Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.12.2005, 15:07   #1
Air
.:Obey Your Master:.

Data rejestracji: 18.12.2003
Air zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez ro29
Witam !
rozliczenia na podstawie tzw. podzielników na kaloryferach - wyparowuje to czy grzejesz czy nie - a to co płacisz zależy np. w pewnym stopniu od zużycia sąsiadów - bo na podstawie zużycia całego bloku i głównego licznika ustala się ile wypada na taką "podziałkę" I raz np. zdarzyło się nam, że zużyliśmy więcej, a mieliśmy ...niewielką
U nas są już elektroniczne. Te z tą niebieską cieczą o których piszesz to naprawdę super wynalazek
Air jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.12.2005, 18:19   #2
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Air
U nas są już elektroniczne. Te z tą niebieską cieczą o których piszesz to naprawdę super wynalazek
Witam !
A te elektroniczne - to też podzielniki na kaloryferze (tak jak te z cieczą), czy liczniki na rurze ?
Rozumiem, że wtedy liczą jak się grzeje - a nie tak jak te cieczowe, gdzie czy grzejesz czy nie to i tak coś wyparowuje

Cytat:
Napisany przez pawelblu
Ciekawe ze Twoja szczesliwosc objawila sie wlasnie w 14. rocznice powstania Radia Maryja ... TO CUD GODZIEN KANONIZACJI OJCA DYREKTORA !!
Cóż - niestety jakoś ta rocznica nie napawa mnie radością (a tak dla wyjaśnienia to przypada dokładnie jutro) - tylko, że już dziś w TVTrwam świętują na całego
Oczywiście znam takich, dla których to najważniejsze wydarzenie tygodnia ....

Ale może nie ciągnijmy tego tematu (mam na myśli Radio Maryja) - chyba po prostu nie warto.

Pozdrawiam
ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2005, 17:32   #3
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Ciekawe ze Twoja szczesliwosc objawila sie wlasnie w 14. rocznice powstania Radia Maryja ... TO CUD GODZIEN KANONIZACJI OJCA DYREKTORA !!!
pawelblu jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 07.12.2005, 20:14   #4
joujoujou
( o )( o )
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
@Czołgista, dziękuję, poprawiłeś mi bardzo dzisiejszy humor, choć i tak był nienajgorszy.

Bardzo mnie cieszy, że są jeszcze szczęśliwi ludzie na świecie, chwilami już w to wątpiłem.

Gratuluję Ci również odwagi, bo nie każdego stać na takie publiczne wyznanie.
Problemy i porady wyłącznie na forum.
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.12.2005, 00:28   #5
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz

Data rejestracji: 06.08.2004
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez joujoujou
@Czołgista, dziękuję, poprawiłeś mi bardzo dzisiejszy humor, choć i tak był nienajgorszy.
Cała przyjemność po mojej stronie

@ ED , tym postem o gazie i rachunku , prawie mnie zabiłeś
Zaksztusiłem się piwem
Ale fakt jak rachunek przyjdzie będę miał zagwózdkę

@pytający co biorę , Tatra Mocna

W zasadzie to trochę inaczej chciałem napisać , bardziej pod tym kątem że
podsumowuję w połowie drogi swoje życie i pomimo wielu błędów jakie zrobiłem
bilans wychodzi na +.
Chodzi mi głównie o relacje rodzinne.
I nie "trafiło" mi się , tylko to wymagało wiele pracy .
Wcześniej różnie bywało , czasem nawet ostro było (nawet rękoczyny z teściem).
Sytuację finansową trochę za bardzo wyeksponowałem, od 15 lat w zasadzie żyjemy
z dnia na dzień , raz jest lepiej a raz gorzej, średnio wychodzi wmiarę OK,
ale to nie to jak ktoś ma stałe dochody, bo w moim przypadku ciężko coś zaplanować.
W jeden miesiąc 10k zł , a 3 następne po 500-800 zł .

Zresztą jakie to ma znaczenie !
Chciałem założyć wątek by ludzie popatrzyli na swoje życie i chcieli zobaczyć dobre strony
swojego życia i kilka słów o tym napisali.
Tematów o negatywnych sprawach jest przecież nadmiar.
Wiem że to trudne ale warto ze wszystkich doświadczeń spróbować wyciągać
pozytywne wnioski.

A żeczywistość wokół siebie warto próbować zmieniać.

