Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.09.2004, 22:45   #241
-Sid-The-Rat=>
Kocham Paskudy, Świntuszę

Avatar użytkownika -Sid-The-Rat=>

Data rejestracji: 30.03.2002
-Sid-The-Rat=> niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
to ze tepsa nie powinna sie juz reklamowac tylko zaczac dbac o wizerunek to wie chyba kazdy - tylko nie managerowie tepsy

przedostatnie posuniecia - podniesienie predkosci, dywersyfikacja ofert, poprawienie [naprawde!] funkcjonowania partyline bardzo poprawily wizerunek tepsy - lacza adsl byly naprawde atrakcyjne cenowo, obsluga klientow poprawila sie, generalnie zyc nie umierac
no i nagle 1 wrzesnia i agresja france telecom na polske - wszystkie zabiegi ostatnich kilku miesiecy ..uj strzelil

a co do lacz 300-500kbps za 50 zeta, jeszcze z telefonem.. wszsytko pieknie, tylko w bajkach - ludziom sie wydaje ze internet nic nie kosztuje.. a niestety jest na odwrot, samo utrzymanie kabelkow to majatek, centrale, soft, pracownicy - to wszystko sklada sie na koszta, ktore po prostu sa wieksze niz 50 zeta na jednego usera
i nie jest to polski wymysl - wszedzie ceny lacz ksztaltuja sie w okolicy 100 zeta za stalke [predkosc nie jest juz tak istotna, spora czesc operatorow zachodnich ma zreszta limity, czesto jeszcze gorsze niz 5gb/mies] - bo jest to granica oplacalnosci

a co do 35% rezygnujacych - niewiele znam osob ktore majac do tej pory 640 zgodzilo by sie na 5gb kaganiec a potem 32kbps, bardzo niewiele - a osob w takiej sytuacji jest 35% sposrod wszystkich userow neo - to ze na limit godza sie ci co maja 128 lub 320 - to inna sprawa, podpisali taka umowe, ocenili ze im ta oferta odpowiada, ci z 640 przyzwyczaili sie do wolnosci ktora teraz traca, to moze byc rownoznaczne z utrata przez tpsa klienta - zwlaszza ze coraz wiecej osob widzi ze te 40 zeta miesiecznie na abonament telefoniczny to jakas kpina i chetnie by sie tego balastu pozbylo
tepsa dostarczyla im powodow [moja rodzina rezygnuje wogole z uslug tepsy w momencie jakiegokolwiek zamieszania z 640 - mamy osiedlowke, ktora za przyzwoite pieniadze zapewni przyzwoity komfort, a telefon to jest komorkowy...]

ps. w ramach komentarza:
http://www.frazpc.pl/b/81639

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.09.2004, 22:47   #242
/||\aster
tranceaddict

Data rejestracji: 12.05.2003
/||\aster zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
a ty naturalnie wiesz wszystko na temat serwerow[?] tepsy i mozesz rzucac takie brednie w kosmos..

testy ktore podales sa delikatnie mowiac niedopracowane.. odpalalem to kiedys w pracy, na 4mbit laczu, chwile wczesniej sciagalem tam plik z predkoscia >400KB/s, a co pokazal test? 540kbps... [lacze bylo puste] - do luftu z takim testem, nie wiem co on mierzy, i komu tak naprawde takie cos potrzebne..

pozatym.. za***isty test predkosci ktory korzysta z serwera w stanach.. moze jakis ze 2-3 tys kilometrow blizszy? wszystkim pozadajacym takich wrazen jak pomiar lacza polecam serwery MS - sciagnijcie np service pack czy inna paczuszke - nigdy nie mialem problemow z osiagnieciem maksymalnego wysycenia lacza - czy to w domu czy w pracy
u mnie to samo na dslreports pokazuje mi ze mam tak
max DL - 780kbps
max UP - 140 kbps

a w rzeczywistosci to jest tak
max DL - 450KB/s staly 380KB/s
max UP - 30KB/s staly 30KB/s

btw. od trzech tygodni chodze na kurs CISCO na CCNA, bardzo fajny duzo rzeczy mozna sie nauczyc, i jak go skoncze to zarobki w granicach $45000/rok
/||\aster jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2004, 22:56   #243
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Nie zgodzę się, że internet nie może być tani. Może podane przeze mnie ceny to tylko moje marzenia, ale pamiętam realia ze swojego pobytu w Stanach. Miesięcznie płaciło się abonament za telefon od około 5 do 30$ i w tej cenie były darmowe rozmowy w jakimś tam obszarze (ale wcale nie małym, bo wieki spędziłem gadając przez telefon z kumplem który mieszkał kilkaset kilometrów ode mnie) oraz darmowy internet o prędkości od kilkuset to kilku milionów bajtów. W niektórych miejscach za to wszystko płaciło się dokładnie 5 dolarów miesięcznie. Jak więc widzisz internet może być tani. I niech mi też nikt nie mówi, że te ceny to ze względu na ilość odbiorców i rozkładające się na większą ilość odbiorców koszty. Firmy te funkcjonowały jedynie na danych obszarach, rzadko większych od Polski jako całości. A jednak jakoś sobie radziły i mogły oferować dobrze działającą usługę, za przyzwoitą cenę. U nas również mogłoby być podobnie. Mogłoby...

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2004, 23:16   #244
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez -Sid-The-Rat=>
a ty naturalnie wiesz wszystko na temat serwerow[?] tepsy i mozesz rzucac takie brednie w kosmos..

testy ktore podales sa delikatnie mowiac niedopracowane.. odpalalem to kiedys w pracy, na 4mbit laczu, chwile wczesniej sciagalem tam plik z predkoscia >400KB/s, a co pokazal test? 540kbps... [lacze bylo puste] - do luftu z takim testem, nie wiem co on mierzy, i komu tak naprawde takie cos potrzebne..

pozatym.. za***isty test predkosci ktory korzysta z serwera w stanach.. moze jakis ze 2-3 tys kilometrow blizszy? wszystkim pozadajacym takich wrazen jak pomiar lacza polecam serwery MS - sciagnijcie np service pack czy inna paczuszke - nigdy nie mialem problemow z osiagnieciem maksymalnego wysycenia lacza - czy to w domu czy w pracy
a o serverch tpsy troche wiem bo je serwisowalem kiedys a jak ten test ci sie nie podoba moze ten
http://www.speedtest.gtelnet.net/
legion jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 03.09.2004, 23:49   #245
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
a o serverch tpsy troche wiem bo je serwisowalem kiedys a jak ten test ci sie nie podoba moze ten
A mi sie najbardziej poboba test w postaci odpalenia FTPa i podziwiania i mi rowniez 80 KB zamiast jakiegos watpliwie poprawnego wyniku z byle strony.

Nie wiem jakie wrunki techniczne ma TPSA, ale ma takie takie zeby zapewnic wszystkim moim znajomym 80 KB downloadu (mierzone na szybkich FTPach). Wiec 640 to nie mit - to rzeczywistosc.

A tak wskazuje moj router, chociaz to tez jeszcze inna predkosc.

Data Rate DL 768 UL 192 kbps.
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 04.09.2004, 00:13   #246
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
no Sid, ciesze sie ze jednak kablowa dotarla do Ciebie
nie wiem jak to wyglada w wawie, ale w poznaniu to bajka - i nawet majac o polowe wolniejsze (w tej chwili) lacze od neo 640 za chiny bym sie nie zamienil - serwer osielowy (wlasciwie polpoznaniowy), dwa komercyjne konta pocztowe, miejsce na stronke... it o nie po 5 MB tylko po 100 z miekka quota i jeszcze pare bajerow z ktorych nie korzystam - serwer dc++, kilka serwerow gier... dodatkowo 59 kanalow TV i to wsio za cene nizsza niz "wspaniala" oferta telepsow

wspolczuje wszystkim skazanym na telepsy to co wyrabiaja radiowki, kablowki itp to bajka a jak ich zabraknie w danym terenie to zawsze pozostaje netia... niestey przez telepsy doprowadzona do bankrudztwa, ale nadal sie dzielnie trzyma & keep up good work!
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.09.2004, 09:20   #247
Pagerus
.: Zapracowany :.

Data rejestracji: 23.01.2003
Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
Nie zgodzę się, że internet nie może być tani. Może podane przeze mnie ceny to tylko moje marzenia, ale pamiętam realia ze swojego pobytu w Stanach. Miesięcznie płaciło się abonament za telefon od około 5 do 30$ i w tej cenie były darmowe rozmowy w jakimś tam obszarze (ale wcale nie małym, bo wieki spędziłem gadając przez telefon z kumplem który mieszkał kilkaset kilometrów ode mnie) oraz darmowy internet o prędkości od kilkuset to kilku milionów bajtów. W niektórych miejscach za to wszystko płaciło się dokładnie 5 dolarów miesięcznie. Jak więc widzisz internet może być tani.
Ok Andrew - ale u nas nie Ameryka... i dobrze Znasz moje nastawienie do nich Chociaż wiadomo - necik mógłby być tańszy... Ale my jak zwykle narzekamy - płacimy za dużo, mamy za wolne transfery... itd. Jak już wspominałem - słyniemy na świecie właśnie z tego narzekania... ech... a potem inwestorów nie ma... bo nie przyjadą - bo będziemy narzekać na nich i w ogóle
Stary 06.09.2004, 09:22   #248
Pagerus

Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>Pagerus niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez nimal
wspolczuje wszystkim skazanym na telepsy to co wyrabiaja radiowki, kablowki itp to bajka a jak ich zabraknie w danym terenie to zawsze pozostaje netia... niestey przez telepsy doprowadzona do bankrudztwa, ale nadal sie dzielnie trzyma & keep up good work!
No ja czekam na cudowny dzień - kiedy do Wrocka zawita Netia ze swoją ofertą - w końcu - konkurencja musi być
Stary 06.09.2004, 10:01   #249
*Vojtas*
USER FRIENDLY?

Data rejestracji: 15.02.2004
*Vojtas* zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
No mnie się podoba i to bardzo (40 zeta za miesiąc). Żyć nie umierać.
Dołączone obrazki
A jednak! Limit na Neo 640!!!!!!!-test.gif 
Stary 06.09.2004, 10:26   #250
ThanatoS
Silent Hunter ;)

Data rejestracji: 18.05.2002
ThanatoS zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
A to do ciebie Dialog nie dochodzi we Wrocku?
ThanatoS jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.09.2004, 11:42   #251
Pagerus

Cytat:
Napisany przez ThanatoS
A to do ciebie Dialog nie dochodzi we Wrocku?
Tylko kogo o to pytasz Mnie?
Stary 06.09.2004, 12:51   #252
CDLANDPLUS
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.08.2004
CDLANDPLUS w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
zadnego limitu dla neo 640

Cytat:
Napisany przez czero
O zesz!!!
Od kiedy ten limit ma byc wprowadzony??
Gdybym tylko mogl to bym zrezygnowal z tej opcji i zaczal rozgladac sie za Dialogiem, ale neo mam od czerwca, wiec pewnie czeka mnie jeszcze prawie rok meki z limitem.
Bo jak teraz zrezygnuje to i tak musze do konca umowy placic 50 zl/mies.
Skad Wy wszyscy macie takie informacje o limitach Czy ktos probowal sie dowiedziec czegos na ten temat ? Chyba nie. Limit bedzie, ale na neo 1 MBit i 512 kb - czyli na dwoch nowych opcjach ktore sa dostepne od wrzesnia. Nie jest prawda ze beda limity na neo 640 i ona automatycznie nie przyspieszy do 1 MBit. Kazdy kto juz ma umowe bedzie ja mial na dotychczasowych zasadach, czyli nie bedzie ZADNEGO LIMITU na tym co juz jest. No chyba ze zechcecie miec neostrade 1 MBit to wtedy zmieni sie umowa i do konca roku promocyjnie bedzie po 15 GB miesiecznie, po tym okresie 5 GB na miesiac. Wszystkiego sie dowiedzialem w tepsie, zapewniono mnie ze na 100% nie bedzie limitu dla neo 640.
CDLANDPLUS jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.09.2004, 12:56   #253
Pagerus

Cytat:
Napisany przez CDLANDPLUS
Skad Wy wszyscy macie takie informacje o limitach Czy ktos probowal sie dowiedziec czegos na ten temat ? Chyba nie. Limit bedzie, ale na neo 1 MBit i 512 kb - czyli na dwoch nowych opcjach ktore sa dostepne od wrzesnia. Nie jest prawda ze beda limity na neo 640 i ona automatycznie nie przyspieszy do 1 MBit. Kazdy kto juz ma umowe bedzie ja mial na dotychczasowych zasadach, czyli nie bedzie ZADNEGO LIMITU na tym co juz jest. No chyba ze zechcecie miec neostrade 1 MBit to wtedy zmieni sie umowa i do konca roku promocyjnie bedzie po 15 GB miesiecznie, po tym okresie 5 GB na miesiac. Wszystkiego sie dowiedzialem w tepsie, zapewniono mnie ze na 100% nie bedzie limitu dla neo 640.
Jakoś nie mogę sobie przypomnieć aby ktoś tu mówił o limicie na neo 640... Ale jeśli była mowa to mnie oświećcie...
Stary 06.09.2004, 13:48   #254
_Neoo_
Hit me if you can!

Data rejestracji: 27.05.2002
_Neoo_ zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez CDLANDPLUS
Popatrz na post nr. 219. Tak pozatym to hyba nie czytałeś całego wątku zbyt dokładnie, chociaż przyznaję ze tytuł topicu moze mylić, ale jego treść już nie.

Polska strona o BSG | Napisy do serialów SF | Credo
_Neoo_ jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 06.09.2004, 14:37   #255
Sikor_27
Nowy na forum

Data rejestracji: 14.02.2004
Sikor_27 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Pagerus
Jakoś nie mogę sobie przypomnieć aby ktoś tu mówił o limicie na neo 640... Ale jeśli była mowa to mnie oświećcie...
Nie trzeba szukac oswiecenia u ludzi, wystarczy przeczytac tytul watku. Nie czytalem wszystkich postow, ale w kilku pierwszych pisza ludzie co juz maja neostrade i sie boja ze zostana wprowadzone limity, wiec wypowiedz CDLANDPLUS jest absolutnie trafna i na miejscu. Limity dotycza tych co zawieraja nowe umowy z tepsa na nowe opcje neostardy i tych co sobie zmienia z 640 na 1 MBit i z 320 na 512. i wreszcie ludzie nie przy******ajcie sie do wszystkiego co ktos napisze, co innego wypisywac bzdury, co innego wyprowadzac z bledu.
Sikor_27 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: