![]() |
Nie chcę blaszaka, nie mam na niego miejsca. :P
Poradziłem sobie inaczej. Dysk (3TB) powędrował do obudowy w której trzymałem dysk rozszerzający pojemność mojego NASa, ten z kolei tymczasowo do obudowy, z której (też tymczasowo) wyjąłem napęd Blu-Ray. DMDE pracuje przerzucając dane na tenże tymczasowy (14TB), jak już skończy, to dane wrócą na pierwotne miejsce. Dysk 3TB zostaje w nowej obudowie, bowiem to jego stara, fabryczna obudowa (oryginał toshiby) zmarła, przy okazji uszkadzając system plików. Same pliki wyglądają na nietknięte. Jak już całe przemieszczanie się skończy, blu-ray wróci do swojej obudowy, a 14TB do nowej (zresztą takiej samej jak ta poprzednia), już we wtorek - tak przynajmniej obiecuje amazon że dostarczy. :piwko2: do obiadu. :piwko2: po obiedzie. |
Cytat:
U mnie wieje, ale umiarkowanie, w nocy w porywach do 50 km/h, teraz do trzydziestu paru. Piję :kawa: i idę pobiegać. |
:kawa:
|
Dziękuję za takie atrakcje. Przez tę ostatnią awarię wysypał mi się zewnętrzny dysk z torrentami. Nic zrobić nie mogę póki nie przyjdzie nowa obudowa, bo dysk jest dość pojemny i moje pozostałe obudowy go nie obsługują.
:kawa: przedśniadaniowa. |
Cytat:
|
Piątek: wichura była? Była.
Prądu nie było? Oczywiście że nie było. Internetu? Też nie. Sobota: Prąd wrócił? Tak, około południa. Internet? Też, dwie godziny później. Grill? No, wiadomo. Być musi. Niedziela: :kawa: |
Po robocie pojadłem, popiłem, a potem jeszcze rzutem na taśmę wymieniłem światło na LEDowe w jednym pomieszczeniu w piwnicy, na co czaiłem się już jakiś czas ;)
Po robocie wypiłem łącznie ze cztery kawy i herbaty, niby dzień był raczej chłodny, ale słońce swoje robiło i można się było spocić i odwodnić. No to teraz kawa inka na koniec przy książce (jest jesień, to jest pora na książki :taktak:) i :spie: |
Paczam na jakiś film, gdzie się ostro napierdzielają
Przy :piwko2: |
Też właśnie skończyłem, :kawa: a potem pewnie :piwo:
|
:piwko2: po robocie
|
:kawa: pierwsza, w trakcie
|
A ja wróciłem z targowiska , zmarzłem to teraz druga :kawa:
|
Ja piję w odkryciu. Ale na razie :kawa:, bo wróciłem z treningu i się grzeję ;)
|
Piątek. W piątki każdy pije sam i w skryciu?
:kolejka: |
A ja później :) ale pije :kawa: . Za oknem słoneczko ale zimno .
|
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:43. |