![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Off topic Forum poświęcone wszelkim innym tematom. |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Guru
Data rejestracji: 14.06.2002
![]() |
Jestem za LCD
zalety: małe zużycie prądu (w stosunku do plazmy) brak efektu wypalania lżejsza konstrukcja urządzenia zywotnoć wady: czas reakcji matrycy brak idealnej czerni stosunkowo małe rozmiary wyświetlacza w porównaniu do gigantów plazmowych Na obecną chwilę tylko LCD ale jeśli możesz poczekać ze 2-3 ![]() |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Forumator
Data rejestracji: 06.12.2002
![]() |
Wydaje mi sie ze Forumowicze ktorzy odradzaja na czas obecny kupna jednego i drugiego maja racje. Non-stop sie czyta o rewulcjach nowych technologii, i z tego co widze (bo sam tak sie przymierzam do wymiany TV), to ewentualnie za rok bedzie super czas na kupno tego typu telewizora, LCD czy Plasma. Tylko w tym tygodniu czytalem dwa dlugie artykuly jak to LG wchodzi pelna para w LCD i rozpoczelo budowe nowej fabryki tylko do budowy LCD telewizorow. W innym pisali jak to Plasma musi narazie doganiac LCD glownie z cena, a nie jest to latwe bo 'bylo napisane' ze Plasmy sa bardziej wadliwe.
Patrzac tylko cenowo bym poczekal. Rok temu gdy te technologie dopiero wchodzily na rynek glupie 30" TV zaczynaly sie dopiero od $4,000 w gore. Juz dzis tego typu TV chodza o 50% taniej, i bedzie jedynie jeszcze taniej gdyz wojna cenowa pomiedzy LCD a Plasma sie dopiero zaczela. Dzisiaj widze w gazecie 42" Philips Plasma za $1,899, i Sony 42" LCD za 2,499. Ceny te ida wbrew mojego tutaj wpisu ze LCD jest tansze, ale w gre jeszcze wchodza takie bajery jak HDTV (High Definition TV), tanszy TV tego nie ma, nie mowiac o samej firmie i tym ze Sony zawsze jest drozszy. Ciekawia mnie tez telewizory DLP bo obraz jest cos pomiedzy CRT a powiedzmy LCD, ale i cenowo jest to znacznie taniej a jednak zawsze krok do przodu. Myslac o kupnie gdzies w Maju '06 wydaje mi sie ze nie tylko bedzie znacznie taniej, ale napewno bedzie wiadomo wiecej na temat obu technologii. (moja opinia) Ostatnio zmieniany przez shuma02 : 04.06.2005 o godz. 19:16 |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
captain u-k
Data rejestracji: 20.12.2004
![]() |
Jestesm 2 x na tak za lcd, plazma za droga w naprawie i lubi sie zepsuc, a koszty od 1000 w gore kogo na to stac?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#20 |
Author
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 29.03.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
za to statystycznie zadziej pada (duuuuuzo zadziej) niz plazmy
![]() podpisuje sie pod slowami Shumy no i podtrzymuje moje z poprzedniej strony |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
![]() ![]() |
Ja jednak teraz kupuje CRT 29` 100 hz
tyle do wyboru, że nie wiem co wybrać ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
.::MaNNErS:SuCk::.
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Guru
Data rejestracji: 10.08.2002
![]() |
dobre plazmy maja systemy zapobiegajace wypalaniu np. podczas stop klatki, ale nie dzialaja one idealnie. plazmy maja wrecz gigantyczne zuzycie pradu. z tej technologii zaczynaja sie firmy wycofywac (przynajmniej niektore). najlepszego lcd jakiego do tej pory widzialem mial o niebo lepszy obraz od najlepszej plazmy jaka widzialem. niestety cene tez mial lepsza
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.01.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 15.02.2003
![]() |
Sony KD-FE42A11E
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mozna ogladac
![]() W hali odlot***243;w mi***281;dzynarodowych w warszawskim Porcie Lotniczym im. Fryderyka Chopina Panasonic zainstalowa***322; najwi***281;kszy na ***347;wiecie telewizor plazmowy o przek***261;tnej wynosz***261;cej ponad 2,5 metra (261 cm). Zaprezentowany na warszawskim lotnisku 103-calowy monitor Full HD Panasonic o najwy***380;szej dost***281;pnej rozdzielczo***347;ci (full-HD, 1080p) mo***380;e wy***347;wietla***263; ponad 2 mln pikseli i wa***380;y 220 kilogramy. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.08.2005
![]() |
Ja już nic nie napiszę...
Zarówno lcd jak i plazma mają swoje wady. Ja jednak skłaniam się ku LCD. 32" Haier hd ready za 2tyś. zł - to cena tv kineskopowego. 42" LG LC2R za 4999zł - wiem tandeta , ale na ekspozytorze hd LG żadna plazma tak nie świeci ![]() samsung 32m71 z technologią 100Hz redukującą smużenie, samsung 40m91 z podświetleniem nie na lampach a na ledach (trwałość!), 40"Sony X full hd - pooglądajcie 'nieskalowany' obraz fullhd. Plazmy osiągnęły 60 tyś godzin? LCD-eki miały to dawno ![]() Zabezpieczenie przed wypalaniem pikseli w plaźmie? Polega na przesuwaniu obrazu, a więc wypali się kilka pikseli obok. Martwych pikseli w lcd'eku (o ile się pokażą) nie zobaczycie z 1 metra nie mówiąc o 3 metrach. Skoro plazma jest lepsza to czemu przybywa lcd'eków a ubywa plazm? Czemu firmy produkujące plazmy muszą podpierać się wątpliwymi testami (bo przecież testy przeprowadzone przez Panasonica i Pioneera nie są obiektywne)? Dlaczego większość firm produkuje LCD'eki a tylko niektóre plazmy? Czemu w sklepie na 1000 sprzedanych lcd'eków przypada 10 plazm (zarabiam tyle samo)? Kolejny spisek? Czy tylko bełkot? A może każda sroka swój ogon chwali?
![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez oddwor : 29.12.2006 o godz. 02:36 |
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Guru
Zlotowicz
Data rejestracji: 16.01.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |