Powrót   Forum CDRinfo.pl > Różne > Off topic

Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom.

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Odpowiedz na post

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 25.07.2006, 11:33   #31
aeiouy
Berserk

Data rejestracji: 02.11.2003
aeiouy zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Witam!

Chciałbym się podzielić z wami opinią na temat HP. Kupiłem model Compaq nx6125 i dbałem o niego. Nie pozwalałem się zbliżać nikomu z tłustymi rękoma, jeść pić w tym samym pokoju poprostu wiem jak ciężko na niego pracowałem... Pewnego dnia wziąłem go do plecaka i odpiął się zamek (lub zapomniałęm go zapiąć) i zleciał na wykładzinę PCV... jak leciał to chciałem go zatrzymać nogą i przez przypadek go kopnąłem, poturlał się jeszcze po podłodze... serce mi się zatrzymało, łezki poleciały... Otwieram laptopa matryca cała. odpalam laptopa nawet widać literki. windows się włączył wszystko ok. test dysu brak bad sektorów. DVD działa (nawet nagrywa) PCMCIA działa, mogem, wifi, bluetooth. wszystko działą szczęśliwy odetchnąłem. Jeszcze jedną miałem przygodę fotelik samochodowy mojej córki się jakoś poluzował i oparcie spadło na obudowę laptopa. tutaj już został ślad mała ryska na obudowie i jak na wyświetlaczu jest białe tło to widać malutki punkt, który jest troszkę przyciemniony. kreska o szerokości 0,5 milimetrów długość 2 milimetry (około 4-6 pixeli). Myślałem, że jak laptop spadnie to już nie będzie działać. Jestem poprostu pod wrażeniem konstrukcji mojego laptopa, ale raczej nie zachęcałbym do kupna tego modelu co mam, bo nagrywarka DVD jest tak beznadziejna, że nie da się na linuxie odpalonym z CD wogóle pracować!

Co do wyboru międzu IBM, a Toshibą to wg mnie IBM jest lepszy, chociaż tylko na jednym IBM miałem okazję pracować i 2-ch Toshibach. W sumie też pracowałem na 3-ech HP i nie miałem dobrego zdania o HP...

P.s. Czy znacie jakieś stronki z testami wytrzymałości notebooków? Np. model X może spaść z wysokości 2 metrów na dywan i działa, natomiast 2,4m już nie . Model y nie działa już przy 1,5m

Dzieki pozdrawiam

Ostatnio zmieniany przez aeiouy : 25.07.2006 o godz. 11:37
aeiouy jest offline   Odpowiedz cytując ten post

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 25.07.2006, 12:31   #32
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 08.12.2002
andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ormianin
Andrzej, po co to napisales? To jest tylko i wylacznie Wasza prywatna sprawa, nie wciagaj nas do tego.
.
Po co? Może pod wpływem impulsu.. Chociaż raczej chciałem wytknąć pewne niepoważne zachowanie. Bo za takie je uważam. Ja cię nie lubię, to dam ci czerwoną reputkę.. Ludzie, przecież to jest zachowanie na poziomie przedszkola.. Zresztą zakończmy już ten temat, bo szkoda psuć po raz kolejny atmosferę.

Aha.. co do prywatnej sprawy. Za prywatne uważam wiadomości na priv i tych nigdy bym nie opublikował. Natomiast reputacje i ich uzasadnienie nigdy prywatne nie były. Zresztą jest do nich wgląd...

EOT

neverending path to perfection..
andrzejj9 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.07.2006, 12:34   #33
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>andrzejj9 jest świetnie znany wszystkim <550 - 649 pkt>
Cytat:
Napisany przez aeiouy
P.s. Czy znacie jakieś stronki z testami wytrzymałości notebooków? Np. model X może spaść z wysokości 2 metrów na dywan i działa, natomiast 2,4m już nie . Model y nie działa już przy 1,5m

Dzieki pozdrawiam
A kto by takie testy robił?

Wyobrażasz to sobie - kupujemy 20 modeli notebooków, bo średnio 1000$ dolarów jeden i walimy nimi o glebę. Pół metra.. działa.. no to metr.. dział, to dwa.. rozwalił się, ok, zapisujemy. Dawać następny..

Ja wiem, że niektóre czasopisma i serwisy internetowe biedne nie są, ale..

A co do twojej 'przygody' to chłopak mojej siostry kiedyś niósł notebooka w plecaku i.. tylko nie pytajcie jak, bo nie było mnie przy tym, machnał jakoś tym plecakiem, tak, że notebook wyleciał w powietrze.. Przeleciał przez cały pokój i rąbnął kantem o podłogę..

O dziwo... działa Chociaż kilka klawiszy się poluzowało i trzeba je było wkładać na miejsce. Ale poza tym działa do dziś, a było to z rok temu. Więc wbrew pozorom notebooki chyba takie delikatne nie są

Stary 25.07.2006, 12:48   #34
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
myślę, że chyba ten IBM N100 będę kupował,
@Bartek, jakiej firmy nagrywarki montuje IBM ?, u mnie nagrywarka będzie dość mocno exploatowana.
Stary 25.07.2006, 13:00   #35
Smartek
HDmaniak
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 20.10.2002
Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>Smartek wyróżnia się na forum <450 - 549 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzejj9
A kto by takie testy robił?
Oj ludzi nie znasz ;-).

Widzialem kiedys na jakims serwisie caly filmik z "testem" wytrzymalosci konsol.
Udzial braly m.in. Xbox, GameCube i PS2..
Zrzucali je z wysokosci, walili mlotami itd.
Z tego co pamietam to :

1. GameCube
2. Xbox
3. PS2

:-D, xbox chyba nie przezyl walniecia mlotem xD.
Smartek jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 25.07.2006, 13:12   #36
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez Smartek
Oj ludzi nie znasz ;-).

Widzialem kiedys na jakims serwisie caly filmik z "testem" wytrzymalosci konsol.
Udzial braly m.in. Xbox, GameCube i PS2..
Zrzucali je z wysokosci, walili mlotami itd.
Z tego co pamietam to :

1. GameCube
2. Xbox
3. PS2

:-D, xbox chyba nie przezyl walniecia mlotem xD.
No wiesz - ale przeciętna takiej konsoli to 100-300$, a nie tysiąc

Ale masz rację - ludzie są zdolni do wszystkiego

Stary 25.07.2006, 13:24   #37
BD
Team Member
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 15.07.2002
BD zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ormianin
No jasne nie napisalem modelu. Porownalem do N100.
Tego modelu nie mo***380;esz por***243;wnywa***263; z seri***261; T. To inna liga.

Cytat:
Napisany przez aeiouy
Kupi***322;em model Compaq nx6125... W sumie te***380; pracowa***322;em na 3-ech HP i nie mia***322;em dobrego zdania o HP...
Sam sobie przeczysz no Compaq i HP to teraz jedno i to samo. Model nx6125 to XP

Cytat:
Napisany przez Zetoxa
@Bartek, jakiej firmy nagrywarki montuje IBM ?, u mnie nagrywarka b***281;dzie do***347;***263; mocno exploatowana.
Nie wiem jak to wygl***261;da w n100 ale zazwyczaj jest to Toshiba-Samsung. Przeci***281;tne osi***261;gi ale po nap***281;dach do laptopa ma***322;o kiedy mo***380;na spodziewa***263; si***281; cud***243;w.
Dalsza odpowied***378; na laptopowym forum w w***261;tku, kt***243;rey za***322;o***380;y***322;e***347;.
BD jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 10.09.2006, 01:20   #38
ryba120
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.02.2005
ryba120 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Zetoxa
myślę, że chyba ten IBM N100 będę kupował,
Jestem ciekawy czy już kupiłeś tego laptopa ?
ryba120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.09.2006, 07:38   #39
Zetoxa
liniejący leming
Zlotowicz

Data rejestracji: 20.12.2001
Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>Zetoxa ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
jeszcze nie kupiony, bo kasa się spóźnia, ale na dziś bym brał HP nx7400 z Core Duo na pokładzie, ma świetne recenzje.
Stary 11.09.2006, 08:48   #40
ryba120
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 11.02.2005
ryba120 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Ja też rozglądam się za laptopem. Mam czas do listopada.
Biorę pod uwagę dwa modele. IBM Lenovo N100 lub HP nx7400.
Mam teraz ciężki orzech do zgryzienia którego wybrać. Oba mają bardzo dobre opinie.
ryba120 jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.09.2006, 10:28   #41
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez ryba120
Ja też rozglądam się za laptopem. Mam czas do listopada.
Biorę pod uwagę dwa modele. IBM Lenovo N100 lub HP nx7400.
Mam teraz ciężki orzech do zgryzienia którego wybrać. Oba mają bardzo dobre opinie.
Prawdopodobnie będę sprzedawał nowego (kupiony ok. tydzień temu, uruchomiony może z pięć razy) laptopa DELL Inspiron 1300 o podobnej, jak wymienione przez ciebie modele, specyfikacji (tylko lepszy procesor, bo Intel Centrino 1,7GHz). Jeśli ktoś byłby zainteresowany to proszę o kontakt. Nie wiem jeszcze, czy będę wystawiał go na Allegro, bo może uda mi się sprzedać na miejscu, ale być może i dam tutaj w odpowiednim dziale ogłoszenie.

Tutaj trochę więcej informacji na jego temat i zdjęcia:

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2738

Specs for Inspiron 1300 as reviewed:
Intel Pentium M Processor 740 (1.73GHz/2MB Cache/400MHz FSB*)
15.4-inch WXGA display
512MB of RAM (2 stick configuration)
Intel integrated Media Accelerator 900 graphics card
60GB Hard Drive (5400RPM)
Microsoft Windows XP Home
24x CD Burner/DVD Combo drive - ja mam z nagrywarką DVD
Dell 1470 Internal Wireless 802.11a/b/g
56Kbps Modem and Integrated Network Card (ethernet)
Dimensions: Height 1.41", Width 14.0", Depth 10.5"
Weight: 6.7lbs (with 4-cell battery)
4-cell Lithium Ion Battery
Ports: 3 USB 2.0, VGA out, Modem RJ-11, audio line-out (for speakers headphones), external microphone port, ExpressCard 34 slot
1 yr. warranty

Stary 11.09.2006, 13:10   #42
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
A bateria w tym dellu to ta z wybuchaj***261;cych?

Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.09.2006, 15:22   #43
jesi
Forumator

Data rejestracji: 11.09.2006
jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>jesi jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Asus

Na wstępie chciałbym się przywitać Jestem nowy na forum i to mój pierwszy post, choć już bardzo długo czytam Wasze forum, teraz postanowiłem się zarejestrować
Ale do rzeczy, chciałbym zabrać głos w tej dyskusji. Otóż jeżeli masz wybierać pomiędzy Lenovo, a Toshiba, weż Lenovo, ostatnio słyszałem bardzo pochlebne opinie o nim, poza tym mój kumpel sprawił sobie właśnie model N100 i jest bardzo zadowolony, fajny jest bajerek z czytnikiem linii papilarnej palca To jeżeli lubisz Intela i szukasz czegoś w tym przedziale cenowym.
A teraz coś z mojego doświadczenia. Sam ostatnio stałem przed wyborem notebooka, mój wybór padł na ASUSA, model A6M-Q024H:
http://www.sirius.pl/notebooki/towar...A6M-Q024H.html

Miałem do wydania 3700 zł, tak więc troche więcej niż Ty. Mój wybór padł na ten właśnie model, ponieważ szukałem czegoś na AMD, który mocno nie odbiega od Core Duo, tak więc Turion64 X2 spełnił moje oczekiwania. Po prostu lubię AMD i nie załuję, że wybrałem własnie tą platformę. Turion64 X2 to najlepszy wybór cena/jakość moim zdaniem, a że w ofercie tylko 3 producentów ma w ofercie tą platformę: ASUS, Acer i HP, tak więc wybór padł na ASUSA. Świetne wykonanie, aluminiowe wstawki i ładna matryca ColorShine naprawdę robi wrażenie. Mam go od paru dni, ale śmiało mogę polecić nie tylko ten model, ale też inne serie tego producenta.
Co do systemu to dołączony jest WinXP HE, na CD, jak i na ukrytej partycji RECOVERY, pokusiłem się nawet sprawdzić jak działa odzysk z partycji i cudo, 3 min i system wraz ze sterownikami i programami dołączonymi także na CD ratunkowej był postawiony
Także rozważ naprawdę także zakup komputerka ze stajni ASUSA
jesi jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Stary 11.09.2006, 16:14   #44
andrzejj9
the one
CDRinfo VIP

Cytat:
Napisany przez joujoujou
A bateria w tym dellu to ta z wybuchających?

Nie sądzę.. To egzemplarz kupiony tydzień temu i sprowadzany z DELL-a na zamówienie, więc już raczej problem wadliwych baterii go nie dotyczy.

Stary 11.09.2006, 16:15   #45
joujoujou
Administrator
Zlotowicz

Data rejestracji: 15.05.2004
joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>joujoujou ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Tak, czy nie, warto sprawdzi***263;.

http://www.dellbatteryprogram.com/
Prywatne wiadomości lub przez komunikatory będą ignorowane.
joujoujou jest offline   Odpowiedz cytując ten post
Odpowiedz na post

Twoje uprawnienia: