![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ciesze sie za masz taka rodzine
ciesze sie ze pomagasz innym nie ciesze sie bo jak ciebie to dotknie to pewnie nikt ci nie pomoze
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Guru
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Cytat:
Chyba to aluzja do innego tematu (jeśli dobrze pamiętam ?) - bo jeśli nie, to nie rozumiem, co to ma do rzeczy .... Zgadzam się z wypowiedziami kolegów: @czero, @REi, @nimal, a nawet @andrzejj9. Skoro koledze w życiu się udało - to można mu tylko pogratulować i cieszyć się jego szczęściem. Czy to coś złego że ma dobrą żonę, fajną teściową i zdrowe dzieci ?? Wiem, że panuje stereotyp, że np. teściowa to tylko i zawsze zło totalne - ale to po prostu zły stereotyp (co nie oznacza, że nie ma złych teściowych - niestety jest ich sporo !) Można też tak troszeczkę po ludzku ...pozazdrościć - oczywiście, o ile nie przejdzie to do totalnej zazdrości i zawiści. Sam mam kolegę - jeszcze z podstawówki - wtedy - to ja miałem lepszą sytuację finansową, pełną rodzinę itd. Ale minęły lata - on poszedł do przodu - co prawda w innym kierunku niż ja (po technikum bez matury do pracy) - ale ma pracę (wymarzoną, pewną i nieźle płatną !), żonę, dziecko, samochód i planuje kupić mieszkanie. I oczywiście trochę mu zazdroszczę - szczególnie, że był moment, że mu pomogłem dość dużo - i niestety szacunku i takiej ludzkiej wdzięczności raczej się nie doczekałem Ale cóż trzeba się umieć w życiu ustawić, poradzić sobie. Oczywiście nie kosztem innych. A co do niektórych wypowiedzi - to jak ktoś napisał - to polska przypadłość - zazdrość do krwi. Cóż - dlatego też w moim pierwszym poście napisałem, że z tą wizją pięknego kraju to jakoś się nie mogę zgodzić ![]() Pozdrowienia ro29 P.S. A ja - cóż - jak się tak zastanowię - to jak napisał @thomascamel - nie jestem chyba szczęśliwy niestety ![]() Ostatnio zmieniany przez ro29 : 07.12.2005 o godz. 12:24 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
@ro29, trochę luzu i poczucie humoru jeszcze nikomu nie zaszkodziło
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Guru
![]() |
Cytat:
![]() ro29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Always newbie
Data rejestracji: 14.11.2003
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#21 | |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Cytat:
![]() ![]() jasne, że się cieszę ze szczęścia Czołgisty ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Always newbie
Cytat:
Pomyśl sobie (niezależnie od tego, czy to prawda), że wszystko co Ci się przytrafia jest dla Ciebie dobre. Że nawet jak jesteś połamany - to po to, żeby mieć czas na przemyślenia czy spotkać kogoś ciekawego w szpitalu itd. Polecam historyjkę o białym koniu
![]() |
![]() |
#23 | |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() odstaw te prochy bo to niezdrowe ![]() ps. mojej mamie też brakuje - na leki wydaje jakieś 600 zeta/m-c gdybyś mógł pomóc, też bym ci podziękował... ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny. pozdrawiam ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez woitas : 07.12.2005 o godz. 12:51 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | ||
Guru
![]() |
Cytat:
Rzadko który rachunek wywołuje zadowolenie - tylko, że ja może będę tutaj trochę przekorny - taki rachunemk można po prostu przewidzieć - przecież można odczytać sobie co jakiś czas licznik i wie się ile się będzie miało do zapłacenia ! To tak jak z telefonami - ja zazwyczaj zapisuje sobie gdzie ile dzwonię (tzn. kiedyś zawsze zapisywałem !!!) - i wiem ile będzie +/- do zapłaty za stacjonarny telefon. Oczywiście ktoś może stwierdzić, że lepiej zdenerwować się raz na miesiąc czy dwa niż co tydzień - ale to już kwestia podejścia ![]() A to wszystko też piszę dlatego, że wiele już razy spotkałem się z takim podejściem (np. sąsiadki) - przyszło rozliczenie wody czy energii i szok !! A przecież - np. takie zużycie wody można sobie samemu obliczyć i wie się ile będzie do zapłaty. Można także co miesiąc kontrolować licznik i przewidzieć np. niedopłatę. Cytat:
Ale niestety tak się wszystko ułożyło - w części z mojej winy, ale nie tylko - że gdzieś po drodze ten optymizm straciłem. I jakoś nie mogę się dziś zgodzić z tym, że wszystko co nam się przytrafia jest dobre. Może raczej jest tak, że wszystko co nas dotyka - uczy nas czegoś, daje nam doświadczenie - i od nas zależy, czy wyciągniemy z tego wnioski i naukę na przyszłość ![]() I czy nas to wzmocni czy osłabi .... Pozdrawiam ro29 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz
Data rejestracji: 30.11.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
@ro29 a Znasz jakiś sposób, aby zimy nie było i tych rachunków za gaz?
![]() przewidzieć owszem można a zapłacić i tak trzeba. jeśli chodzi o dzwonienie, zużycie energii elektrycznej, wody to można zawsze uważać i sporo zaoszczędzic. oszczędzanie na ogrzewaniu można przepłacić zdrowiem - z tego powodu tak się czepiam tego gazu. ale co tam! aby do wiosny a ta przed nami! - trzeba być optymistą i szczęśliwym jak @Czołgista (nawet bez wspomagania ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | ||
Guru
![]() |
Cytat:
![]() Więc jak widzisz podczucie humoru to ja mam ![]() A te moje stwierdzenie to zawsze pada jak ktoś narzeka na nasz klimat - co prawda ja też narzekam i to czasem bardzo - ale z drugiej strony wpływu na to ogólnie nie mamy - tylko możemy się do tego przystosować, dostosować itd. Cytat:
ro29 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
.:Obey Your Master:.
Data rejestracji: 18.12.2003
![]() |
@ro29, przewidzieć można ale co na to spółdzielnia. W zeszłym roku kiedy odgórnie nakazano wszytskim rozliczanie się z wody na podstawie liczników. Spółdzielnia była zadowolona bo sama dostarczała liczniki za które należało zapłacić. Pod koniec roku okazało się, że po podsumowaniu, zuzycie wody w porównaniu z odczytem liczników jest prawie 3 krotnie większe. Długo nie myśląc wysłano do członków spółdzielni pismo w sprawie niedopłaty za wodę. Oczywiście było to niedozwolone, więc podnieśli cenę za kubik wody o 100 %.
I jak w takich warunkach można coś przewidzieć ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Always newbie
Cytat:
Tylko, gdybyś tam mieszkał, to nie podobałyby Ci się upały czy inne rzeczy. Wszystko zależy od postrzegania świata - trzeba skupiać się na pozytywach )(looknij na początek postu Czołgisty - to jest dokładnie to co mam na myśli). @ro29 Nastolatkiem to ja byłem naście lat temu - a optymizmu mi z wiekiem przybywa ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Guru
Data rejestracji: 05.06.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
sadze ze jest wiele osob ktore by mu pomogly nawet z tego forum. po za tym on docenia to co dostal, potrafi sie tym cieszyc i raczej nie pozwoli ten na gorze, aby bylo zle ![]() trzeba doceniac to co sie ma ![]() ![]() a z problemami nawet tragicznymi mozna sobie poradzic majac wsparcie ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 | |
Guru
![]() |
Cytat:
U nas jest tak (spółdzielnia Osiedle Młodych w Poznaniu - chyba jedna z największych w Polsce ![]() Oczywiście inną kwestią jest, że główny licznik pokaże więcej niż poszczególne - wtedy dopłaca do tego spółdzielnia ...czyli wszyscy mieszkańcy. I dlatego mamy wysokie opłaty za tzw. eksploatację (chociaż jak się porówna z komunalnymi czy TBS'ami - to i tak jest dobrze = względnie taniej). Natomiast przewidzieć do końca to się nie da opłaty za ...ciepło ![]() Najgorsze jest jednak to - co już napisałem - możesz mieć zakręcony kaloryfer cały rok - a i tak coś Ci naliczy. A drugi problem to też jest taki - że w całości opłaty za CO - większość to tzw. opłata stała niezależna od zużycia.... @Wawelski - ja też nastolatkiem byłem naście lat temu - i jakoś niestety z wiekiem optymizmu mi ubywa .... Pozdrowienia dla wszystkich - optymistów, pesymistów oraz realistów !!! ro29 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|