![]() |
Miałem Doxę.
Nosiłem zawsze i wszędzie, z nią się myłem, z nią spałem. Niestety po jakichś 10 latkach straciła szczelność na wałku/ośce. Niestety zegarmistrze rozłożyli ręce - stary zardzewiały wałek wymienili na nowy, niby uszczelnili, ale szczelności nie udało się odzyskać. Mówili, że praktycznie niewykonalne jest zregenerowanie, czy wymiana oryginalnego uszczelnienia. Oddając im sprawiedliwość, mówili mi to przed decyzją o naprawie... Teraz Doxa leży sobie gdzieś w szafie, a mnie przeszła ochota na inne zegarki. Miałem do niej sentyment. I tak już, od paru lat bez zegarka na ręce zyję. Przyzwyczaiłem się już. PS Aleście tu narzeźbili w międzyczasie :wow: |
Cytat:
Cytat:
|
No to chyba nie widziałeś jak się srajtaśma potrafi rozwinąć...
|
Cytat:
Przynajmniej będziesz wiedział jaki zegarek założyć w zależności od sytuacji. A srajtaśma to bardzo poważny temat, choć zapewne nie tak rozległy jak zegarki. |
k***a a jak ktoś rozpocznie topic o srajtasmie to tez z tego powstanie taka epopeja :wow:
|
Casio robi zegarki z ktorych chetnie korzysta USMC, modelu nie pamietam. Najemnicy chetnie korzystaja z 5.11 (nie tylko w wypadku zegarkow - wiem, bo nadal przysylaja mi katalogi). Da sie kupic zegarek "na front", ale nalezy zapomniec ze zejdziemy ponizej $1000.
A portfel mam od roku ten sam - Pierre Cardin. Przeszedl wiele i nadal sie nie rozpadl w przeciwienstwie do chinskiego szajsu, ktory mialem wczesniej, a ktory to szczegolnie upodobal sobie rozpadanie sie przegrody dla monet. Ogolnie to kawalek z klotnia nalezaloby przeniesc do smietnika, bo jest nie na temat. Zglaszam. |
Frontowe to Wostok.
Pamiętacie tę fotografię z polskim żołnierzem zatykającym biało-czerwoną na murach Berlina? Było w każdym podręczniku, wszędzie. Musi być gdzieś w sieci. Czytałeś gdzieś-kiedyś wywiad z autorem tego zdjęcia. Mówił, że jedyną korektą (żyletkową) było wydrapanie pięciu zegarków na nadgarstku tego żołnierza ;P |
Cytat:
Cytat:
To jaki zegarek nadaje się na warunki frontowe?:haha: |
Też nie wyobrażam sobie życia bez noszenia zegarka, od dziecka jestem tak przyzwyczajony, że jak nie ma go na ręce, to ręka jakaś lekka, jak by jej nie było.
Mam trzy zegarki które noszę naprzemiennie i gdyby fundusze pozwalały to kupował bym kolejne... :D chyba można się uzależnić od kupowania zegarków ;) |
Cytat:
Cytat:
Może przesadziłem z tymi porównaniami. Wojny nie prowadzę, może po prostu, w sposób mało zrozumiały wykładam swoje poglądy. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
@woitas, @Reetou
Mam nadzieję, że odpowiadacie yaholowi ubrani w garnitury. Bez tego nie ma mowy o jakiejkolwiek dyskusji. Kultura musi być. :D Cytat:
Całujcie mnie wszyscy w dupę Proste pytanie o zegarek może do wojny doprowadzić. Tylko jak się później przy winie godzić, skoro jeden będzie pił jabola za parę złotych, a drugi wyda kilka stów. |
Cytat:
Ty myślisz o kulturze w potocznym sensie ogłady, yaholu o kulturze w sensie katalogu zachowań, kodu kulturowego etc Problem przez Berionu postawiony chyba można opisać tak: czy zegarek ciągle jest nieodłącznym atrybutem mężczyzny jak elegancki portfel, czy nieszkodliwą dekadencką ekstrawagancją jak melonik. Oczywiście przejaskrawiam, a zegarek zapewne jest gdzieś pośrodku. Portfel wybrałem, bo to chyba jedyny przedmiot-atrybut, którego nie wyrzucił żaden styl. Z początku pomyślałem o dobrych butach, ale trampki Wojewódzkiego... |
Każdy odbiera tak, jak go boli.
|
Cytat:
Sporo w ***380;yciu widzia***322;em i uwierz mi, wygl***261;d to nie wszystko. Mówisz, ***380;e kto***347; dobrze ubrany jest cz***322;owiekiem o wi***281;kszej kulturze? Wybacz, ale nie wiesz, co mówisz. By***322;em ***347;wiadkiem nie raz, nie dwa "kulturalnego zachowania" panów w garniturze po kilku g***322;***281;bszych. Wi***281;kszego chamstwa nie widzia***322;em. Wys***322;ane z mojego HTC Wildfire za pomoc***261; Tapatalk |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:29. |