Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Kto w dzisiejszych czasach używa zegarków na rękę? (https://forum.cdrinfo.pl/f5/kto-dzisiejszych-czasach-uzywa-zegarkow-reke-90276/)

yahol 05.01.2012 12:47

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1195874)
Żebyśmy się dobrze zrozumieli: w naszej kulturze przyjęte są pewne standardy zarówno zachowań, jak i ubioru, i nawet chłop na co dzień łażący w podartym waciaku do teatru myje się i wbija w najlepszy garniak jaki ma. Sam, mimo że tego nie cierpię, na spotkania biznesowe wkładam garnitur i krawatkę, choć konwenanse mam raczej w głębokim poważaniu.

Ale z drugiej strony daleki jestem od oceniania ludzi po wyglądzie: nie interesuje mnie, czy ma Rolexa, czy Zarię, i czy ma w ogóle jakiś zegarek, jeśli nie spóźnia się na umówione spotkanie. Nie jest ważne, czy ma iPhona, Blackberry, czy 20 letniego Siemensa, bo to nie świadczy o jego kulturze, tak samo zapewnia kontakt, a w co się on bawi ze swoją słuchawką mnie nie interesuje jeśli tylko nie robi tego przy mnie.

Natomiast jak ktoś ocenia człowieka na podstawie jakiś drogich gadżetów - o, to jest dla mnie właśnie takim śmierdzącym chłopem w waciaku w teatrze i wolę się do niego w ogóle nie zbliżać.

I właśnie, żebyśmy się dobrze zrozumieli:
-albowiem, nie zrozumiałeś nic, z tego co napisałem!
Ty piszesz o konwenansach i drogich bajerach.
Ja - o kulturze, dbałości o wygląd i styl.
Ty - o ocenie wyglądu.
Ja - o smaku i elegancji.
Ty piszesz o pieniądzach, ze kosztowne i snobistyczne.
Ja - o umiejętności wywołania, dobrego pierwszego wrażenia.
Jednym słowem:
ja o umiejętności jedzenia zupy, ty o klepaniu panny Marysi w zadek :)

Reetou 05.01.2012 12:11

Żebyśmy się dobrze zrozumieli: w naszej kulturze przyjęte są pewne standardy zarówno zachowań, jak i ubioru, i nawet chłop na co dzień łażący w podartym waciaku do teatru myje się i wbija w najlepszy garniak jaki ma. Sam, mimo że tego nie cierpię, na spotkania biznesowe wkładam garnitur i krawatkę, choć konwenanse mam raczej w głębokim poważaniu.

Ale z drugiej strony daleki jestem od oceniania ludzi po wyglądzie: nie interesuje mnie, czy ma Rolexa, czy Zarię, i czy ma w ogóle jakiś zegarek, jeśli nie spóźnia się na umówione spotkanie. Nie jest ważne, czy ma iPhona, Blackberry, czy 20 letniego Siemensa, bo to nie świadczy o jego kulturze, tak samo zapewnia kontakt, a w co się on bawi ze swoją słuchawką mnie nie interesuje jeśli tylko nie robi tego przy mnie.

Natomiast jak ktoś ocenia człowieka na podstawie jakiś drogich gadżetów - o, to jest dla mnie właśnie takim śmierdzącym chłopem w waciaku w teatrze i wolę się do niego w ogóle nie zbliżać.

yahol 05.01.2012 09:42

Cytat:

Napisany przez Reetou (Post 1195853)
O, na pewno nie tyle, co jego wypowiedzi na forum publicznym :szczerb:

A o gustach się nie dyskutuje...

Oj, tam! Oj, tam!
Z pewnością będziesz twierdził, ze chłop od gnoju, cuchnący i w poszarpanym waciaku, jest tak samo "wyględny" w np. teatrze, jak facet w garniturze, z dobranymi drobiazgami :)
Tak samo w kontaktach interpersonalnych, nie oceniasz nikogo po wyglądzie, tylko, no właśnie co ..... wymieniacie się zaświadczeniami o poziomie IQ??? :)

Reetou 05.01.2012 08:37

O, na pewno nie tyle, co jego wypowiedzi na forum publicznym :szczerb:

A o gustach się nie dyskutuje...

M@X 05.01.2012 08:26

Ja sie zgadzam z yaholem - tez zwracam uwage na detale, bo to wiele mowi o czlowieku.

Zetoxa 05.01.2012 08:25

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 1195839)
Twoje twierdzenie, jest równie ciekawe :)
Ja np. cenię sobie gust ludzi i umiejętność wyrażania, poprzez drobiazgi,(zegarek, spinki, krawat, czy nawet szpilka do krawata, a nawet znaczek w klapie marynarki) swojej osobowości, charakteru, nawet emocji.
No, ale ja jestem dziwoląg i wręcz wariat.
Wiec to się nie liczy.

i za to cię Jasieńku lubimy :spoko:

woitas 05.01.2012 05:53

Jeszcze frytki do tego i b***281;dzie + 10 do lansu ;)

Wys***322;ane z mojego HTC Wildfire za pomoc***261; Tapatalk

yahol 04.01.2012 23:53

Cytat:

Napisany przez Berion (Post 1195836)
Nosząc zegarek pokazuję, że mam dobry gust? Ciekawe...

Twoje twierdzenie, jest równie ciekawe :)
Ja np. cenię sobie gust ludzi i umiejętność wyrażania, poprzez drobiazgi,(zegarek, spinki, krawat, czy nawet szpilka do krawata, a nawet znaczek w klapie marynarki) swojej osobowości, charakteru, nawet emocji.
No, ale ja jestem dziwoląg i wręcz wariat.
Wiec to się nie liczy.

Berion 04.01.2012 22:26

Nosząc zegarek pokazuję, że mam dobry gust? Ciekawe...

M@X 04.01.2012 08:30

Nie trzeba Rolexa, by pokazac ze ma sie dobry gust - mozna znalezc cos designersko fantastycznego nawet za mniej niz 100 PLN jak sie uprzesz, bo te chinskie wynalazki to na ogol mniej lub bardziej udane kopie znanych marek.

Jabba the Hutt 04.01.2012 06:59

Od kiedy komórki weszły, zegarka nie używam. W pracy mam ich sporo (ważny dla nas element emisji TV), w domu też, w aucie, jako biżuteria nie jest mi potrzebny (na Rolexa mnie nie stać).

Berion 03.01.2012 21:26

W bramie do której wchodzi się do Śniadeckich 15 z Nowowiejskiej (opodal Metro Politechnika) jest zegarmistrz. Przedwojennej daty. Ale nie wiem czy jeszcze żyje... ewentualnie czy dalej prowadzi interes. Ostatni raz tamtędy przechodziłem 15 lat temu.

nimal 03.01.2012 17:36

w lato moj kochany Casio upadl (po raz tysieczny) tak nieszczesliwie, ze pekla szybka
znalazlem zegarmistrza, ktory naprawia wodoszczelne szybki (co nie jest takie oczywiste)
naprawa trwala kilka dni - w domu spoko, ale w pracy czulem sie dziwnie
mimo telefonu w kieszeni, mimo zegarka w aucie...

Zetoxa 03.01.2012 17:34

ja noszę zegarek na ręce, Perfect za 20zł,
zmieniam co roku, jak mi spód zaśniedzieje:>

andrzejj9 03.01.2012 17:32

Cytat:

Napisany przez palikot (Post 1195702)
Na Allegro są paski do Nano, ale ten który prezentujesz to tylko koncept ;)

Deckard,
dzięki za namiary, ale ja chcę fachowca, a nie jakieś .... regenersisy z protokołem i atestem ISO.
Oni mi zresztą tego nie zrobią, bo ja chcę zmienić konstrukcję i pasek uszyć. Potrzebuję zegarmistrza i rymarza albo złotej rączki.

Widziałem kilka dni temu w jednym sklepie, ale nie mogłem już namierzyć linka, stąd zastępczy.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:30.