Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   liban-wojna (https://forum.cdrinfo.pl/f5/liban-wojna-66603/)

Proton 18.07.2006 12:39

Cytat:

Napisany przez para
To nie dyskutuj, jak Ci nerwy puszczają. Po prostu brakuje Ci argumentów i czepiasz się rzeczy pozamerytorycznych, ale to normalne.

Więc zacząłeś używać uwagi osobiste:chamski, obraźliwe, nieeleganckie.

Gdybyś nie użył argumentu o modłach, to ja nie użyłbym spodenek.

P.S. jest taki przycisk ignoruj.

I jak oczekiwać od Twojej osoby obiektywnej oceny sytuacji, skoro masz problemy z odróżnianiem chamstwa od złośliwości.
Wysyłanie na modły może i jest złośliwe, ale nie chamskie i bezczelne, jak to ma miejsce w przypadku proponowania obnażania się! Czy w dyskusjach z rodziną i znajomymi też używasz takich "subtelnych" propozycji? Chyba nie, bo po takich słowach dostałbyś najnormalniej w pysk i wiedziałbyś na przyszłość, że to przegięcie. Po prostu brak Ci odrobiny kultury.

P.S.
A odnośnie braku argumentów, to napisałem poprzednio, że po prostu dalsza dyskusja z Tobą mija się z celem. Dlatego daruj sobie słowa o braku argumentów i puszczaniu nerwów.

Prezesik 18.07.2006 12:13

Cytat:

Napisany przez Desden
Tylko ze w Tel-Awiwie nie mam kolegi, którego znam od piaskownicy z którym sie przyjaźniłem i mieszka z zrodzicami w libanie, a jego dziadek jest moim sasiadem, ty bys tez to głeboko przezywał mówiac co bardziej wykwintne słowa jak na "rynsztok'owski" język przystało o poczynaniach izraela.

ps. Gdyby to odemnie zalezało to bym migiem poslał nasz oddział z iraku do libanu po naszych....

A mojemu dziadkowi żydowski lekarz uratował życie, narażając swoje własne...
nie możesz sprowadzać wszystkiego do takich uogólnień, że bronisz Polaków, a potem dopiero mówisz o co naprawdę Ci chodzi.

A co do wojsk polskich, to wojna w Iraku nie była naszą wojna i niepotrzebnie tam pojechaliśmy, tak samo ta wojna nie jest naszą i nie możemy się tam pchać, to może dla nas mieć bardzo złe skutki. Co innego, gdyby to był wyjazd w jakimś kontyngencie np. ONZ, NATO, wówczas trochę żołnierzy można wysłać, ale samodzielnie albo w sojuszu z dwoma państwami to nie.
Tak to wygląda wg mnie.

para 18.07.2006 12:06

Cytat:

Napisany przez Proton
Na temat tamtej sytuacji nie mam zamiaru dalej z Tobą dyskutować, bo to mija się z celem. To na początek.
Uważam, że nie jesteś elastyczny, a chamski. Ale to oczywiście kwestia nazewnictwa. Dla niektórych może bezczelność jest po prostu elastycznością.
Kolejna sprawa... jak do kogoś zwracasz się per "ty, twój etc.", to rozpoczyna się z dużej litery. Inaczej jest to obraźliwe i nieeleganckie. Ale rozumiem, że taka pisownia wynika z Twojej elastyczności?

To nie dyskutuj, jak Ci nerwy puszczają. Po prostu brakuje Ci argumentów i czepiasz się rzeczy pozamerytorycznych, ale to normalne.

Więc zacząłeś używać uwagi osobiste:chamski, obraźliwe, nieeleganckie.

Gdybyś nie użył argumentu o modłach, to ja nie użyłbym spodenek.

P.S. jest taki przycisk ignoruj.

Proton 18.07.2006 12:02

Cytat:

Napisany przez para
Nie pokazałem, jestem po prostu elastyczny i do każdego potrafię się dostosować, zresztą taką mam pracę.

Czyli jak nie znam tamtej sytuacji to nie powinienem zabierać głosu, ale jak ty nie znasz to możesz.
Zacznij stosować logikę w wypowiedzi, bo inaczej traci sens i gubisz się.

