Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   IMPREZKA ONLINE 2021 I DALEJ, w świetlaną przyszłość !!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/imprezka-online-2021-dalej-swietlana-przyszlosc-98386/)

Jarson 02.08.2024 23:50

Sam po sobie mogę powiedzieć, że bez względu na przygotowanie czy podejście, istnieje jeszcze taki drobny szczegół jak dyspozycja dnia. Czasem składam się do bil podczas meczu w snookera i po prostu wiem, że pewne w nich powinny wpaść - i wpadają. Innym razem czegoś brakuje, nawet trudno wychwycić czego (pewnie gdyby to ocenił zawodowy trener to w pół minuty oceniłby przyczyny) i wpadnie jedno na dwa-trzy średnio trudne czy wręcz łatwe uderzenia.

W bieganiu jest podobnie, a wręcz widać to jeszcze lepiej - plan treningowy zrealizowany, kontuzji brak, warunki dobre, a potrafi być tak, że po pięciu kilometrach zarówno wskazanie tempa na zegarku jak i samopoczucie jasno dają do zrozumienia, że można zapomnieć o spodziewanym i wytrenowanym wyniku - i co zrobisz jak nic nie zrobisz :P

Idze można i należy gratulować świetnego występu na igrzyskach i medalu. Przy tak dużym obciążeniu nawet nie mentalnym a po prostu fizycznym w tym sezonie nie ma sensu marudzić nad wynikiem jednego meczu, który zresztą przez nią i jej sztab będzie rozłożony na czynniki pierwsze i przyda się przy analizie zawodów i dalszym planowaniu.

W najbliższym czasie jeszcze dużo się będzie działo i jestem naprawdę bardzo ciekawy jaką strategię obiorą Iga z zespołem na końcówkę sezonu z US Open na czele.

No nic, idę pobiegać a potem :piwo: bezkofeinowe

grzeniu 02.08.2024 23:35

No ja jak przełączyłem, to zobaczyłem raptem ostatniego gema. Taka obserwacja na szybko - grała jak wczoraj, ale dziś piłki jej wchodziły. My, kibice, oczekujemy, że faworyt/ka musi wygrywać wszystkie turnieje, a których gra. To jest niewykonalne, a turniej olimpijski jest jednym z wielu w sezonie, choć niby najważniejszym, ale tego nie da się tak zaprojektować. Media już nakreśliły jako autostradę do złota, a tu nici. Taki jest sport, i to jest w nim piękne.
A lekkoatleci coś cieniutko, słabiutko. Trudno tam będzie o jakieś medale.

A, to jeszcze browarek, tak już po ostatniej robocie
:piwo:

Jarson 02.08.2024 23:12

No i u mnie coś zapowiadają, ale to takie niepewne, GFS zarzeka się, że będzie lało w sobotę cały dzień, a np. IMGW nie widzi nic...

U mnie dziś dzień dość pracowity to i nie bardzo było kiedy się rozsiąść, nie zerknąłem nawet na mecz Igi, a chciałem zobaczyć, o lekkoatletyce nie wspominając.

Teraz już spokój, choć biorąc pod uwagę jutrzejszą pogodę nie wiem, czy nie warto by pójść potruchtać. Póki co :kawa:

grzeniu 02.08.2024 21:12

Nie wiem, co tam u was, ale u mnie pada już od 10 godzin i ma tak do rana :O Jak u jujka? k***a

Zatem barowo :kolejka:

PS zapomniałem, że tu w piątki nikogo :sciana:

joujoujou 02.08.2024 15:16

:piwko2: do obiadu.

grzeniu 02.08.2024 15:09

zuber :piwo:

joujoujou 02.08.2024 12:45

Druga :kawa:

grzeniu 02.08.2024 12:14

Już zapomniałem, że wypiłem :kawa:

joujoujou 02.08.2024 09:14

:kawa:

siwymariusz 02.08.2024 08:17

:kawa: i śniadanie

joujoujou 01.08.2024 20:50

ArnoldBoczek 01.08.2024 19:57

Nie oglądam igrzysk, a na chleb sam zarabiam.

Ledwo wróciłem z roboczogodzin wielu w jednej firmie, a już dostałem roboczogodziny jutro od 6. rano z drugiej, no to trzeba wstać o 4., bo sam dojazd, to 40 minut. :sciana:

Drynk na wyciszenie, może ze dwa i spać... toast2

grzeniu 01.08.2024 19:21

Nikola Grbić powiedziałby, że Idze zabrakło cierpliwości. Siatkarzom wbija to do głów nieustannie. Nie każdy mecz da się wygrać szybko. Okresu słabszej dyspozycji, gdy niby grasz dobrze, tylko piłki jakoś 'nie wchodzą' nie da się forsować na siłę. Trzeba grę uspokoić i szukać zmian w grze. Olbrzymia ilość niewymuszonych błędów to przyczyna przegranej. Chinka to zauważyła i swoją grą na nie czekała, jak widać skutecznie. Oczywiście sama też miała świetne zagrania, ale to błędy Igi zdecydowały o wyniku.

Walnąłem :kawa: a teraz obalę browara :piwo:

Jarson 01.08.2024 16:53

A widzisz, czyli jednak to czy patrzymy czy nie nie ma najmniejszego znaczenia :haha:

No Iga pod koniec nie grała tragicznie, ale widać było, że rywalka w pierwszym secie zabrała jej masę pewności siebie. Teraz została walka o brązowy medal, który prawdę powiedziawszy w tenisie niewiele znaczy. Zresztą na szczęście nawet i złoto nie jest jakimś największym marzeniem większości tenisistów i tenisistek, to jest sport wysoce samowystarczalny. Ważniejsze, że Iga ma świetny sezon i z tej perspektywy mniej żal złota/srebra.

siwymariusz 01.08.2024 14:44

Mam tak , że ja "pacze" na naszych w TV to przegrywają :) ( zastanawiam się czemu nie obstawiam w STS )
Trochę popatrzałem na Ige i po słabym secie wyłączyłem TV z myślą , że jednak wygra.
A to zonk.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:44.