że mi przypomniałeś, teraz idę i powtarzam: lodówka w piwnicy, wziąć piwo... :D
|
Ale ile razy po tym trzeba lecieć do kibla, żeby się napić? :sciana:
|
Grzeniu, to się kac wrodzony nazywa. :taktak:
Idę po 1 na 100. :piwo: |
Czemu zawsze po drzemce człekowi pić się chce?
:kawa: przedimprezowa!
|
Bulgocze, więc dolałem przedłużone podwójne espresso i czekam co będzie. :D
:kawa: |
Cytat:
Dzieciaakii! |
|
Byłem na bazarku i zakupiłem za złocisza litr kwasu z kapuchy, przeprowadzam nuklearne czyszczenie kich. ||
http://static.pokazywarka.pl/i/62507...-z-kapusty.jpg |
Cytat:
|
No to piwnicę. Tam z reguły zawsze jest ciemno. :ph34r:
|
Cytat:
Strychy zwiedza się nocą, w środku dnia jest za jasno :> |
Już jechałem i już nie pojadę.
:piwo: |
Idź z nimi zwiedzić strych. :idea:
|
Po dwunastu godzinach snu counter się resetuje :>
Kurna, mam w połowie wolny dzień, nie wiem co ze sobą zrobić... Nie mogę :piwo:, bo zawsze może się wydarzyć coś, po czym będę musiał jechać na zakład. Nie wiem co, ale znając talent moich pracowników, wszystko od zaginięcia młotka, przez podtopienie solą morską służącą do posypywania placu po wybuch nuklearny uzyskany przez zderzenie lenivuum z opierdalanium. Tych dwóch pierwiastków mamy na stanie sporo :haha: Miałem jechać z dzieciakami na sanki, ale starsza złapała jakąś jelitówkę i cały plan spalił na panewkach. Hmm, może się zawezmę i czegoś je nauczę, kwantowej teorii pola na przykład, albo mandaryńskiego... |
Po 12 godzinach snu, :kawa: numer dwa.
|
Suszy po zdrojach?
Ja już wysiorbałem :kawa: |
Tak, napijmy się. :kawa:
|
A skąd masz znać, skoro tobie tylko politykierka w głowie.
Co nie znaczy, żeby sie nie napić :piwo: |
Zawżdy! :piwo:
|
ponieważ nie znam człowieka, to napijmy się :piwo:
|
Ja to oglądam na Eurosport Player. Większość meczy leci na którymś z dwóch kanałów Eurosportu, ale pechowo dziś ani mecz O'Sulliwan - Williams ani trwający jeszcze Jamie Jones - Marco Fu (5:3 dla Jonesa) się nie załapały...
Ronnie wygrał 6:2. Tym samym w całych zawodach stracił jedynie 5 frejmów i pod tym względem jest daleeko przed rywalami :) Inna sprawa, że nie musiał grać z takim Higginsem, jak Selby, ale mimo wszystko świadczy to o jego bardzo dobrej formie :D |
Gdzie to leci?
|
Ronnie w półfinałach UK :piwo:
|
:kawa: pogrillowa.
|
Pedalska! Taka ma być! Ale ta w starbuniu, to już naprawdę jest zboczona, bita śmietanka... :blink:
|
Cytat:
|
O! Całkiem zapomniałem o tym temacie.
Od rana były już 3 kawy i browarek do obiadu. |
|
Po całym i do wyra :piwo:
|
|
Wieczorny pilsik :kolejka:
|
Pada śnieg chyba, słyszę w kratce wentylacyjnej.
:kawa: a ziółka swoją drogą. |
U mnie świeci słońce. I jest zimno. Grudniowy wyż trzyma i puścić nie chce.
:melisa: i spać. http://s30.postimg.org/48m53iknx/ziew.gif |
I co tam u was? U mnie pogoda barowa.
:piwo: |
|
:piwko2: i :spie:
|
|
:piwo:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:54. |