![]() |
:kawa:
|
Dopijamy co mamy. :piwo:
|
:kolejka:
|
|
Cytat:
|
Kurde małpiatek się pokazał. Znaczy lekko nie będzie.
|
Cytat:
To dopiero mix k***a A tymczasem... :piwko2: |
Co kto lubi. Dlatego tyle tego jest.
Co prawda trudno wyczuć czym sie różnią heńki i perły od reszty, a te tzw regionalne praktycznie wszystkie już były kiedyś i zdechły bo nikt tego nie chciał pić (taki syf był) - a teraz wracają i mówią że są super, eko i trendy. I też mają delektantów. Ja pamiętam czasy, jak piwo niepasteryzowane miało trwałość 7 dni, a piło się dzisiejsze. Autentycznie! Teraz taka informacja jest tajna. :sciana: No to cyk :piwo: |
No Wy może nie pijecie, ale moje ulubione są tylko w takowych (tylko Perły i Heinekeny, ew. jakieś regionalne, najlepiej AleBrowar lub Dr Brew) - reszta to śmietnik.
Kończy się, zaraz Perła wjeżdża :piwo: :) |
Wiadomo, ja już zacząłem.
:piwo: A tobie chyba nie wiadomo, że nie pijemy piw z zielonych butelek? Z alu też nie :nie: |
Ilość załączników: 1
Wiadomo, wieczór czas zacząć! :)
|
:melisa:
|
|
|
|
Hej ciecie, żyjecie? Poniedziałek po hejnale już jest.
:piwo: |
|
:piwo:
|
|
Teraz nic lepiej nie pasuje jak pasta o crafcie:
"W****iają mnie już tacy piwosze-neofici, co to ****a całe życie walili harnasie za 1,99 i inne tatry, a teraz nagle koneserzy piw kraftowych. Pół biedy, jak ustawiasz się na piwo w plenerze. Teraz każdy monopolowy musi mieć w lodówkach jakieś ciachany palone, kormorany niskosłodzone i inne żywe bezglutenowe, nabierze sobie taki 6 różnych do siatki i zadowolony nie truje dupy. Ale nie daj boże kup sobie piwo jakiegoś większego browaru. Nie mówię to o obiektywnie ****wych harnasiach, żubrach czy innych tyskich, ale normalnych piwkach typu perła czy Łomża, co to przyjemnie obalić latem bez kontemplacji bukietu smakowego. Zaraz się zaczyna: - hurrr durrr co ty pijesz, koncernowe siki, ***ie tekturo, za tyle samo mogłeś mieć ekokraftowy CIEMNY PRZENICZNY LAGER PILS PALONY JASNY PEŁNY z BROWARU KOCZKODAN, mmm, pacz jakie to dobre, wyliżem jeszcze butelke po wypicu!!!!!!! Nieważne, że 5 lat temu sami spuszczali się nad âperło exportâ, bo okazało się, że istnieje poniżej 4 zł coś nie ***ie żółcią jak harnaś i nie chce się rzygać wypiciu 7. Prawdziwa jazda zaczyna się przy próbie ustawienia w jakiejś knajpie. Lokale z wyborem mniejszym niż 15 gatunków piw kratowych albo belgijskich czy niemieckich odpadają. Rzut oka na kartę wystarczy, i już trzoda: - o, nie ma południowosakosńskiego stouta 16894 IPA uberchmielone 69 IBU z browaru Himmler, wychodzimy, co mie tu jakimś guwnem pizner urkłel chco otruć! Koniec końców po sprawdzeniu wszystkich lokali z jedzeniem lądujesz w jakimś speluno pubie z gównomuzyką i wyborem 10 0000 piw o ****anych nazwach typu âatomowy morświnâ, ânatarcie pszenicyâ albo o nazwach na zasadzie âw **** długa nazwa procesu technologicznego+nazwa wioski, z której jest browarâ -pacz, to je za***isty lokal, to je wybór, mmm, ukraińskie piwo pszeniczne środkowej fermentacji wysokohmielone palone otwartej ekstaktacji w niedomknietej kadzi browaru Jabolon, w schłodzonym kuflu, tak jak mówił Kopyr na blogu, boże, jakie to dobre, mmm⌠I żłopie tą zupę o konsystencji gunwa, co to do niczego nie podobna. To tyle żali na dziś, gorzej jak spotka się dwóch takich januszy koneserów piwa i *******o całe spotkanie, ale to już temat na inną opowieć, jak chcecie, to napiszeâŚ" A więc piąte i sztuczny "Desperados" :) |
Smartek, Ciebie nikt nie lubi, wszyscy pamiętają, że jesteś małolatem :P
Ja sączę Kasztelana Świeże, ani to dobre, ani świeże. :haha: :piwo: |
Czwartego browara sączę, luba wróci za 4h, będę kiepsko wyglądał, ale co tam.
Przypomniałem sobie o starych śmieciach i oto jestem :). Dużo nowych się zeszło? Kto mnie lubi? :P |
Położyłem się nieprzyzwoicie późno, wstałem jeszcze później :w00t:
:kawa:, jak będzie mało, to się weźmie wiadro, łopatę i zrobi drugą... |
Hejnału jeszcze nie było.
|
e no, co wy wyrabiacie, pszeniczniak przedpracowy :piwo:
|
|
Chwilę temu była 8 rano, ale zamknąłem oczy na chwilę :blink:
Za chwilę będzie :kawa: |
|
Nie, no papiery to mam słabe, na wypisie z gastroenterologii mam, żeby między innymi % nie spożywać, cenna sugestia ||, na kawę jeszcze nie mam papierów. :D
|
Ale to choroba, on ma to na papierze. Ze stępelkiem.
|
Edu jest jedyny, który obrał ten kierunek, tego jestem niemal pewien :haha:
|
Mój nałóg alkoholowy praktycznie obumarł, za to nałóg kawowy rozwinął się. :D
:kawa: espresso podwójne. |
A tu impreza trwa w najlepsze... :-) Ciekawe ile chłopaków przez ten czas wpadło w nałóg, a ilu z niego wyszło :-)
|
Ilość załączników: 1
|
Wziąłem też jedną sztukę Namysłowskiego pilsika, co go tu jeden tetryk ze strychu zachwala, zaraz przetestuję, tylko jakieś kanapki na zagrychę zrobię. :jem:
A jeśli chodzi o najważniejsze, czyli o kawę, to zamówiłem świątecznie. ;) Kimbo Aroma Gold 1 kg 1,00 90,00 zł 90,00 zł New York Extra XXXX 1 kg 1,00 102,00 zł 102,00 z |
Ty zawsze naokoło dochodzisz do oczywistych rzeczy.
:kawa: & :piwo: & 8-) |
Byłem w Społem, patrzę, a tam Braniewo chmielone na zimno, no to wziąłem sztukę, lepiący się euro pils z wyczuwalnym chmielem, ale bez wyższej goryczki, nie jest niedobre, ale to za cholerę nie mój smak, przez tą słodową lepkość. O % nic nie wiem, nie widzę na flaszce, muszę założyć okulary do bliży. :blink:
:piwo: /Jest, 5,4%, nawet bez okularów się obyło. ;) //Po połowie butelki mam go dość, język klei się do podniebienia od tego słodu. Prawdziwe pilsy lepsze! |
5,5 na 100 :spoko:
1 na 100 :piwo:
|
:kawa: przedgrillowa.
|
uwaga, otwieramy pomalutku lodówkę, żeby cenne trunki nie wypadły :piwo:
|
|
|
|
Wieczorny deputat :piwo:
|
Staśka przyniosła ze sklepunarogu trójniaka kasztelańskiego
i se sączymy toast2 |
Imprezkę miałem w pracy - jeden z pieców w sąsiedniej hali się zapalił, więc najpierw wszystkich wyrzucili na zewnątrz, po godzinie gaszenia (a dla nas stania na mrozie i wietrze przy gradzie z deszczem) łaskawie pozwolili ukryć się w kantynie.