Ostatnio Izrael próbuje łapać terrorystów lub podejrzanych o terroryzm, używając śmigłowców i rakiet.
Sposób bardzo skuteczny, ale ciężko tak złapać kogoś żywcem, to że zginie przy okazji jego rodzina to są koszty uboczne.
Tylko przypominam, że Izrael chlubi się że jest państwem demokratycznym, w odróżnieniu od sąsiadów,
więc powinien przestrzegać reguł państwa demokratycznego, a zachowuje się tak samo jak druga strona.
Nie ma żadnej różnicy.

Na temat tamtej sytuacji nie mam zamiaru dalej z Tobą dyskutować, bo to mija się z celem. To na początek.
Uważam, że nie jesteś elastyczny, a chamski. Ale to oczywiście kwestia nazewnictwa. Dla niektórych może bezczelność jest po prostu elastycznością.
Kolejna sprawa... jak do kogoś zwracasz się per "ty, twój etc.", to rozpoczyna się z dużej litery. Inaczej jest to obraźliwe i nieeleganckie. Ale rozumiem, że taka pisownia wynika z Twojej elastyczności?

para 18.07.2006 11:56

Cytat:

Napisany przez Proton
Nooo, teraz to Ty pokazałeś swój poziom :) Za dużo kawy pijesz, bo coś nerwowy jesteś.

Nie pokazałem, jestem po prostu elastyczny i do każdego potrafię się dostosować, zresztą taką mam pracę.

Cytat:

Napisany przez Proton
Ty naprawdę nie znasz tamtejszej sytuacji, a starsz się głos zabierać. Ja przyznam, że też może nie jestem znawcą tego konfliktu ciągnącego się od lat, ale wiem, że Izrael wyłapuje terrorystów i siedzą w więzieniach. Zresztą warunkiem uwolnienia porwanych żołnierzy było zwolnienie więźniów. Masz coś jeszcze do dodania?:)

Czyli jak nie znam tamtej sytuacji to nie powinienem zabierać głosu, ale jak ty nie znasz to możesz.
Zacznij stosować logikę w wypowiedzi, bo inaczej traci sens i gubisz się.

Ostatnio Izrael próbuje łapać terrorystów lub podejrzanych o terroryzm, używając śmigłowców i rakiet.
Sposób bardzo skuteczny, ale ciężko tak złapać kogoś żywcem, to że zginie przy okazji jego rodzina to są koszty uboczne.
Tylko przypominam, że Izrael chlubi się że jest państwem demokratycznym, w odróżnieniu od sąsiadów,
więc powinien przestrzegać reguł państwa demokratycznego, a zachowuje się tak samo jak druga strona.
Nie ma żadnej różnicy.

Proton 18.07.2006 11:47

Cytat:

Napisany przez para
Bardzo ciekawy argument, więc zniżę się do twojego poziomu i powiem żebyś zdjął publicznie spodenki.

Nooo, teraz to Ty pokazałeś swój poziom :) Za dużo kawy pijesz, bo coś nerwowy jesteś.
Cytat:

Napisany przez para
Dla mnie nie ma różnicy - Izrael uprawia wg. mnie terroryzm państwowy tak jak Rosja w Czeczenii, ale skoro ma poparcie USA to może.
Bo czemu nie łapie terrorystów i sądzi ich. W końcu w Izraelu nie ma kary śmierci!
To na jakiej zasadzie zabija terrorystów?

Ty naprawdę nie znasz tamtejszej sytuacji, a starsz się głos zabierać. Ja przyznam, że też może nie jestem znawcą tego konfliktu ciągnącego się od lat, ale wiem, że Izrael wyłapuje terrorystów i siedzą w więzieniach. Zresztą warunkiem uwolnienia porwanych żołnierzy było zwolnienie więźniów. Masz coś jeszcze do dodania?:)

para 18.07.2006 11:39

Cytat:

Napisany przez Proton
Chyba sam nie wiesz, co mówisz, jeśli porównujesz pobicie rabina w Polsce z sytucją na granicy z Libanem. Nawet nie ma senu tego komentować lub wdawać się w dyskusję. Idź już lepiej do meczetu na modły, bo południe się zbliża.

