![]() |
Cytat:
A tak w ogóle zapomniałbym - kilka tygodni temu skończyłem całkowicie cięcie moich 21 m3 drewna. Wystarczył jeden łańcuch za 11 zł, który po wszystkim został naostrzony porządnie na maszynce i spokojnie może posłużyć (rozciągnięcie, zużycie zębów) na kolejne minimum 10 metrów. Zużywa się może 50% szybciej niż markowy, kosztuje 20% ceny markowego, do zastosowań domowych nie ma się nad czym zastanawiać... Ostatnie :piwo: i idę lulu |
:kawa:
|
A rozkładają się same, jak ciała zwiotczeją? Bo to by było coś.
|
@Grzeniu
Jestem tego samego zdania ;) Dziś choinka kupiona (w sklepach i na targu większe za min. 130 zeta, myśmy z kumplem przytargali ze szkółki fajne duże chochoły za 50 zł/szt.), teraz siedzimy sobie w mojej kotłowni na fotelach z 407-mki (nie ma lipy) i sączymy kolejną perełkę ;) Fotele są automatyczne, trochę za niskie do domu, ale plan jest taki, że zostaną do nich dorobione stelaże oraz będą podłączone do zasilania i tak przerobione, że będą działać bez modułu komfortu :taktak: @KaiQ Na próbę kupiłem na Święta Ahmad Tea ale z importu, ma dobre opinie w sieci, a ja pamiętam ją sprzed lat jako bardzo dobrą. Taki Lipton też lata temu był dobrym, a teraz to siano, ale mam nadzieję, że ta sprowadzana będzie ok. Takie mamy czasy, że w lokalnych sklepach cudów się nie nabędzie. Jak podliczę, ile z upływem czasu produktów zacząłem kupować w konkretnych, specjalistycznych sklepach, 1/3 bo taniej, 2/3 bo choć cena podobna, to jakość lepsza, to wychodzi na to, że już dobrze ponad połowę moich zakupów robię poza moim miastem. A potem lokalni przedsiębiorcy oraz sieciówki dziwią się, że tracą klientów... |
a ja klasyką o tej porze... herbata.
Grypę prawie 5 dni wyleżałem i od poniedziałku dalej chodzę do pracy. Cholerstwo straszne z tej grypy bo mnie nadal kaszel męczy. |
Eksport jest fajna, nie podchodzi mi chmielowa.
Teraz żywczyk :piwo: PS Jutro trza jechać do Dino - mają żywce poniżej dwa zeta (5+5gratis). |
Perła export :piwo:
|
W takiej kolejności? Typowo? No no ... :rotfl:
A u mnie :kawa: |
U nas typowo. Wódka, cola, żona :)
|
żywczyk :piwko2: przed obiadem
|
Wczesna popołudniowa :kawa:
|
:kawa:
|