Tak czy inaczej, 4 godziny opi*rdalania się i picia kawy z automatu. :kawa: Jak jutro mi się zachce, to może wrzucę jakeś zdjęcie. Jak mi się zachce z telefonu foty zrzucić. :szczerb: ==================== Teraz wieczorna :kawa: przedsenna. http://s30.postimg.org/48m53iknx/ziew.gif |
Odkopałem nalewkę z pigwy na miodzie gryczanym sprzed dobrych 5 lat i tak między Namysłowem Pils pobieram :piwo:
|
No jak piwo to piwo :piwo:
|
Lwówek Jankes, ALE niefiltrowane, 4,2%, chmiele czuć, ale do pięt nie dorasta Kormoranowi 1 na 100! :piwo:
|
Ja jeszcze muszę zjazd do garażu skończyć, bo wymiękłem w 2/3, wymiąchał mnie spadek cukru, mam tam żarówkę 200W, to dam radę, mam na placu 2 drzewa i do 70 worków liści rocznie, urok mieszkania prawie w lesie. :sciana:
|
A mnie karcher wymiąchał i to całkiem.
Trza się rozgrzać wosebą z gipsem :kawa: |
Podarowałem sobie odrobinę luksusu, espresso z najlepszego KIMBO wlane do gorącego mleka i posłodzone cukrem trzcinowym Dark Muscovado, po zapierdzielu przy liściach należy się! :kawa:
|
potwierdzam :piwo: pilsikowa uczta podniebienna
|
Eeetam
|
2 podwójne espresso wypiłem niedawno, jak się domyślacie, nie muszę rano wstać, ba, nawet nie wiem, czy się położę. ||
:kawa: :kawa: |
|
Higgins i O'Sullivan odpadli :sciana:
Jestem niepocieszony, pozostaje mi jedynie :piwo: na osłodę... |
Piwną :piwo:
|
Ty pieszczochu znów masz chęć na lewatywę?
|
Niech cię Joanna przyprowadzi do lazaretu.
Mamy tam skuteczną metodykę postępowania w takich przypadkach. |
Dzisiaj leczę się herbatą! Z cukrem i cytryną co jest dla mnie niezwykłe! Nie słodzę od czasu wprowadzenia kartek na cukier! Dolałem sobie do tego nalewki malinowej. Maliny zalewane rumem. Pycha. Za 15 minut Joanna mnie położy, bo chyba proporcje odwróciłem :)
|
:piwo:
|
:piwo: gieje!
|
:kawa: na razie espresso dla efektu, a za chwilę z pedalską pianką, żebym trochę cukru do roboty złapał. :kawa: :kawa:
|
|
:herbatka:
|
Właśnie wstałem z samego rana po tym jak się jeszcze na chwilkę położyłem, więc czas na kawy. :kawa: :kawa:
|
Nie było polotu do zlotu.
A teraz :piwko2: & :spie: |
Cytat:
|
A czemu to nie było w cl?
:kolejka: |
Cytat:
|
Ja muszę kawę zimną wypić, bo się poparzę, kurde, delikatna babka, chciała, żeby mnie nie bolało, a ja mam mordę do oka znieczuloną już 2 godziny. :rotfl:
|
Wypiłem dwie flaszki. Absolut Pears i Absolut Citron.
50 ml każda oczywiście. |
Byłem u sadystki, dobry towar miała, ale chyba z nim przesadziła. :szczerb:
https://www.youtube.com/watch?v=WrNqQNFMzKs Jeszcze poczekam chwilę i :kawa: |
Straciłem rachubę. :kawa:
|
|
A ta woda z miodkiem to przegryziona?
Hejnałowe :piwko2: :spoko: |
tylko herbatka, kafka, woda i miodek :P
|
Cytat:
|
To ja też nasennie :piwo:
|
|
Nasennie mnóstwo chmielu w 1 na 100. :piwo:
|
Zmarzłem na polu, wyrąbałem kawę z gipsem. Teraz czuję się w apetycie na :piwko2:
|
|
|
:piwo: & :spie:
|
|
|
I weź wiertarkę do rozrobienia gipsu.
|
To co? Włączam czajnik.
|
|
:herbatka:
:pepsi: |
|
Picie z małpami prędzej czy później kończy się jakąś orgietką.
|
rzecz jasna :piwo:
|
Słusznie. :piwo:
|
Czas najwyższy napić się piwa.
|
:kolejka:
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:54. |