Patrzycie czasem w gwiazdy ?
Jeśli nie, to polecam.
Warto w/g mnie poczytać trochę literatury popularno naukowej w temacie astronomii.
Zadziwiające jak spojrzeć na ziemię z innej perspektywy, jak nasze problemy
stają się śmiesznie małe. Jak problemy które wydają się ważne , trudne i nie do przejścia,
wydają się pyłkiem który można zdmuchnąć , ot tak.
To dla czego wielu nie dmuchnie ?

Co do "apteki" to niepotrzebnie to chyba napisałem , zbyt osobiste, ale się stało.
Pewnie przez to że ostatnio żyję w dużym stresie , oraz w nocy stres podlewam piwkiem.
Ale fakt faktem że ostatnio za dużo negatywnych informacji z TV
pobite małe dzieci (chyba co 2 dni nowe informacje), bieda, przekręty u władzy .. itp.
Wkurza mnie to!

W tym momencie stoję przed swoją wieklą szansą, i jest mi głupio.
Bo wiem że nie wszyscy taką szansę mają .

Może jestem człowiekiem wrażliwym, a może zwykłym prostakiem co znów
piwa za dużo wypił
Stary 08.12.2005, 16:18   #6
ed hunter
Obyś nadepnął na LEGO!
Zlotowicz

Data rejestracji: 30.11.2004
ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>ed hunter ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez Czołgista
Cała przyjemność po mojej stronie

@ ED , tym postem o gazie i rachunku , prawie mnie zabiłeś
Zaksztusiłem się piwem
Ale fakt jak rachunek przyjdzie będę miał zagwózdkę
[...]
Chyba nikt tu nie załapał a ja mam ostatnio takie jazdy, że wszystko kojarzy mi się z tekstami z filmów. najbardziej z filmów Bareji

no i po przeczytaniu Twojego posta od razu przypomniało mi się to z Misia:

Dzień dobry, cześć i czołem! Pytacie skąd się wziąłem? Jestem wesoły Romek, mam na przedmieściu domek, a w domku wodę, światło, gaz...

Nie bój, nie bój! Wyłączą Ci!

^_^
ed hunter jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 09.12.2005, 00:37   #7
Czołgista
dupa a nie
Zlotowicz

Data rejestracji: 06.08.2004
Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>Czołgista jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez ed hunter
Chyba nikt tu nie załapał a ja mam ostatnio takie jazdy, że wszystko kojarzy mi się z tekstami z filmów. najbardziej z filmów Bareji

no i po przeczytaniu Twojego posta od razu przypomniało mi się to z Misia:

Dzień dobry, cześć i czołem! Pytacie skąd się wziąłem? Jestem wesoły Romek, mam na przedmieściu domek, a w domku wodę, światło, gaz...

Nie bój, nie bój! Wyłączą Ci!

^_^
Twoje jazdy to wmiarę łapię , choć faktycznie ostatnio tylko w nocy zaglądam i nie
wszystko jestem wstanie wyłapać.
(praca, praca, praca ...)
Co do Misia to ten tekst mi zawsze się przypomina jak za gaz idzie płacić
Dlatego się piwem zaksztusiłem
Vizzard w podobny sposób próbował mnie wykończyć kila razy ,
ale mu się nie udało 8 )

@ro29 ,
Jest mi bardzo miło że ktoś mnie rozumie

@demek
Zmień astrologa ! Ten cię oszukuje !
Polecam też naukę czytania ze zrozumieniem

----

Dalej podtrzymuję że jestem szczęśliwym człowiekiem !

Ostatnio zmieniany przez Czołgista : 09.12.2005 o godz. 00:39
Czołgista jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.12.2005, 01:05   #8
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
mam znajomego astrologa ktory mi powiedzial wszystko z gwiazd, ze znaku zodiaku ale jak on to okreslil "jestes jakas anomalia bo sie nic nie zgadza"
mam ten text zapisany i nosze go w portfelu...
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 08.12.2005, 12:39   #9
ro29
Guru

