![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 | |
|
Wyrejestrowany
Data rejestracji: 10.07.2002
![]() |
Cytat:
To miało wyjśc bardziej żartobliwie
|
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Darkly dreaming...
Data rejestracji: 10.08.2004
![]() |
Mam pytanie, czemu w tym zestawie jest plyta z chipsetem nForce 4 SLI i grafika ATI
Te byly najdrozsze czy chcesz marnowac SLI? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Banned
Data rejestracji: 29.03.2004
![]() |
Nawet ja mam zwałe, a to już coś
hehe Człowieku DDR-II a nie DDR... taka grafa i takie ramy? A reszte zostawie bez komentarza chyba że ktoś sprowokuje
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wyrejestrowany
![]() |
hmm... dlatego wziąłem ta plyte bo ma 2 wejścia PCI-E co w przyszłości może się przydac a pozatym ta plyta dobrze wypada w testach. Własnie chciałem się zapytać SLI co to i po co to?
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
bez urazy, ale: typowy zestaw szpanerski - bez znaczenia praktycznego... zmienilbym w nim chyba wszystko... ale skaldajac kopa najepierw stawia sie dwa pytania: za ile i do czego
potem ustala sie prorytety - co byc musi (posredni wynika to z powyzszych pytan) i dobiera reszta ... a dla mnie i tak najwazniejsze sa nasetpujace podzespoly: Monitor Mysz Klawiatura Fotel bo zdrowie masz jedno, a czy w quaku bedziesz mial 450 czy 480fps to naprawde zadna roznica - w doom4 i tak na tym juz nie zagrasz... edit: doplacasz za SLI a nie wiesz co to? to juz naprawde szczyt...
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Wyrejestrowany
![]() |
Cytat:
i uwaga! W tym pościej nie miałem zamiru chialc się myszka, monitorem klawiatura czy fotelem. Napisałem po to żeby nimal wiedział ze to co on uważa za najwazniejsze ja mam takie jakie mi pasuje. |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Niezarejestrowany
Data rejestracji: 16.04.2002
![]() |
hehe moze i szpanerstwo ale jak od Kizia odkupie jego obecny zespaw to bedzie musial cos kupic
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Banned
Data rejestracji: 03.10.2004
![]() |
SLI daje możliwośść aby dwie karty takie same pracuja w tandemie
teraz chyba tylko z serii 6600 pci i 6800 pci ale z tego co napisałem wyżej wynika,ze jedna karta też bedzie działac |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Darkly dreaming...
Data rejestracji: 10.08.2004
![]() |
Cytat:
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=46675
|
|
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Wyrejestrowany
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Banned
![]() |
Cytat:
jedyny zysk+28 )
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
fajnie ze masz te zeczy ok - przeciez nie po to pisalem tego posta zeby Cie urazic, tylko podkreslic ze moc ma drugozede znaczenie, wazniejsza jest ergonomia
co nie zmienia faktu ze nie napisales do czego zestaw ma sluzyc i ile ma kosztowac jesli to zestaw poboznych zyczen to ok - moze byc, choc wtedy sie bieze po prostu najdrozsze podzespoly z cennika i masz super maszyne ale nikt chyba nie dysponuje nieograniczonymi zasobami finansowymi i wtedy skaldanie i dyskusja ma sens - ustala sie priorytety i dobieraz czesci tak zeby w DANYM BUDZECIE zamknac najwydajniejsza W DANYM ZASTOSOWANIU maszynke bo to ze co innego maszyna do gier, co innego serwer bazodanowy, co innego maszyna do obliczen statystycznych a co innego stacja graficzna do obrobki video i w tym momencie praktycznie zaden podzespol sie nie poktyje - w to chyba nikt nie watpi... |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Wyrejestrowany
![]() |
Cena: ok 5500zł, komputer do obrobki video, tworzenia grafiki i gier
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Banned
![]() |
Cytat:
jakiaś p4 z HT płyta z dv1394 2GB ramu ddr400 cl2 gf6600GT(dla gier) dyski sata w raid osobną kartę muzyczną |
|
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Silent Hunter ;)
![]() Data rejestracji: 18.05.2002
![]() |
Cytat:
Karte graficzna polecam np. Matrox Parhelia A128 na AGP, albo PNY Quadro4 750XGL na AGP . Tak jak przegladam to potrzeba ci conajmiej 2x 1024 MB RAM, badz te 2x512 MB ale CL2.5, 200 GB Dysk Twardy (sa tanie), obudowa wystarczy ModeCom'a i tego samego producenta zasilacz 350-400 W. Procesor A64 3000+ (roznica miedzy 3000 a 3200+ jest niewielka a w cenie spora) Plyta glowna Gigabyte GA-K8NF-9 nVidia nForce4 4x w zupelnosci ci wystarczy i tak jej zalet nie wykorzystasz w 100 % |
|
|
|
|
![]() |
|
|