Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 20.01.2005, 20:33   #16
pablocoo
Darkly dreaming...

Data rejestracji: 10.08.2004
pablocoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Mam pytanie, czemu w tym zestawie jest plyta z chipsetem nForce 4 SLI i grafika ATI
Te byly najdrozsze czy chcesz marnowac SLI?
pablocoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 20.01.2005, 20:35   #17
kizio
Wyrejestrowany

Data rejestracji: 10.07.2002
kizio zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
hmm... dlatego wziąłem ta plyte bo ma 2 wejścia PCI-E co w przyszłości może się przydac a pozatym ta plyta dobrze wypada w testach. Własnie chciałem się zapytać SLI co to i po co to?

kiziopl na gmail
JID: kizio na jabster.pl
Zapraszam na http://blog.xitenet.pl
kizio jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.01.2005, 20:37   #18
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Remix
...
Nie wiem co chcesz osiagnac.. chesz pokazac jaki to kozak jestes bo na karte graficzna wydajesz ponad 2k... tylko, ze to na nikim nie robi wrazenia, szczegolnie, ze tak jak napisalem wyzej - zawsze konczy sie na gadaniu
na Macieju chyba zrobilo

Cytat:
Karta graficzna Radeon X800 XT Sapphire 256 MB DVI + VIVO BOX (PCI-E) - 2199 PLN ...tyle chcesz wywalić kasy na grafę? jesteś dla mnie gość
Stary 20.01.2005, 20:39   #19
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
bez urazy, ale: typowy zestaw szpanerski - bez znaczenia praktycznego... zmienilbym w nim chyba wszystko... ale skaldajac kopa najepierw stawia sie dwa pytania: za ile i do czego
potem ustala sie prorytety - co byc musi (posredni wynika to z powyzszych pytan) i dobiera reszta
...
a dla mnie i tak najwazniejsze sa nasetpujace podzespoly:
Monitor
Mysz
Klawiatura
Fotel

bo zdrowie masz jedno, a czy w quaku bedziesz mial 450 czy 480fps to naprawde zadna roznica - w doom4 i tak na tym juz nie zagrasz...

edit: doplacasz za SLI a nie wiesz co to? to juz naprawde szczyt...
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.01.2005, 20:41   #20
Predi
Niezarejestrowany

Data rejestracji: 16.04.2002
Predi niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
hehe moze i szpanerstwo ale jak od Kizia odkupie jego obecny zespaw to bedzie musial cos kupic
Predi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.01.2005, 20:42   #21
kizio
Wyrejestrowany

Cytat:
Napisany przez nimal
bez urazy, ale: typowy zestaw szpanerski - bez znaczenia praktycznego... zmienilbym w nim chyba wszystko... ale skaldajac kopa najepierw stawia sie dwa pytania: za ile i do czego
potem ustala sie prorytety - co byc musi (posredni wynika to z powyzszych pytan) i dobiera reszta
...
a dla mnie i tak najwazniejsze sa nasetpujace podzespoly:
Monitor
Mysz
Klawiatura
Fotel

bo zdrowie masz jedno, a czy w quaku bedziesz mial 450 czy 480fps to naprawde zadna roznica - w doom4 i tak na tym juz nie zagrasz...

edit: doplacasz za SLI a nie wiesz co to? to juz naprawde szczyt...
Monitor mam LCD, Mysz MX1000, klawiture jakas logitech z 7 klawiszami funkcyjnymi fotel mam wygodny i mi pasuje.

i uwaga! W tym pościej nie miałem zamiru chialc się myszka, monitorem klawiatura czy fotelem. Napisałem po to żeby nimal wiedział ze to co on uważa za najwazniejsze ja mam takie jakie mi pasuje.

kiziopl na gmail
Stary 20.01.2005, 20:55   #22
maj3
Banned

Data rejestracji: 03.10.2004
maj3 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
SLI daje możliwośść aby dwie karty takie same pracuja w tandemie
teraz chyba tylko z serii 6600 pci i 6800 pci
ale z tego co napisałem wyżej wynika,ze jedna karta też bedzie działac
maj3 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.01.2005, 20:58   #23
pablocoo
Darkly dreaming...

Data rejestracji: 10.08.2004
pablocoo niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez maj3
SLI daje możliwośść aby dwie karty takie same pracuja w tandemie
teraz chyba tylko z serii 6600 pci i 6800 pci
ale z tego co napisałem wyżej wynika,ze jedna karta też bedzie działac
Kizio, Ty przeciez wiesz co to jest SLI http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=46675
pablocoo jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.01.2005, 21:01   #24
kizio
Wyrejestrowany

Cytat:
Napisany przez pablocoo
Kizio, Ty przeciez wiesz co to jest SLI http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=46675
Nie czytąłem całego artykułu

kiziopl na gmail
Stary 20.01.2005, 21:02   #25
maj3
Banned

Data rejestracji: 03.10.2004
maj3 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez pablocoo
o w morde a ja sie wysilamjedyny zysk+28 )
maj3 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.01.2005, 21:04   #26
nimal
Author
Zlotowicz

Data rejestracji: 29.03.2003
nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>nimal ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
fajnie ze masz te zeczy ok - przeciez nie po to pisalem tego posta zeby Cie urazic, tylko podkreslic ze moc ma drugozede znaczenie, wazniejsza jest ergonomia
co nie zmienia faktu ze nie napisales do czego zestaw ma sluzyc i ile ma kosztowac
jesli to zestaw poboznych zyczen to ok - moze byc, choc wtedy sie bieze po prostu najdrozsze podzespoly z cennika i masz super maszyne
ale nikt chyba nie dysponuje nieograniczonymi zasobami finansowymi i wtedy skaldanie i dyskusja ma sens - ustala sie priorytety i dobieraz czesci tak zeby w DANYM BUDZECIE zamknac najwydajniejsza W DANYM ZASTOSOWANIU maszynke
bo to ze co innego maszyna do gier, co innego serwer bazodanowy, co innego maszyna do obliczen statystycznych a co innego stacja graficzna do obrobki video i w tym momencie praktycznie zaden podzespol sie nie poktyje - w to chyba nikt nie watpi...
nimal jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.01.2005, 21:17   #27
kizio
Wyrejestrowany

Cena: ok 5500zł, komputer do obrobki video, tworzenia grafiki i gier

kiziopl na gmail
Stary 20.01.2005, 21:18   #28
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
kurcze, na chemie sie uczylem, a tu na forum pojawilo sie tyyyle postow i to na dodatek o kompach - to co lubie najbardziej...
hm... i niestety musze potwierdzic wypowiedzi poprzednikow - troche przesadziles z zestawem - mozna zlozyc o WIELE tanszy a POROWNYWALNIE wydajny.. jesli mialbym tyle kasy to nie kupilbym takiego kompa - bo jej szkoda... za doslownie pare miesiecy cena takiego zestawiku moze obnizyc sie o POLOWE! - wiem cos o tym, bo nie raz przekonalem sie niestety na wlasnej skorze i wiecej tego bledu nie popelnie.. czlowiek duzo placi za nowosci, a czasami za firme.. tyle
pozdro
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 20.01.2005, 21:20   #29
mr_spock
Merry F****** Christmas

Data rejestracji: 22.10.2002
mr_spock zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Kizio - lubie Cie, ale uprawiasz tzw. "onanizm sprzetowy"...
Sa wazniejsze rzeczy, niz dobry komp, samochod czy bogaci rodzice

z grubej rury przywaliles po wigili (post o prezentach), myslalem ze jakies wnioski wyciagniesz.
Zanim sie cos napisze, trzeba pomyslec, ze niektorzy patrza w wypalona 14'stke a nie w LCD
Ladowanie kasy w sprzet najdrozszy jest wg mnie czystym snobizmem -> w przypadku nowosci czesto stusunek cena-jakosc wypada fatalnie
Stary 20.01.2005, 21:21   #30
kizio
Wyrejestrowany

to w takim razie prosilbym o zlozenie czego podobnie wydajnego jak ten ktory zlozylem - cena do 5500.

kiziopl na gmail
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: