Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   IMPREZKA ONLINE 2021 I DALEJ, w świetlaną przyszłość !!!! (https://forum.cdrinfo.pl/f5/imprezka-online-2021-dalej-swietlana-przyszlosc-98386/)

- Deckard - 10.05.2026 10:08

Cytat:

Napisany przez siwymariusz (Post 1477803)
No , ale skąd wiesz czy nie ma OC , przecież część z nich to kierowcy ( Ja np. mam dodatkowe ubezpieczenie rowerzysty - pedalarza ) . Są pedalarze źli , ale są też samochodziarze też źli. W tym wszystkim brakuje , kultury z jednej i drugiej strony.
No i żeby nie było , nie jestem jakimś świrem rowerowym .

póki nie zacznie być obowiązkowe OC dla rowerzystów nie zmienię zdania, jeszcze są tacy co przejściem jadą ..

Tak są źli kierowcy wiem , czasami sam się do nich zaliczam , są tez źli piesi - tu czekam kiedy i jak zaczną egzekwować kary za telefon na przejściu itd

cytując klasyka -Trudno znaleźć dobrą opiekunkę do dziecka, ale jeszcze trudniej znaleźć dobre dziecko-

siwymariusz 10.05.2026 08:41

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1477802)
Taa ... albo dwóch jedzie obok siebie i robią peleton.

Pojeździłem, wróciłem, więc czas na :piwko2:

A wiesz , że jak jedzie dwóch obok siebie , to masz krótszą drogę do
ominięcia ich niż, jak by jeden za drugim jechał w parometrowym odstępie.
Ale tylko trzeba to zrobić z zachowaniem ostrożności.

siwymariusz 10.05.2026 08:37

Cytat:

Napisany przez - Deckard - (Post 1477800)
ja nie lubię pedalarzy :nie::nie::nie: ciśnie środkiem drogi taki lub tak ,że go bezpiecznie nie wyprzedzisz.
Musi taki zaznaczyć całemu światu ,że jest użytkownikiem drogi, bo pełnoprawnym będzie jak zacznie płacić OC.

No , ale skąd wiesz czy nie ma OC , przecież część z nich to kierowcy ( Ja np. mam dodatkowe ubezpieczenie rowerzysty - pedalarza ) . Są pedalarze źli , ale są też samochodziarze też źli. W tym wszystkim brakuje , kultury z jednej i drugiej strony.
No i żeby nie było , nie jestem jakimś świrem rowerowym .

grzeniu 09.05.2026 20:07

Taa ... albo dwóch jedzie obok siebie i robią peleton.

Pojeździłem, wróciłem, więc czas na :piwko2:

Jarson 09.05.2026 19:58

Lubię, jak któryś z wielkich tourów leci sobie w tle, wolę to niż słuchać radia. Przyglądam się taktyce, śledzę ucieczki. No i słucham komentarza :spoko:

Dziś dosłownie nie zmrużyłem oka. Wczoraj koło południa szlifowałem, oczywiście do ostatnich poprawek nie założyłem okularów (no doobra, do przedostatnich też :fiu:), no i poszedł opiłek do źrenicy... Na początku nie zauważyłem, ale jak przyszedł wieczór coraz bardziej mi to przeszkadzało, płukanie dało nic. Dotarło do mnie co się stało, jak położyłem się spać i po zamknięciu oczu natychmiast zaczynał narastać ból :P Najbliższe miejsce z SORem okulistycznym - Lublin. Termin - siódma rano (w rzeczywistości zaczęli przyjmować po 9). Cała sprawa zajęła trzy minuty, ale po 27 godzinach dosłownie bez przymknięcia oczu czułem się, jakbym dwa dni nie spał ;) No i rzecz jasna samo grzebanie igłą w oku nieprzyjemne, a nie chcieli jakoś dać znieczulenia ogólnego :haha:

:kawa:

- Deckard - 09.05.2026 19:56

Cytat:

Napisany przez siwymariusz (Post 1477797)
Nie lubisz kolarzy ? :D

ja nie lubię pedalarzy :nie::nie::nie: ciśnie środkiem drogi taki lub tak ,że go bezpiecznie nie wyprzedzisz.
Musi taki zaznaczyć całemu światu ,że jest użytkownikiem drogi, bo pełnoprawnym będzie jak zacznie płacić OC.

- Deckard - 09.05.2026 19:53

Dobry
:kawa:

Mam pytanko , filtruje/zmiękcza ktoś wodę na całe mieszkanie chałupę itd ?
Obecnie mam zwykły dzbanek z filtrem co by można żłopać wodę z kranu .
Ale w przyszłym roku czeka mnie gruuby:( remont z powiększeniem metrażu i się zastanawiam czy jest sens zakłądać magiczny filtr na całą instalacje ?

grzeniu 09.05.2026 10:39

Kolarze spoko, jak wszyscy sportowcy, szacun.
Trochę mnie wkurzają kilkugodzinne transmisje wyścigów, na których nic się nie dzieje, po prostu jadą. Wystarczyłby kwadransowy skrót najważniejszych momentów z sensownym komentarzem (typu start - jakieś np. premie górskie - próby ucieczek - finisz przed metą).
Kiedyś, za młodu, polecieliśmy na Wyścig Pokoju, bo akurat przejeżdżali blisko nas. Czekaliśmy pół godziny, po czym w leniwym tempie przejechało stu chłopa na rowerach. Czekaliśmy tyle, bo tak jechali. I tyle było z wydarzenia.

A teraz :kawa:

siwymariusz 09.05.2026 09:49

Cytat:

Napisany przez grzeniu (Post 1477795)
To jakiś wyścig lgbt+? :hmm:

:kolejka:

Nie lubisz kolarzy ? :D

grzeniu 08.05.2026 23:27

To jakiś wyścig lgbt+? :hmm:

:kolejka:

siwymariusz 08.05.2026 17:36

Cytat:

Napisany przez Jarson (Post 1477791)
:kawa: była w pracy, teraz będzie... druga :kawa: :szczerb:

Giro leci? A no to odpalamy... Stęskniłem się za Jarońskim, ale akurat widzę, że łobuz nie komentuje, to sobie dalej potęsknię ;)

Też liczyłem na Jarońskiego .

siwymariusz 08.05.2026 17:36

Cytat:

Napisany przez superrrmario (Post 1477792)
Jadą, kierownica przy kierownicy, pedał przy pedale...

:D:D:D

superrrmario 08.05.2026 17:26

Jadą, kierownica przy kierownicy, pedał przy pedale...

Jarson 08.05.2026 14:56

:kawa: była w pracy, teraz będzie... druga :kawa: :szczerb:

Giro leci? A no to odpalamy... Stęskniłem się za Jarońskim, ale akurat widzę, że łobuz nie komentuje, to sobie dalej potęsknię ;)

siwymariusz 08.05.2026 12:45

Była :kawa: , zaraz obiad będzie i po :piwo: do Giro d'Italia .

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 21:59.