Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   liban-wojna (https://forum.cdrinfo.pl/f5/liban-wojna-66603/)

Banana Coctail 19.07.2006 22:45

@Prezesik plebs musi miec czym sie zajmowac.

Prezesik 19.07.2006 16:08

My tu dyskutujemy i opieramy się o doniesienia medialne, które tak naprawdę mijają się z prawdą. Ta sprawa, jak każda jej podobna ma drugie dno. To co nam podają to są tylko informacje ustalone dla prasy i prostych ludzi. Prawdę zna pewnie tylko kilka osób na najwyższych szczeblach władzy.

pawelblu 19.07.2006 15:24

Cytat:

Napisany przez Ormianin
jest wlasnie, pomijajc te wystapienia lewicowe i cofajac sie do mojego wczensiejszego postu, jak myslisz czy ta inwazja nie jest na reke Putinowi?

Odpowiem troche z innej strony. Gdyby Rosja chciala przygotowac prowokacje, jestem prawie pewien ze bylaby to prowokacja zwiazana z Iranem a nie z Libanem, wiec watpie zeby to bylo inspirowane przez Rosje, chyba ze to jakis zaplanowany ciag zdazen ktory w pewnej perspektywie ma posredni plan wciagniecia w konflikt Iranu, ale to chyba zrobiloby sie zbyt skomplikowane.

To jest Putinowi troche na reke, jednak podejrzewam ze najwiecej na tym zyskuje Izrael. Co ciekawe przemknelo przez moment doniesienie o zastosowaniu fosforowej bomby zapalajacej. Moze jakis nowy amerykanski wynalazek przy okazji testuja (nowa odmiana bomby fosforowej). Oczywiscie to zaslugiwaloby na jak najwieksze potepienie.

Ormianin 19.07.2006 14:26

Cytat:

Napisany przez pawelblu
bla bla bla ... znowu ta papka. A ja jestem za monarchia oswiecona i wprowadzenia takiej dynsatii jak np. Piastow. Ale czy to nie jest temat o inwazji Izaela na Liban ??

jest wlasnie, pomijajc te wystapienia lewicowe i cofajac sie do mojego wczensiejszego postu, jak myslisz czy ta inwazja nie jest na reke Putinowi?

Prezesik 19.07.2006 14:17

Cytat:

Napisany przez pawelblu
bla bla bla ... znowu ta papka. A ja jestem za monarchia oswiecona i wprowadzenia takiej dynsatii jak np. Piastow. Ale czy to nie jest temat o inwazji Izaela na Liban ??

no właśnie próbujemy ustalić relacje pomiędzy rozważaniami jednego z kolegów a tym konfliktem ;)

pawelblu 19.07.2006 14:08

Prezesik 19.07.2006 13:16

Cytat:

Napisany przez Banana Coctail
@Kristoferros w momencie zapanowania socjalizmu, rozwiazalby sie problemy spoleczne takie jak bieda i wykluczenie. Nie byloby wielkich roznic w posiadaniu materialnym, wiec nie byloby powodow do konfliktow.

Ty naprawdę w to wierzysz? Czy tylko tak sobie żartujesz?

Kris 19.07.2006 13:12

Cytat:

@Kristoferros w momencie zapanowania socjalizmu, rozwiazalby sie problemy spoleczne takie jak bieda i wykluczenie. Nie byloby wielkich roznic w posiadaniu materialnym, wiec nie byloby powodow do konfliktow.

he he he

Wiedziałem. Jak zwykle zero konkretów. Ech, Banana, robisz się przewidywalny. :rotfl:

A w tym konflikcie chyba o coś innego chodzi... :mruga:

Ormianin 19.07.2006 13:10

Cytat:

Moze sie nieco powtorze - ale tylko spoleczne srodki produkcji sa w stanie zapewnic egalitaryzm i dobrobyt kazdej jednostce.
Przewrot moze nie, lecz walka w organach do tego przystosowanych czyli Parlament moze dac dobre efekty.

Tak, ale to juz bylo...
siegnijmy zatem do historii:

W Rosji w 1917 odbyła się "rewolucja" październikowa, działał bolszewizm. Potęga państwa bolszewików przejawiała się poprzez mordowanie ludzi za pochodzenie, "klasę" czy stan posiadania.

W 1975 oddział Czerwonych Khmerów pod dowództwem Pol Pota przejął władzę. Za ich rządów państwo było izolowane od reszty świata i pozostawało politycznie związane z Chinami. Czerwoni Khmerzy zlikwidowali szkoły, deportowali ludność miejską, zmuszali ludzi do bezpłatnej i niewolniczej pracy, planowo realizowali ludobójstwo (w 1979 w wyniku chorób, głodu i masowych egzekucji śmierć poniosło 2 mln osób).

W Chinach do władzy doszedł Mao Ze Dong (Mao Tsetung). Odbyła się tak zwana 'rewolucja kulturalna'. 70 milionów ludzi zostało wymordowanych za swoje 'pochodzenie klasowe'. Tak przejawiła się potęga państwa "chińskiej drogi komunizmu".

Banana Coctail 19.07.2006 13:04

Kris 19.07.2006 13:00

Cytat:

Dlatego wlasnie ludzie pracy musza dokonac przewrotu i doprowadzic do socjalizmu ;)

A powiedz mi proszę, w jaki sposób by to rozwiązało konflikt o którym tu się pisze?

Banana Coctail 19.07.2006 12:55

Moze sie nieco powtorze - ale tylko spoleczne srodki produkcji sa w stanie zapewnic egalitaryzm i dobrobyt kazdej jednostce.
Przewrot moze nie, lecz walka w organach do tego przystosowanych czyli Parlament moze dac dobre efekty.

Ormianin 19.07.2006 12:51

Cytat:

Dlatego wlasnie ludzie pracy musza dokonac przewrotu i doprowadzic do socjalizmu ;)

Ale to juz bylo... w 1917 roku w Rosji i do czego doprowadzil ten lud pracy? Ano do czerwonej zarazy, ktora do dzis ciezko jeszcze przeploszyc bo sie tak zaparla ze siedzi w takim Banana Coctail :D

Prezesik 19.07.2006 12:40

Cytat:

Napisany przez joujoujou
Jak czytam takie bzdury to mi się nóż w kieszeni otwiera. :\

Idź agitować gdzie indziej - proponuję Kubę albo Koreę północną. ;p

Oj nie irytuj się tak. Kolega Banana Coctail zawsze szedł pod prąd, a dzięki jego wypowiedziom jest przynajmniej zabawnie :P

joujoujou 19.07.2006 12:31

Cytat:

Jak czytam takie bzdury to mi si***281; n***243;***380; w kieszeni otwiera. :\

Id***378; agitowa***263; gdzie indziej - proponuj***281; Kub***281; albo Kore***281; p***243;***322;nocn***261;. ;p

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 07:52.