Bardzo ciekawy argument, więc zniżę się do twojego poziomu i powiem żebyś zdjął publicznie spodenki.
To, że nie podoba mi się działanie Izraela, to nie znaczy, że jestem muzułmaninem.
Chciałem tylko zasugerować (ale napiszę wprost, bo widzę, że nie zrozumiałeś), że nie chodziło o porwanie
żołnierzy Izraelskich tylko o pretekst - jak widać każdy jest dobry dla Izraela.

W końcu powodem wybuchu 2 wojny światowej było zajęcie radiostacji w Gliwicach.

Cytat:

Napisany przez Proton
Sądzę, że jak najbardziej do Izraela docierają inne argumenty, niż siła... pod warunkiem, że ma się odpowiedniego partnera do rozmów. Ale trudno negocjować z kimś, kto ma absurdalne żądania, a w dodatku jego poplecznicy ochoczo wymachują kałsznikowami przed kamerami telewizyjnymi wrzeszcząc słowa miłujące pokój, jak: zniszczyć Izrael, poderżnąć gardła wszystkim Żydom etc. W takim klimacie to sam sobie negocjuj!

Dla mnie nie ma różnicy - Izrael uprawia wg. mnie terroryzm państwowy tak jak Rosja w Czeczenii, ale skoro ma poparcie USA to może.
Bo czemu nie łapie terrorystów i sądzi ich. W końcu w Izraelu nie ma kary śmierci!
To na jakiej zasadzie zabija terrorystów?

Weron 18.07.2006 11:37

Cytat:

Napisany przez Desden

ps. Gdyby to odemnie zalezało to bym migiem poslał nasz oddział z iraku do libanu po naszych....

Za duzo filmow wojennych sie chyba naogladales. Propagandowych zreszta.

Desden 18.07.2006 11:35

Cytat:

Napisany przez Prezesik
chcesz bronić swoich? To czemu nie wspominasz o Polakach np. w Tel-Awiwie, gdzie ludzie boją się wyjść do restauracji czy Haifie, gdzie wczoraj poleciały bomby? postaw się na miejscu ludzi żyjących w Izraelu. Strach wyjść na ulicę, do kina, pubu, kawiarni, strach wysłać dziecko do szkoły... To wszystko narastało w Żydach. Pomyśl też o tym.
dla mnie eot

Tylko ze w Tel-Awiwie nie mam kolegi, którego znam od piaskownicy z którym sie przyjaźniłem i mieszka z zrodzicami w libanie, a jego dziadek jest moim sasiadem, ty bys tez to głeboko przezywał mówiac co bardziej wykwintne słowa jak na "rynsztok'owski" język przystało o poczynaniach izraela.

Weron 18.07.2006 11:34

Cytat:

Napisany przez woitas
a ja zawsze myślałem, że arabowie wręcz uwielbiają negocjacje.
spróbuj u nich cokolwiek kupić, nie targując się zawzięcie...
zapomnij... :D

Ostatnio jak handlowalem z Arabami. Takie tam duperele zreszta z tych ich smiesznych kramikow rozkladanych. To koles jak rzucil cene i bys ja lyknal, na pewno nie chcialby handlowac. Sprzedalby wszystko bez handlu. To Ty musisz handlowac, a nie oni. A narzuty to robia chyba z 500% jak nie wiecej.

Proton 18.07.2006 11:30

Cytat:

Napisany przez woitas

Dobrze, tylko że nie mówimy o kupnie dywanu. W dodatku u sprzedawcy, który ma Kałsznikowa w dłoni i wykrzykuje, że trzeba Cię zmieść z powierzchni ziemii... a wszystko to w imię pokoju i miłującej pokój religii Islam.

Proton 18.07.2006 11:28

Cytat:

Napisany przez para
Tak się zastanawiam, czy za ostatnie pobicie Rabina w Warszawie, Izrael nie powinien kontrolnie zbombardować wszystkie mosty w Warszawie.
Przecież nie może sobie pozwolić na prowokację i siedzenie z założonymi rękami.
Już nie chcę myśleć o pobiciu dzieci rosyjskich dyplomatów, co Rosja powinna zrobić, pewnie zbombardować pół Polski,
w końcu też nie może sobie pozwolić na prowokację i siedzenie z założonymi rękami.

Chyba sam nie wiesz, co mówisz, jeśli porównujesz pobicie rabina w Polsce z sytucją na granicy z Libanem. Nawet nie ma senu tego komentować lub wdawać się w dyskusję. Idź już lepiej do meczetu na modły, bo południe się zbliża.
Cytat:

Napisany przez para
A czy do Izraela docierają inne argumenty niż siła. Przecież nie zrealizowali porozumień z Oslo z lat 90 oraz kilkudziesięciu rezolucji ONZ.

Sądzę, że jak najbardziej do Izraela docierają inne argumenty, niż siła... pod warunkiem, że ma się odpowiedniego partnera do rozmów. Ale trudno negocjować z kimś, kto ma absurdalne żądania, a w dodatku jego poplecznicy ochoczo wymachują kałsznikowami przed kamerami telewizyjnymi wrzeszcząc słowa miłujące pokój, jak: zniszczyć Izrael, poderżnąć gardła wszystkim Żydom etc. W takim klimacie to sam sobie negocjuj!
Cytat:

Napisany przez para
Wygodnie jest sobie siedzieć w wygodnym fotelu przed telewizorem, popijając piwko i wydawać wyroki jak ci Izrael przez pomyłkę trafi w dom.
Zwłaszcza, że sam siedzisz w Polsce pijąć piwo, a nie w Libanie.

Nie mieszkam w Libanie, więc nie wiem :) Ale gdbym chodził na granicę Izraela, aby wystrzelić rakietę w ich stronę, to raczej nie oczekiwałbym spokoju i u siebie.

woitas 18.07.2006 11:22

Cytat:

Napisany przez Proton
Arabowie i negocjacje?!:rotfl: Nie bądź śmieszny... z nimi nie da się negocjować.

para 18.07.2006 11:19

Cytat:

Napisany przez Proton
A ogólnie, to popieram reakcję Izraela. Co niby miał robić Izrael? Pozwolić sobie porywać żołnierzy i siedzieć z założonymi rękoma?

Tak się zastanawiam, czy za ostatnie pobicie Rabina w Warszawie, Izrael nie powinien kontrolnie zbombardować wszystkie mosty w Warszawie.
Przecież nie może sobie pozwolić na prowokację i siedzenie z założonymi rękami.
Już nie chcę myśleć o pobiciu dzieci rosyjskich dyplomatów, co Rosja powinna zrobić, pewnie zbombardować pół Polski,
w końcu też nie może sobie pozwolić na prowokację i siedzenie z założonymi rękami.

Cytat:

Napisany przez Proton
uważam, że należy zademonstrować siłę w takiej sytuacji, bo do Arabów tylko takie argumenty docierają.

A czy do Izraela docierają inne argumenty niż siła. Przecież nie zrealizowali porozumień z Oslo z lat 90 oraz kilkudziesięciu rezolucji ONZ.

Cytat:

Napisany przez Proton
W dodatku Izrael w tym konflikcie nie niszczy wszystkiego dookoła, jakby był w jakimś amoku, a stara się wybierać cele o strategicznym znaczeniu. Może zdarzają się pomyłki, ale to jest niestety wojna i o pomyłki nietrudno!
Wygodnie jest sobie siedzieć w wygodnym fotelu przed telewizorem, popijając piwko i wydawać wyroki. W dodatku wiedząc, że sąsiad nie walnie Ci jakąś rakietką w dom.

Wygodnie jest sobie siedzieć w wygodnym fotelu przed telewizorem, popijając piwko i wydawać wyroki jak ci Izrael przez pomyłkę trafi w dom,
ale w końcu to jest niestety wojna i o pomyłki nietrudno.
Zwłaszcza, że sam siedzisz w Polsce pijąc piwo, a nie w Libanie.

Weron 18.07.2006 11:18

Widzial ktos moze na necie ten filmik gdzie Bush przeprowadza rozmowe z Blair. Wtedy kiedy te mikrofony byly wlaczone, a nie mialy byc.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 03:16.