![]() |
Cytat:
Huntkey . |
Cytat:
zobaczę, jak się sprawdzi w praniu. tym, którym zależy na kasie, polecam darować sobie ładne obudowy za 140 zeta z zasilaczami codegen i kupić markowe obudowy modecom. kosztują około 50-60 zł więcej, ale mają 3 letnią gwarancję na obudowę i zasilacz. |
mam tego modecoma niebieskiego, prawda jest taka, ze na poczatku rzeczywiscie jest cichy...ale potem juz wcale nie...
w obecnej chwili jest najglosniejszym elementem u mnie w budzie.....a mialo byc tak pieknie... chiefteki sa chyba cichsze... niebieskie swiatelko? niby ma... ale sa to dwie LED w wentylku z tylu....strasznie slabe to swiatelko jest, w porownaniu z akasa blue fan to wymieka... napiecie trzyma prawidlowo, no i pelno wtyczek jest :) |
Cytat:
HuntKey HK300-XP Graphite, PFC, SATA, UltraSilent spokojnie wystarczy (ok. 250 Pln tera) Jest :spoko: (klawy jak cholera) i chyba nie muszę wspominać, że u mnie uciąga dużo więcej i mocniejszych podzespołów niż u Ciebie ;P |
Taki mały OT... na co zakłada się pierścień przeciwzakłuceniowy? Na ten dodatkowy czterożyłowy przewód zasilania?
|
Właśnie kupiłem tego Chieftec'a HPC-360-302 DF, i jestem zadowolony. Jest dość cichy, choć po chwili, jak się rozgrzeje, wiatraki trochę przyspieszają. Dobrze utrzymuje napięcia zasilania (o ile można wierzyć programowi monitorującemu). Poprzedni (standardowy Tracer/Megabajt) pracował na granicy wydajności - stąd wymiana.
Próbowałem też nowego Chieftec'a (robionego przez Deltę) z 12-cm wiatrakiem, model GPS-350BB-101L. W porównaniu z poprzednim ma nieco gorsze osiągi elektryczne - mniejsza moc, Passive PFC, a hałas, jak mi się wydaje, był podobny. Po rozgrzaniu zasilacza wydawało mi się, że wiatrak przyspiesza i nie jest już taki cichy. |
Cytat:
Bo ja mam tez 360 ,tylko ze z jednym wentylatorem i jest "cieplo" :mruga:. |
Ja już podjąłem decyzję co do zasiłki
CHIEFTEC 360W Dual Fan z aktywnym PFC - już niebawem go będę miał ! polecam ten artylkuł odnośnie zasilaczy http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=34392 ^(szczególnie na drugiej stronie będzie kilka ciekawych linkw do testów) |
http://www.angela.pl/index.php?actio...IDKategorii=67
ja polecam Chieftec HPC-360-202 za 199.00 pln :) kupilem go w tym sklepiej co podałem linka powyzej :) |
Cytat:
Jak się uda to za 200zł Bedę maił HPC-360-202 Dual Fan i przede wszystkim z AKTYWNYM-PFC :) |
A ja proponuje ChiefTec 420, mam go i polecam! Cichy, wydajny, niezawodny, mailem 360 ale sie grzala jak smok i mi strasznie tem w budzie podnosila. Jak chieftec tylko 420 ;)
pozdro |
Cytat:
Niestety, bez tego wiatraka w obudowie jest CIEPŁO (nie mierzyłem, ale ciepło!). W związku z tym kupiłem jednak nowy wiatrak (Cooler Master z dwoma łożyskami kulkowymi - mam nadzieję, że będzie cichszy i bardziej trwały), i zainstalowałem regulator prędkości obrotowej. Dzięki temu mam dodatkowy przedmuch przez obudowę, a jednocześnie jest trochę ciszej - te dodatkowe wiatraki nie muszą chyba kręcić się z prędkością maksymalną. |
Polecam odwiedzić forum:
http://forum.tweak.pl/viewforum.php?...b8e2c0f154df59 Aha, radze nie zakładac nowego tematu tylko poszperac po starszych. |
Cytat:
|
Cytat:
1. 360 wat chieftec dual chanel pod warunkiem że niedasz gf 6800 w przyszlości 2. polecam 420 wat chiefteca będziesz mieć zapas mocy...przy extreme o/c bezwględnie 420 wat....mi 350 watowiec niewyrabia a mam troszkę cięższy konfig od twojego... |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 18:45. |