Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Off topic (https://forum.cdrinfo.pl/f5/)
-   -   Linux i szatan :] (https://forum.cdrinfo.pl/f5/linux-szatan-89803/)

rycho 25.10.2011 16:10

Co to jest retina?
Takie cos Ślaskiego?

demek 25.10.2011 16:08

rozbij mu retine...

rycho 25.10.2011 16:02

Ja bym Mutemumaxu w matrycę!

demek 25.10.2011 15:59

bo ajony tak maja juz
tennomaxuja i tyle

rycho 25.10.2011 15:54

Dzwoniłem do Maxa. Masz przeje... za propagowanie.
On ten Max jest w altobusie i sie wstydzi.

Edit: On Tenmax musial być we ałtobusie pod mostem albowiem ajfon dawał tylko gupie nagranie....We językach jakie mu odpowiedziałem wziąwszy jezyk do tyłu

demek 25.10.2011 15:50

to sie nazywa inaczej

woda rozmowna :D

M@X 25.10.2011 15:46

Wodka chyba :-P...

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk

grzeniu 25.10.2011 15:11

Jak tu wpadnę z wodą święconą
to popamiętacie długo...

M@X 25.10.2011 14:59

Sobrus egzorcysta!

Walczy z demonami! ;-)

Wiadomo***347;***263; wys***322;ana z ***63743; iPhone 4 przy u***380;yciu Tapatalk

sobrus 25.10.2011 14:18

Wczoraj walczyłem z notification-daemon, bo daemon xfce4-notify mi sie nie podoba, a daemon notify-osd nie obsługuje akcji...

demek 25.10.2011 14:02

satanista!
;-)

Kogoro 25.10.2011 07:09

Cytat:

Napisany przez demek (Post 1187021)
ale my zyjemy w panstwie wyznaniowym

tylko nikt tego glosno powiedziec nie chce

Nie wiem jaką definicję przyjąłeś?
Ale załóżmy, że zgodnie z nią masz rację, to powiem, że mi w takim wypadku nie przeszkadza Polska - państwo wyznaniowe.
Oczywiście pewne rzeczy bym zmienił, ale to już inna sprawa.
Chyba za daleko poszliśmy z tym offtopem.
Pisane na lapku pod rządami linuksa).

demek 24.10.2011 18:10

ale my zyjemy w panstwie wyznaniowym

tylko nikt tego glosno powiedziec nie chce

rycho 24.10.2011 18:08

Cytat:

Napisany przez Kogoro (Post 1187019)
Oczywiście, że nic mi do Twojego wyznania, ale broniłeś akurat tę grupę wyznaniową. Stąd chęć sprawdzenia rozmówcy, bo inaczej potraktuję Żyda, a inaczej kogoś kto niechcący obraża tę nację / religię. Tak mogę potraktować słowa, które świadczyłyby o wyjątkowej ich drażliwości.
Niestety żadnego ortodoksyjnego żyda nie poznałem, tych nieortodoksyjnych owszem. Przynajmniej tych, o których wiem. Choć ortodoksa zazwyczaj łatwiej odróżnić.

Też jestem za rozdziałem państwa od kościoła. Krzyż w szpitalu, szkole, urzędzie tego nie narusza, bo z tego co wiem, chyba że się mylę, to obecność krucyfiksu w tych miejscach nie jest w żaden sposób usankcjonowana konkordatem.

Wiara to oczywiście indywidualna sprawa każdego, ale nie ma powodu, by zakazywać jej swobodnego wyrażania (TO jest chyba podstawowa różnica między nami, choć zapewne nie jedyna). Jedynym ograniczeniem jest przymusowa katechizacja. Uważam, że nie wolno "zabijać" w człowieku indywidualizmu, ma do niego prawo. Może nosić stroje jakie chce, wyznawać co chce i nie musi się tego wstydzić.

@Demek

Nie chciałbym żyć w państwie wyznaniowym, ale nam to nie grozi.

Czy kolega szatan nie ma nic więcej?
Niech się on...

Kogoro 24.10.2011 18:04

Cytat:

Napisany przez yahol (Post 1187006)
Nie zamierzam kontynuować dyskusji.
Jestem zdecydowanie za oddzieleniem kościoła od państwa a nawet za wyeliminowaniem symboli religijnych z przestrzeni życia publicznego.
I to jest dla mnie oczywistą oczywistością.
Szanuje i przyjmuje inne postawy, ale ich nie akceptuje.
Wiara jest indywidualna decyzja każdego z nas i nie ma powodu, aby te wiarę eksponować publicznie.

@Kogoro - nawet gdybym był murzynem, żydem i gejem jednocześnie - nic ci do tego.
I następnym razem za takie głupoty mogę zareagować inaczej, niż sarkazmem.

Oczywiście, że nic mi do Twojego wyznania, ale broniłeś akurat tę grupę wyznaniową. Stąd chęć sprawdzenia rozmówcy, bo inaczej potraktuję Żyda, a inaczej kogoś kto niechcący obraża tę nację / religię. Tak mogę potraktować słowa, które świadczyłyby o wyjątkowej ich drażliwości.
Niestety żadnego ortodoksyjnego żyda nie poznałem, tych nieortodoksyjnych owszem. Przynajmniej tych, o których wiem. Choć ortodoksa zazwyczaj łatwiej odróżnić.

Też jestem za rozdziałem państwa od kościoła. Krzyż w szpitalu, szkole, urzędzie tego nie narusza, bo z tego co wiem, chyba że się mylę, to obecność krucyfiksu w tych miejscach nie jest w żaden sposób usankcjonowana konkordatem.

Wiara to oczywiście indywidualna sprawa każdego, ale nie ma powodu, by zakazywać jej swobodnego wyrażania (TO jest chyba podstawowa różnica między nami, choć zapewne nie jedyna). Jedynym ograniczeniem jest przymusowa katechizacja. Uważam, że nie wolno "zabijać" w człowieku indywidualizmu, ma do niego prawo. Może nosić stroje jakie chce, wyznawać co chce i nie musi się tego wstydzić.

@Demek

Nie chciałbym żyć w państwie wyznaniowym, ale nam to nie grozi.

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 16:42.