![]() |
Amperomierz masz zdezelowany i tyle... wychodzi 12 jak nic :szczerb:
|
A swistak siedzi bo zawijal sreberka lol2
|
Cytat:
|
Jesli ma ok 1200lm to ma ok 12W. Reszta to pewnie "straty" po drodze:) Nie podaja na opakowaniu ile lumenow? I chyba nie amperomierz a watomierz?
|
Nie koniecznie i twoje wyliczenia sa bledne, nie mozna liczyc mocy do lumenow sztywno bo wiele zalezy od diody LED rozrzut jest ogromny i twoja kalkulacja jest nader szczodra bo realnie 1W = 30-90lumenow rozne sa diody i nawet lumeny sie zmieniaja przy zmianie temperatury kolorow majac ten sam model leda wiec przestan szydzic bo amperomierz jest nader sprawny :P
|
dostępne warianty: 3A(6V), 1.5A(12V)
Czyli wychodzi 18W Są też mocniejsze, ale to chyba nie to, za wysoka cena i większa moc. https://www.maritex.com.pl/led/diody...eg_xhp_70.html |
Edu no co ja ci powiem czy ta czy nie ta, kto wie czy to sa wszystkie co produkuja i nie ma innych , cholerstwo jest tak skrecone ze nie idze tego rozkrecic a juz bym szukal oznacznia na ledzie ;)
|
Cytat:
Liczymy na ciebie !! |
To nie chodzi o rozlutowanie element z soczewka jest albo sprasowany albo skrecony tak ze nie idze tego ruszyc :/
|
Mlotek?
|
Pneumatyczny :szczerb:
|
Na zasadzie prawdopodobieństwa, to pewnie ta, co myślę, ale lepiej na latarce napisać 20W niż 18, no nie? ;)
Jest jeszcze jedna sprawa, te diody mają możliwość podawania większego prądu, pewnie trwałość spada dramatycznie, no ale nie padnie szybko. Jest tam podany prąd max, dużo wyższy. |
Cytat:
|
Prąd, nie napięcie. :>
Dobra, natężenie napiszę, ja miałem nauczycieli starej daty. ;) |
Cytat:
Więc i tak mało kto to rozróżnia... :szczerb: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:50. |