![]() |
Ilość załączników: 2
NetMeter na szczescie podaje na bierzaco 100% sprawdzone dane nt. "zagrorzenia limitowego" :)
dla zainteresowanych - program w zalaczniku :) |
ja jak zainstalowalem net limitera to ze tak powiem jakos ten programik obcial mi transfer... tzn jak go zainstalowalem i wlaczylem automatycznie rozloaczyl mi sie osiolek... i chociaz strony mi otwieralo ale gg tez wylaczylo...
ale nie wchodzilem w szczegoly bo bylo juz bardzo pozno... ale taki fajny zonk na sam poczatek... hehe narazie korzystam z DU Metera juz kilka ladnych miesiecy ale chcialem zobaczyc tego net limiter'a na pierwszy rzut oka taki mi sie nie czytelny wydawal... |
Cytat:
|
A to moje ;)
...Rodzaj i opcja usługi: Neostrada TP w opcji 640 kb/s Ilość pobranych danych: 20,95 GB do dn. 26.08.2004 Alerty: Transfer testowy liczony od 17 sierpnia. Transfer dla Państwa usługi jest liczony testowo od 17 sierpnia lub od dnia udanej instalacji jeśli nastąpiła po 17 sierpnia :> |
a ja teraz mam tak :)
Rodzaj i opcja usługi: Neostrada TP w opcji 640 kb/s Ilość pobranych danych: 0,00 KB do dn. 01.09.2004 |
Cytat:
Heheh dzisiaj w telepunkcie przedłuzyłem umowe na kolejne 12 m-cy bez limitu. Tak jak napisałem na gorze nalezy to zrobic 30 dni przed upływem terminu umowy. Dotyczy to osob majacych umowe przed 1 wrzesnia 2004 :D |
no i brawo :) dobrze chociasz ze ty zdazyles przed limitami ;)
|
wiecie, co myślę?
że tepsa zrobiła nas w balona. za kilka tygodni ogłoszą, że opcja 1024 jest bez limitu. i okaże się, że ta cała gadka była tylko po to, żeby zmobilizować tych, którym się kończy umowa do jej przedłużenia... |
podsumowanie
W zwiazku z tym ze jak narazie tp niema zamiaru [narazie] nic dalej podnosic ani nie przycinac takze czas na podsumowania
bylo neo 512kb/s ~ 150zl nolimit neo 128kb/s ~ 100zl limit 5gb jest neo 1024kb/s ~ 150zl limit 5gb eo 512kb/s ~ 100zl limit 5gb neo 128 kb/s ~ 60zl limit 5gb czyli limity w gore ceny w dol, skoro poroznili transfery i ceny to mogli by tez rozroznic limity :bicz: |
Witam!
Ufff udalo mi sie... umowa miala sie skonczyc 1.10.04 dzis jest 2.09, wiec mniej niz miesiac.. ale sie udalo... przedluzylem umowe na 12 miesiecy podobnie jak miles :) NO LIMITS!!! Cytat:
Pawel_K bylo 640 a nie 512 i 360 nie 128 :D |
Cytat:
|
1. gdy byla tylko "512" to wtedy weszla "128" i przez pewien czas tak bylo,
potem byly "migracje" itp ale ja dla czytelnosci zostalem przy tym co bylo na dawnym samym poczatku bylo i co jest teraz [o wiele lepiej widac relacje cena-przepustowosc] 2. nierozwiazana sprawa z vat [czy 0% czy 22%] moze nam sprawic psikusa takze postanowilem "zaokraglac w gore" tak dla sw. spokoju :) |
swoją drogą tpsa musi mieć ogromne wpływy w rządzie.
zobaczcie - zamiast obniżyć cenę za swoją usługę, załatwili sobie odpowiednią ustawę... :P |
jadę tepsę, umowę mam sprzed 1 września , i staram się im wmowić że moja umowa pozwala na migrację na wyższy pakiet bez ograniczeń w końcu na logikę ujmując mam takie prawo bo podpiusalem regulamin przed 1 września i on mnie obowiązuje gość z tepsy się zawiesił i niewie co powiedzieć hehe dobrym prawnikiem bym był odpowiem wam co mi powiedział cham:)
poprawka facet się zwiesił i odesłał mnie do telepunktu abym się tam upewnił bo faktycznie mam prawo takie:) |
Witam!
Zebys sie nie zdziwil jak Ci podwyzsza bez limitow, a potem cofna umowe, bo sie okaze, ze zostala zawarta niezgodnie z obowiazujacym regulaminem i... albo zostaniesz przy opcji z limitem, albo w ogole bedziesz musial zrezygnowac... o ile nie wytocza Ci sprawy o swiadome wprowadzanie w blad. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 15:18. |