Data rejestracji: 27.01.2005
ro29 niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Czołgista
(...)
W zasadzie to trochę inaczej chciałem napisać , bardziej pod tym kątem że
podsumowuję w połowie drogi swoje życie i pomimo wielu błędów jakie zrobiłem
bilans wychodzi na +.
I w sumie o to chodzi, żeby jak się zrobi podsumowanie wyszło na + . Nie ma ideałów - ani idealnego życia. To tak jakby oceniać np. samochody - dla mnie nie ma ideału - każdy ma minusy i plusy - ale po podsumowaniu wychodzi, że jeden czy drugi ma tych plusów więcej.
Niestety jak ja podsumowuję swoje życie to wychodzi mi akurat na -
Cóż - dużo w tym mojej winy. Ale się nie poddaję - może będzie jeszcze lepiej ?
Cytat:
Napisany przez Czołgista
Chodzi mi głównie o relacje rodzinne.
I nie "trafiło" mi się , tylko to wymagało wiele pracy .
Wcześniej różnie bywało , czasem nawet ostro było (nawet rękoczyny z teściem).
Szczęśliwa rodzina to bardzo ważne. A widzę, że początki były ostre
Ale najważniejsze, że teraz jest dużo lepiej - i to też pokazuje, że jak się chce to można dojść do zgody i porozumienia.
Cytat:
Napisany przez Czołgista
Sytuację finansową trochę za bardzo wyeksponowałem, od 15 lat w zasadzie żyjemy
z dnia na dzień , raz jest lepiej a raz gorzej, średnio wychodzi wmiarę OK,
ale to nie to jak ktoś ma stałe dochody, bo w moim przypadku ciężko coś zaplanować.
W jeden miesiąc 10k zł , a 3 następne po 500-800 zł .
Też znam taką rodzinkę która podobnie zarabia - jeden miesiąc kilka tysięcy, następne kilka po kilkaset złytch. Ale podejrzewam, że jak wyliczysz średnią to i tak nie możesz zbytnio narzekać.
Cytat:
Napisany przez Czołgista
Zresztą jakie to ma znaczenie !
Chciałem założyć wątek by ludzie popatrzyli na swoje życie i chcieli zobaczyć dobre strony
swojego życia i kilka słów o tym napisali.
Tematów o negatywnych sprawach jest przecież nadmiar.
Wiem że to trudne ale warto ze wszystkich doświadczeń spróbować wyciągać
pozytywne wnioski.

A żeczywistość wokół siebie warto próbować zmieniać.
Racja - wielu ludzi potrafi tylko narzekać i wokół siebie szukać wrogów, przeciwników i problemów. Znam niestety kilka takich osób. A nie to to chodzi tak do końca.
Mogę dać taki przykład - mój Wuja, już po siedemdziesiątce - schorowany (naprawdę) człowiek. Tylko, że on się nie poddaje - i nie jeden lekarz do których regularnie chodzi daje go innym - młodszym za przykład - którzy tylko często przyjdą i narzekają.
Nie można się poddawać - trzeba patrzeć w przyszłość - z nadzieją.
Cytat:
Napisany przez Czołgista
(...)
Może jestem człowiekiem wrażliwym, a może zwykłym prostakiem co znów
piwa za dużo wypił

Chyba jednak jesteś wrażliwym człowiekiem. Ja też takim jestem - i jak już napisałem nie raz - czasem też nie potrafię być obojętny, jak mogę coś komuś pomóc, zrobić, naprawić.
Przecież nie żyjemy na pustyni, żyjemy wśród ludzi i nie może się liczyć tylko ja, żona, dzieci i ...nic poza tym. Oczywiście rodzina jest ważna - ale trzeba też spojrzeć szerszym horyzontem na innych wokół nas.

Pozdrowienia
ro29

ro29 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 12.12.2005, 22:13   #10
epol
przeciętny zjadacz...piwa
Zlotowicz

Data rejestracji: 12.04.2002
epol niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Czołgista
Jak w tytule tematu.
...
...
Mozna tylko pogratulowac

Jak narazie nie robilem sobie takiego podsumowania, bo wydaje mi sie, ze jestem zbyt mlody na to Ale moze jak nastepnym razem bede spogladal w gwiazdy to podsumuje moje dotychczasowe zycie.

dla wszystkim.
Stary 13.12.2005, 07:46   #11
Wawelski
Always newbie

Data rejestracji: 14.11.2003
Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>Wawelski jest klejnotem wśród średnio znających się "w temacie" <250 - 349 pkt>
Nie wiem dlaczego, a może i wiem dlaczego, przypomniała mi się maksyma dla zabieganych ludzi, którzy zakręcili się w kieracie codzienności.
Żyj każdego dnia, jakby to był Twój ostatni dzień.
Któryś z nich będzie...
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: